|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
LED/LCD > HDMI (USB Dvd vs Bluray) Pitanje
Znaci. Trenutno spajam LED TV sa USB 2.0 na HDD External. Kad pokrenem MKV ili drugih 1080p film sa tog hard diska koji je spojen putem usb 2.0 sucelja na LED TV kvaliteta slike je odlicna. Ali Isto tako imam spojen DVD Player putem skupog HDMI kabla na isti LED TV Na tom DVD Playeru imam USB i na usb stick stavim MKV film isti od 1080p i kad pokrenem taj FILM MKV koji je uštekan u usb na dvd playeru, a dvd player reproducira sliku na tv putem skupog hdmi kabla, kvaliteta slike je do 10% bolja od one koju mi daje isti film na HDD-u povezan usb 2.0 Pitanje je sljedece. Ako ja imam namjeru kupiti Bluray uredaj koji podrzava usb 3.0 Spojiti HDD na bluray, i putem HDD-a reproducirati sliku na bluray a bluray povezati istim skupim hdmi kablom, kvaliteta slike ce bit JOS bolja ili identicna onoj kad povezujem USB FILM > DVD PLAYER > HDMI na LED? Malo komplicirano, zanima me odg od iskusnih koji su probali sve ovo.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Kvaliteta slike ne ovisi o kablu nego o codecu koji se koristi prilikom dekodiranja. U ovom primjeru tvod dvd player ima bolji procesor i codec za decodiranje hd materijala. Sad hoće li od njega blueray biti bolji ovisi o blueray playeru i njegovim mogućnostima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Ako se pitas zasto bih koristio HDD-USB na bluray uredaj a ne bluray filmove je taj sto zbog skupoce medija i cijene opcenito filmova necu moc kupiti bas svaki film koji pozelim pogledat a kako sam nba fan svaku tekmu skidam u full HD-u i zelim najbolji moguci prikaz sportskih dogadanja naravno pa tako i filmove. Znaci bluray ce bit vise manje sekundarni dok ce reprodukcija usb-hdda zapisa putem njega na tv biti primarno.
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
spooji sa kompm preko LANa i to je to. a ako ti kažeš da oćeš najblju kvalitetu - full HD film ima oko 25-40 GB - kak to "skineš" i kak ga onda staviš na USB??? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Dobro ti quazar veli ili neki media player ili htpc. |
![]() |
![]() |
|