Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 07.04.2010., 21:15   #1
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Unhappy Pomoc: Osvrt LINUX

Ovako, trebam pomoc oko osvrta. Dobili smo zadatak (na fax-u od profesora) da moramo napisat osvrt iz LINUXA a posto sam se ja prvi puta susreo sa njime zamolio bih nekoga ko' ima vise "iskustva", znanja o OS da mi odgovori na sljedeca pitanja:

1. Objasnite prednosti i nedostatke poslužitelja koji radi na Linux baziranim operacijskim sustavima. Osvrnite se na karakteristike koje mislite da su bolje ili lošije riješene ovisno o drugim operacijskim sustavima (Windows, Mac OS i sl.).

2. Na koji je način riješeno upravljanje softverom kod Linux baziranih operacijskih sustava? Na koje načine je moguće instalirati i ažurirati softver? Na koji način je riješeno upravljanje konfiguracijama? Povucite paralelu sa nekim drugim operacijskim sustavom po vašem izboru (npr. Windows ili Solaris). Komentirajte prednosti i nedostatke tog pristupa!
Molim Vas da odgovore pišete jasno i pregledno, tako da čitatelj može vidjeti na koje pitanje odgovarate.

Evo tako glasi moj zadatak. Napominjem da je osvrt iznošenje svojeg mišljenja sa svoga stajališta, tako da nece biti loseg odgovora.
Ako bude bila koja dobra dusa koja bi htijela napisati osvrt moze ga poslati na mail: ceky.90@hotmail.com

P.S. Ovo pisem sa frendovog accounta, By Ceky

Unaprijed se zahvaljujem!
Baja 001 je offline  
Staro 07.04.2010., 21:58   #2
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Ovako, trebam pomoc oko osvrta. Dobili smo zadatak (na fax-u od profesora) da moramo napisat osvrt iz LINUXA a posto sam se ja prvi puta susreo sa njime zamolio bih nekoga ko' ima vise "iskustva", znanja o OS da mi odgovori na sljedeca pitanja:

1. Objasnite prednosti i nedostatke poslužitelja koji radi na Linux baziranim operacijskim sustavima. Osvrnite se na karakteristike koje mislite da su bolje ili lošije riješene ovisno o drugim operacijskim sustavima (Windows, Mac OS i sl.).

2. Na koji je način riješeno upravljanje softverom kod Linux baziranih operacijskih sustava? Na koje načine je moguće instalirati i ažurirati softver? Na koji način je riješeno upravljanje konfiguracijama? Povucite paralelu sa nekim drugim operacijskim sustavom po vašem izboru (npr. Windows ili Solaris). Komentirajte prednosti i nedostatke tog pristupa!
Molim Vas da odgovore pišete jasno i pregledno, tako da čitatelj može vidjeti na koje pitanje odgovarate.

Evo tako glasi moj zadatak. Napominjem da je osvrt iznošenje svojeg mišljenja sa svoga stajališta, tako da nece biti loseg odgovora.
Ako bude bila koja dobra dusa koja bi htijela napisati osvrt moze ga poslati na mail: ceky.90@hotmail.com

P.S. Ovo pisem sa frendovog accounta, By Ceky

Unaprijed se zahvaljujem!

Koja blesava pitanja...

1) Linux je kernel a Windows je OS i to dvoje se nemože uspoređivati
2) Izbor i kombinacija načina updejtanja i instaliranja softwera je toliko opsežna i ovisi o specifičnoj distribuciji
3) Poslužitelj čega u usporedbi sa kojim konkretnim riješenjem?

Oduvijek sam mrzio ovako opširna i nedefinirana pitanja na faxu.
tomek@vz je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.04.2010., 16:59   #3
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Koja blesava pitanja...

1) Linux je kernel a Windows je OS i to dvoje se nemože uspoređivati
2) Izbor i kombinacija načina updejtanja i instaliranja softwera je toliko opsežna i ovisi o specifičnoj distribuciji
3) Poslužitelj čega u usporedbi sa kojim konkretnim riješenjem?

Oduvijek sam mrzio ovako opširna i nedefinirana pitanja na faxu.
Definitivno stoji, ali ovdje se radi o nekakvom osobnom osvrtu na neke osnovne razlike koje su prožvakana trilijun puta ta je osvrt iznimno jednostavan pa ima za "sr*ti" koliko te volja.

@Ceky
Google i imas sve za 5 minuta. upisi windows vs linux i deri
Mihael je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke