Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.09.2008., 00:28   #1
razethew0rld
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
Genius Ergo 555 vs. Sharkoon Rush vs. Trust Predator GM-4800

Koji od ova tri gamerska misa je najbolji? Sva tri kostaju oko 200 kn..
razethew0rld je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 00:34   #2
Core2Duo22
Mucki provokator
Moj komp

Core2Duo22's Avatar

Datum registracije: May 2008
mx-518......za 199kn ih pojede
Core2Duo22 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.09.2008., 00:48   #3
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
ADM MX518 245KN
Links MX518 249KN

Iako sam čuo da ima neka akcija u vemilu...

Ja sam svog platio 120KN, bez garancije, plava ledica, nove nožice, modan scroll... :-)
Nedavno lega 150KN, garancija, novo novcato skoro...

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 04:24   #4
razethew0rld
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Core2Duo22 Pregled postova
mx-518......za 199kn ih pojede
kompa, mx518 po karkteristikama djeluje ko zadnje smece naspram recimo predatora gm-4800.
ok:
mx518_____________gm-4800

opticki _____________laserski
125Hz _____________1000Hz
1800 dpi ____________3200 dpi
15 ips ______________45 ips (akceleracija u incima po sekundi)
5.8 Mpx_____________6.4 Mpx (megapixela)
???nozice____________teflonske nozice
250kn_______________219kn
2god.garan.___________2 god.garan.

i uz predatora se dobiju utezi koji se ugraduju u njega. prazan je tezak 100 grama. a sa utezima se moze podesavat do 145 grama.. http://www.trust.com/products/produc...spx?item=15401

review predatora na njemackom: http://www.awardfabrik.de/peripherie...redator-3.html

za one koji nerazumiju njemacki: totalno su ga nahvalili, rekli da je nevjerojatno kvalitetno napravljen i dali mu ocjenu 9.5/10

link sa youtube-a: http://www.youtube.com/watch?v=GYxdCqgDTPk

ja kuzim da su na ovom forumu vecinom mx518 fanboy-si ali mx518 definitivno ovdje gubi bitku. i btw di si to naso mx-a za 199kn?
Staro 04.09.2008., 08:38   #5
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Cuj gubi bitku ali treba uzeti u obzir koliko je MX518 star model....
A Thrust mi je uvijek bio upitne kvalitete, proslo mi je dosta gamepad-ova kroz ruke a ujedno imam bezicnu tastaturu i misoju od istoimenog proizvodaca pa od prvoga dana neki problemi sa tim dijelom periferije, sva sreca da nisam pretjerano koristio jer imam osjecaj da bi odavno zavrsili u smecu, nadam se da se to promijenilo sa ovim misem....
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Zadnje izmijenjeno od: Gjurovski. 04.09.2008. u 17:15.
Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 08:55   #6
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ja imam stariji model tog trusta koji koristim vec par godina i stvarno mi je miš odličan. Kvaliteta izrade nije kao na MX seriji no zadovoljavajuce je kvalitete.

Inace nikako se ne mogu naviknuti na MX510/518 i ovaj mi super odgovara.
Tako da mislim da ovaj novi model moze biti samo bolji.

Radi se o ovakvom modelu:
http://www.yugster.com/images/produc...er_mouse_m.jpg
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 09:08   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
@Gjurovski - nema tu sad koliko je ovaj star. mislim da nam je svima vec pun k tih izjava klinaca kako netko jede nesto za dorucak bez ikakvih argumenata a onda kada im se isti i prezentiraju moraju se ili sami ili ih netko drugi izvlaci. svaka tema o preporuci misa, graficke, monitora.....bilo cega u krajnjem slucaju ima jednog takvog pacijenta.

nego sto se tice teme:
ja imam starog predatora (mis klasa 130ak kn), sada mu je vec negdje treca godina. mogao bi sad pricati da je odlican i da nakon tri godine jos izgleda kao nov (nesto s cime se mx518 ne moze pohvaliti ni nakon tri mjeseca intezivnijeg koristenja ), da mi ujutro skuha kavu, pere ves ali da skratim jer su misevi ionako jako subjektivna tema - sve drugo na stolu mi je logitech i kad bi mislio da ovaj mis ne valja stvarno bi ga vec odavno zamjenio necim fancy.

isto tako brand nikada ne ocjenjujem kao neki po dnu ponude (da je tako mogao bi tvrditi da logitech ne zna napraviti dobrog misa jer su im oni na dnu game u gamerskom smislu totalno neupotrebljivi )
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 09:26   #8
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
nego sto se tice teme:
ja imam starog predatora (mis klasa 130ak kn), sada mu je vec negdje treca godina. mogao bi sad pricati da je odlican i da nakon tri godine jos izgleda kao nov (nesto s cime se mx518 ne moze pohvaliti ni nakon tri mjeseca intezivnijeg koristenja ), da mi ujutro skuha kavu, pere ves ali da skratim jer su misevi ionako jako subjektivna tema - sve drugo na stolu mi je logitech i kad bi mislio da ovaj mis ne valja stvarno bi ga vec odavno zamjenio necim fancy.

isto tako brand nikada ne ocjenjujem kao neki po dnu ponude (da je tako mogao bi tvrditi da logitech ne zna napraviti dobrog misa jer su im oni na dnu game u gamerskom smislu totalno neupotrebljivi )
Gle mislim da i sam znas kako je to relativna stvar da takav mis izdrzi 3 godine meni se recimo nakon 3-4mj Razer DeathAdder doslovno raspada u ruci katastrofa... (nekima je vec 2god kao novi )
Od sada samo Logija uopce nezelim vise isprobavati miseve za 200 kuna...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 15:58   #9
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
hmm, imam g9 ali da sada kupujem miša vjerovatno bi uzeo erga 555. Mada sam se navikao na MicroGear i sad bi teško bez toga..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 16:57   #10
razethew0rld
Registered User
Moj komp

evo dobio sam danas posiljku Predatora (25kom) i sad isprobavam primjerak.. prvi dojmovi: savrseno lezi u ruci, idealan za ljude sa malo vecom sakom, puno detalja koje sam tek sad skuzio (npr. ima pozlacen usb 2.0 prikljucak), softver je predobar, mogu se mappat sve tipke i stavljat macro funkcije itd. malo sam sad igro Frontlines s njim i precizan je do bola, npr. snajper prvo u gro planu hvatam metu na 1600 dpi i kad zumiram brzo prebacim na 400 dpi i covjek nastavi trcat bez glave. uglavnom u ponedjeljak mi dolazi posiljka Geniusovog erga 555 i Sharkoonovog Rusha pa cu ih sve usporedit i detaljno napisat dojmove.
Trusta od danas mozete uzet kod mene (Computer Discount, Osjecka 67a) i cijena za gotovinu je 219,00 kn (sa PDV-om)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.09.2008., 20:09   #11
Malacrass
RAKIJA

Malacrass's Avatar

Odaberi neki sa mogućnostima stavljanja utega.
Puno pomaže u kontroli miša u igrama kad je potrebno "raspucati" se okolo =]
Malacrass je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 01:39   #12
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
First thing in the morning idem u šoping miša
na RX1000 se odljepila jedna nožica al još nekak i stoji, a i vrijeme je za promjenu

Još prije mjesec dana sam gledao Trust Predatora (ova oznaka 4800 je valjda nešto novija serija, mislim da obićni Predator i GM4800 nisu jedan te isti proizvod) u HG-u i dvoumio se dal da ga kupim ali nekako mi se činio mali (onak preko kutije što sam hvatao) za moju šapu

Eh, do prije 10 minuta sam bio uvjeren da cu uzeti MX518 za 200 kn u Vemilu, ali sad nisam tak siguran, ak će biti 4800 onda ću definitivno njega uzeti.
Nažalost, čisto sumnjam da će odmah biti 4800 :/ al ko zna, nadam se da hoće
Staro 05.09.2008., 04:18   #13
razethew0rld
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
..ali nekako mi se činio mali (onak preko kutije što sam hvatao) za moju šapu
vjeruj mi nije (osim ako nemas cernobilski velike sake), kad kupujes mis uzmes kutiju sa police, odneses na kasu i pitas da ti prodavac otvori kutiju da probas misa..
btw sad je 4:10 ujutro i pred 5 minuta sam se presto druzit sa spomenutim misem jer ce mi oci prokrvarit. igralo se COD4 i Frontlines u mrezi. mis je zvijer. za moju ruku puno bolji nego recimo G9 koji mi je premali (dobar jedino za clawgrip). takoder na G9 su tipke za promjenu rezolucije kriminalno lose rijesene (trebali su pustit ko na G5). tako da sad moj bivsi G9 ide u mirovinu jer od sad koristim Predatora. potrpo sam sve utege u njega tako da je sad milina za ciljat. malo sam prcko po softveru i moze se cak stimat dilej na tipke (u milisekundama). stvarno svaka cast Trust-u..
Staro 05.09.2008., 07:43   #14
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ajde dok ti dolete misevi u ponedjeljak napravi neki kratak test sva tri misa ako ti nije problem, ja se isto dvoumim izmedu Predatora i 555, a u KC ih nigdje nema za isprobati prije kupnje
EvilM@ster je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 08:12   #15
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Gjurovski Pregled postova
Gle mislim da i sam znas kako je to relativna stvar da takav mis izdrzi 3 godine meni se recimo nakon 3-4mj Razer DeathAdder doslovno raspada u ruci katastrofa... (nekima je vec 2god kao novi )
Od sada samo Logija uopce nezelim vise isprobavati miseve za 200 kuna...
a ne znam koliko je relativna jer je susjed par dana nakon sto sam ga ja uzeo kupio isti. e sad, ja znam tu i tamo u MPu popizdit kad ne ide i udarit po misu ali susjed je vec bolesnik i mlati ga 'ko cigo konja . i njemu jos uvijek radi nakon 3 godine i nije u raspadu.

opet, kao i samo jedan primjer niti dva ne cine pravilo ali mislim da nije na odmet spomeniti kraj ovih "sve sto nije logi je smece TM" izjava s pocetka threada
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 09:52   #16
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Citiraj:
Autor razethew0rld Pregled postova
vjeruj mi nije (osim ako nemas cernobilski velike sake), kad kupujes mis uzmes kutiju sa police, odneses na kasu i pitas da ti prodavac otvori kutiju da probas misa..

A ono normalna šaka, recimo prekjučer sam hvatao izložbeni primjerak MX518 i taman mi je. Da je 4800 tih dimenzija bit će super

A ovo za otvaranje kutije, heh, ko zna oćel' htjet otvorit

Inače, off I go u šoping
Staro 05.09.2008., 10:33   #17
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
...btw sad je 4:10 ujutro i pred 5 minuta sam se presto druzit sa spomenutim misem jer ce mi oci prokrvarit......
Vidim da nisi jos pogledao inbox, ali od jucer te jedna poruka ceka.

Sorry za OT.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 11:25   #18
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Koliko vidim Ergo 555 je nasljednik Erga 525 kojeg trenutno imam. Sa 525 verzijom nisam previše zadovoljan. Miš je ok, al sitnice su one koje kvare dojam na njemu. Ishabala mi se lijeva tipka, softver je čisto sranje, neradi scroll za lijevo-desno na mišu, kad miš stoji na podlozi često strelica zna se pomicat po ekranu...itd itd.... No kad sam miš tek kupio bio je predobar, stvarno ono nisam imao nikakvih zamjerki, sad je već on stariji i vrijeme je za zamjenu.... ..

E sad, ako je 555 verzija ispravila ove probleme tj. da je miš dugotrajniji pri normalnoj upotrebi a ne da ga se razbija dok se igra COD4 , onda bi išao opet na njega....no gledam ipak ovog Trusta, ima sličan dizajn ko 555, pa me nešt vuče da njega isprobam, jer evo same riječi hvale za taj miš
John Creasy je online   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 12:18   #19
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Vratio se, kupio MX518
Nema u HGu 4800/Predator niti mogu (ili neće) naručiti

Jbg, baš se nabrijao na te utege i to sve od Predatora, + što je u najljepšoj boji (crvena) i ono q
Staro 05.09.2008., 14:35   #20
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
kompa, mx518 po karkteristikama djeluje ko zadnje smece naspram recimo predatora gm-4800.
ok:
mx518_____________gm-4800

opticki _____________laserski
125Hz _____________1000Hz
1800 dpi ____________3200 dpi
15 ips ______________45 ips (akceleracija u incima po sekundi)
5.8 Mpx_____________6.4 Mpx (megapixela)
???nozice____________teflonske nozice
250kn_______________219kn
2god.garan.___________2 god.garan.

i uz predatora se dobiju utezi koji se ugraduju u njega. prazan je tezak 100 grama. a sa utezima se moze podesavat do 145 grama.. http://www.trust.com/products/produc...spx?item=15401

review predatora na njemackom: http://www.awardfabrik.de/peripherie...redator-3.html

za one koji nerazumiju njemacki: totalno su ga nahvalili, rekli da je nevjerojatno kvalitetno napravljen i dali mu ocjenu 9.5/10

link sa youtube-a: http://www.youtube.com/watch?v=GYxdCqgDTPk

ja kuzim da su na ovom forumu vecinom mx518 fanboy-si ali mx518 definitivno ovdje gubi bitku. i btw di si to naso mx-a za 199kn?
Specifikacije za miseve su kao specifikacije za zvucnike. jako malo toga se moze uzeti za ozbiljno. Ako ni G5 nije osjetno bolji od MX518 (dapace, neki bi rekli da je MX518 bolji), onda nisu ni ti wannabe-gaymer misevi.

MX518 za 200kn je kradja.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 17:37   #21
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Preko čega ste spojili MX518?? Preko USB-a il PS2 porta?
Staro 06.09.2008., 18:40   #22
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
Preko čega ste spojili MX518?? Preko USB-a il PS2 porta?
svejedno je
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 18:51   #23
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Autor SetH Pregled postova
svejedno je
Eh, inače bi trebalo biti svejedno,al meni nije ... Iz razloga što kad mi je spojen preko PS2 porta, miš mi nekako "trza". Recimo želim kliknit na neku ikonicu, i on onak "pobjegne", tj pomakne se sa ikonice kad kliknem...Teško za opisat, al jednostavno nije ono što bi trebalo biti...Dok recimo kad ga spojim preko USB-a, radi najnormalnije...Taj problem sa trzanjem mi se javio i na Ergu 525. Probat ću danas Erga preko USB-a, tko zna možd mi je riknio nekako PS2 port hehe
Staro 09.09.2008., 22:10   #24
razethew0rld
Registered User
Moj komp

sharkoon rush

evo danas su mi stigli sa zakasnjenjem ovi laserski misevi od sharkoon-a. Prvi dojam: mis mi odlicno lezi ali ne tiliko ko predator ali to ionako ovisi o saci pojedinca. max osjetljivost kod ovog misa ja 2000 dpi naspram 3200 za trustov model ali vecini ljudi nije potrebno vise od 1600-2000. ima 2 bocne tipke koje mu sluze samo za promjenu osjetljivosti (400, 800, 1600, 2000) i nemoze ih se mappat za nista drugo jer uz mis ne dolazi nikakav softver. isprobo sam ga u Frontlines-ima i COD 4 i moram rec da mi bolje lezi Trust, ali ima jedna stvar koja mi je bolja na rush-u, a to je mogucnost promjene dpi-a u oba smjera dok na trustu za to ima samo jedna tipka pa se mora loopat da dodes do zeljenih dpi-a. po kvaliteti izrade misevi su na istom nivou. btw, Rush je od Predatora jeftiniji za oko 20 kn.. ako se dvoumite koji od ta dva je bolji uzmite onaj koji vam bolje lezi u ruci, a ako su vam oba super za drzat onda ako igrate uglavnom ulogu snajpera u fps-ovima onda uzmite rush zbog brze izmjene dpi-a, za ostalo trust..
Staro 10.09.2008., 00:24   #25
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
MX518 je bio u Vemila, i to ona refresh verzija s "capicama" od G5-ice što je fenomenalno (velike teflonske nožice).
Prijatelj ga kupio za 199kn...

Svi ti geniusi i trustovi su na kraju više-manje šrot, jer su jednostavno lošije napravljeni.
Recimo, sve koji su imali Erga 525 kroz godinu dana su prešli na Logitech - nije bezveze
Staro 10.09.2008., 00:46   #26
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ja sam skoro uzeo taj MX518 u Vemilu i mogu potvrdit da su velike teflonske nozice.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2008., 01:28   #27
razethew0rld
Registered User
Moj komp

evo slika na kojoj se vidi kolike su teflonske nozice od Trusta

trenutacno ga koristim sa Razer Destructor podlogom i to mi je sad najbolja kombinacija. Sto se tice kvalitete vec sam reko da je napravljen jako cvrsto, nema skripanja i labavih djelova i zavrsna obrada je odlicna. btw Trust je Nizozemska firma, a ne ruska ko sto pisu na nekim forumima..
Staro 11.09.2008., 14:28   #28
razethew0rld
Registered User
Moj komp

Genius Ergo 555

evo reko sam da cu napisat nesto o sva tri misa ali sam zaboravio na Erga kojeg nisam ni isprobo do danas. ergonomija je bolja za malo manju ruku ali jos uvijek samo palmgrip orijentiran. prvo sto mi se svida je puno tipki, ima ih 11 tako da mi tipkovnica gotovo i ne treba osim za wasd kretanje. 3200 dpi, 500 Hz, 40 inca ubrzanje. probo sam ga u Frontlinesima i COD4 i vrlo je precizan, stavio sam vertikalnu os na 1000 dpi, a horizontalnu na 2000 cisto iz fore i na taj nacin je najbolje upravljat tenkom u frontlinesu jer turret ne bjezi gore dole. Kvaliteta izrade je prosjecna, glavne dvije tipke su ok, ali ove bocne su dosta klimave. Zavrsna obrada je takoder dobra, mis ima i graficki display koji prikazuje osjetljivost x i y osi, fency do ibera. Ovaj mis je idealan za ljude kojima treba gamerski mis sa brutalno puno tipki, a to su igraci taktickih shootera di ima klase i podklase loadouta..
Staro 08.10.2008., 09:53   #29
CIS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Ovako imam Trust predator 4200 vec skoro pa 3 godine i mis mi je onak dobar nemog rec da je predobar zato sto mi frend ima G5 pa tako da...Uglavnom uzimao bih ovih dana novi mis a imam samo 300 kn pa bih molio za preporuku razethew0rld-a ili sve druge clanove foruma koji su iskusniji s gamerskim misovima do te cjene...inace COD se jako puno igra pa tako da je to gotovo i jedina svrha
CIS je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2008., 11:14   #30
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo da i ja napišem neki mali review.
Čitam ja tu po forumu jer si gledam koji miš ću kupiti, i tako kliknem na ovu rubriku i vidim kako svi hvale ovaj trust-ov model, i tako ga ja odlučim kupiti. Pošto radim u pc shopu, mogu si naručiti ono što hoću i tako vidim da je samo jedan trust ostao. Miš je jako tražen, tako da jako brzo ode.
A kako bi bilo da sada malo pričamo o mišu? Prije ovoga sam koristio Genius 525 i bio mi je dobar, odlično leži u ruci, predobar laser, ali miš kao da je rađen za babe i đedove, plastika je preloša, lijeva tipka miša se ishabla za 2 tjedna kod prosječnog gamera. Da je miš kvalitetnije izrađen, mislim da bi bio najbolji na tržištu. Ajmo sad malo na trust, iako miš neizgleda manje od genius-a 525 u ruci se osjeti da je daleko manji. S desne strane fali bar još 1,5 cm za naslon dva zadnja prsta na desnoj ruci. Miš je jako kvalitetno izrađen i nema klimavih dijelova. Gumene površine sa strane miša su najbolja stvar na ovome mišu, jer se prsi tako dobro hvataju za njih tako da nema šanse da vam miš ispadne, isklizne ili nešto slično. Tipke na mišu su odlične, posebno ove sa strane. Scroll nije baš kao na razerovim miševima, ali poslužiti će svrsi (neznam zašto neki kreten radi scroll u 4 smjera na gamerskom mišu, umjesto da napravi kvalitetan scroll u 2 smjera?). Mijenjanje DPI-a je jako dobro izvedeno i nema nikakvih problema kad se to radi unutar igre. Sljedeća stvar su korisnički profili koji su predobri. Jedina mana je što su samo 2 programabilne tipke (ove sa strane). Softver ovoga miša je puno bolji od softvera miševa s kojima sam se ja susretao. Posebno mi se sviđa mogućnost programiranja fire buttona, i loop buttona što mi jako dobro dođe za cod4 (kad pištolj ili g3 automatski pucaju to uvijek dobro dođe). Još su ostali utezi za raspraviti. Utezi su jako dobra stvar jer sam susretao miševe koji su prelagani i mašeš s njime bez problema i tako nemaš nikakvog osjećaja za miš. Meni osobno je miš pretežak sa svima utezima unutra, ali kad ostavim 3 onda mi je baš taman. Sljedeća stvar je žica miša koja je jako tanka i mislim da će puknuti za 2 mjeseca najviše. Razlog zbog kojeg je žica tanka i lagana je taj da nesmeta puno pri igranju.

E sad zaključak,
miš je predobar u svim aspektima osim u jednom. Miš nije baš ergonomski napravljen i za moju ruku je daleko premali (a nemam veliku ruku) i mislim da ću se teško naviknuti na njega.

Vidim da će već neki pisati zašto ne logitech i takve komentare. Logitech je po meni daleko precijenjen i mislim da većina njegovih stvari ne vrijedi ni 7 kuna . Imao bih bi više zamjerki na G9 nego na ovaj miš. Jedina stvar koja je meni dobra od logitecha je G5. Mislim da je taj miš jedan od najbolje napravljenih, ali o tome drugom prilikom.
boris1408 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno