|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
excel sumif
ovako pitanje u vezi sumif funkcije, ako ona to moze. znaci zadam range,zadam kriterij i zadam sum range, ali kako odrediti da mi range bude iz druge excel datoteke, te iz vise sheetova te iste datoteke ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
'Ajde malo podrobnije postavi pitanje ili objasni što zapravo želiš postići? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
uh probati cu imam recimo tri sheeta u svakome po dva stupca, jedan nazvan radni nalog, drugi nazvan radni sati. sheet 1 : A1 - 10 sati A2 - 5 sati A3 - 4 sata sheet 2 : A3 - 2 sata A1 - 4 sata A2 - 1 sat sheet 3 A2 - 1 sat A3 - 5 sati A1 - 2 sata. e sad recimo u sheet 4 zelim takoder imati dva stupca jedan imena radni nalog, drugi imena ukupan broj sati po radnom nalogu. kada unesem radni nalog A1, zelim da mi u izbaci ukupni broj sati iz sva tri sheeta, znaci da zbroji sate uz A1 (10+4+2) ! kako upisati formulu za range, ako mi je range na tri sheeta, odnosno sum range ? isto pitanje i kako upisati formulu, ako recimo zbroj zelim imati u novoj excel datoteci, a range i sum range odabirem iz neke druge excel datoteka takoder iz vise sheetova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Tvoja dva slučaja su potpuno različita. Prvi riješiš tako da upišeš "=sumif(bla;bla;bla)+sumif(bla;bla;bla)....." koliko god želiš dodat range-ova, kriterija i sum range-ova. Drugi riješiš tako da imaš otvorene obje tablice i ponoviš prvi postupak. Za drugo riješenje će ti formula bit kobasica, al nemoj se brinuti. PM me ako želiš da ja to napravim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
sljaka kad napravim u novoj tablici! ali kad zelim postojecu onda mi samo ispise nula. da li je potrebno celije definirati kao brojeve ili sto ? u novoj datoteci nisam nista posebno postavljao celije, a sljaka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ne treba postavljati kao brojeve. Nešto ti ne štima u uvjetima ili range-u. Pošalji mi obje na mail pa ću pogledat kad stignem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ma tenkre, kad sam se vozio doma s posla skuzio sam u cemu je stvar. cijelo vrijeme postavljam criteria od - do, umjesto jedne celije. sad je sve ok. hvala na pomoci puno |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
eto mene opet! da ne otvaram novu temu, ako imam 30 sheetova. na prvom sheetu u celiju A1 upisem ponedjeljak, kako napraviti da mi u sheet 2 u celiju A1 upise, utorak, odnosno u sheet 3 u celiju A1 srijeda, itd... takoder zelim da radi na isti nacin ako upisem bilo koji dan, a da drugi sheetovi onda povlace koji su oni dan |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Veži ih formulom za prvi sheet i upisivat će šta treba. Ako trebaš samo jednom vezat, napravi ručno ==> brže je, a ako ćeš to često raditi (vezati 30 sheet-ova), onda napravi makro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
znam da moram vezati za prvi sheet, ali kako postaviti formulu, sto upisati ? znam da mu moram reci, cuj ako tu pise ponedjeljak, tu upisi utorak, ali ako pise utorak tu mi upisi srijeda itd... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ne moraš. Kreiraš jedan sheet u kojem piše da je ponedjeljak 1, utorak 2, itd. Zatim samo vežeš formulom sve šitove ![]() Ima malo osnovne matematike u formuli, ali lijepo napiše koji je dan u odnosu na prvi sheet. Za kraj, sakriješ taj sheet, gdje su ti zapisani dani i brojevi. Brzo i jednostanvo. Naravno, ima i drugih načina, al ovaj mi je sad prvi pao na pamet. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
aaaaaa tnx jos da znam sakrit šit !!! he he, ajd to cu probat sam skuzit |
![]() |
![]() |
|
|