Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.03.2010., 21:14   #1
zion87
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2010
Philips 225P1

Poštovanje

Kupio sam Philips Brilliance 225P1ES ima 2 dana. Problemi su slijedeći

- bijela fullscreen slika isijava na stol jako crveno svjetlo radi crvenog gradijenta u vrhu slike.

- čak i najmanji 1px pomak prozora sa crnim tekstom na bijeloj pozadini pokazuje ghosting, u smislu da se tekst bold-a i ostavlja tragove kad mičem prozor kružno

- flicker na određenim nijansama plave i sive

- otvaranje slike u fullscreenu (XnView) ; dođe do crnih kvadrata preko cijelog ekrana na nekih 1/3 sekunde, kao da prilagođava rezoluciju

E sad, shvaćam ja da nisam dao velike novce pa ne smijem imat velika očekivanja. Ali ipak, ovo izgleda kao da mi monitor ima 20ms ili sporiji response time, na razini prvih modela lcd-a. Testiran je na drugoj konfiguraciji, isto se ponaša. 5ms gtg je proizvođačima najdraži zayeb-test i znam da se brojkama danas ne smije puno vjerovat, ali naspram ostalih monitora ovaj se ponaša za 3 koplja slabije. Kažu P-Line

Kupljen je u Technomaxovoj poslovnici u Splitu, Joker centar, zadnji primjerak s police (prodavač je inzistirao da je prvi put upaljen na moj zahtjev i da je nov).
Kažu "vrati u roku 7 dana", što vjerojatno i mislim napravit ali mi prije treba potvrda od vlasnika istog modela da se radi o tehničkom kvaru, ili procjena situacije ovako preko foruma od vas iskusnih.

Ako je ovo pak normalni nivo rada monitora, spreman sam živjeti s tim, jer ima pivot, visinu, tilt, rotaciju, sve to mi puno pomaže u radu (graf. dizajner, i znam, trebao sam uzet ips ali pare pare...)

p.s. kontaktirao sam Philips s istim upitima, zasad nema odgovora. Također sam kontaktirao Portait Displays (tvorci kalibracijskog softvera SmartControl II) pošto njihov softver koji mi dođe s monitorom nije kompatibilan s graf. karticom Radeon HD 5670. Kompatibilan je samo sa starijim modelima, na to imam samo komentar - retardirano. Auto Pivot mi ne radi i ne mogu kalibrirat monitor a to bi mi možda čak i pomoglo pri sređivanju ovih problema.

Zadnje izmijenjeno od: zion87. 20.03.2010. u 19:15.
zion87 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2010., 22:14   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor zion87 Pregled postova
- čak i najmanji 1px pomak prozora sa crnim tekstom na bijeloj pozadini pokazuje ghosting, u smislu da se tekst bold-a i ostavlja tragove kad mičem prozor kružno
Problem je sto ni slova nisi posvetio objasnjenju spajas li ga analogno ili preko DVI-a? Sudeci po kartici iz tvog siga, bit ce da je onda DVI.

Citiraj:
Testiran je na drugoj konfiguraciji, isto se ponaša. 5ms gtg je proizvođačima najdraži zayeb-test i znam da se brojkama danas ne smije puno vjerovat, ali naspram ostalih monitora ovaj se ponaša za 3 koplja slabije
Hm, opis "analogne" refleksije koju si opisao je naznaka najcesce lose konekcije. Najlakse do kabla i nije stran VGA spajanju koji nije dobre kvalitete ili za otpis. No ti imas istu pricu uz DVI konekciju. Mogucnost da je i ovdje do kabla je prilicno mala vjerovatnost. No ako imas drugi DVI pri ruci > probaj. Nije ni defekt grafe jer dobivas istu stvar na dvije masine. Cini se da je onda ipak do "hodajuceg ranjenika" Philipsa, jer interferencije koje opisujes DVI ne moze pojmiti.

Citiraj:
zadnji primjerak s police (prodavač je inzistirao da je prvi put upaljen na moj zahtjev i da je nov).
Ti si kupac i ne podilazi nikad prodavacu. Ako nema provjere, jednostavno trazi drugi ducan. Vracaj ga odma prekostura nazad. Trazi drugi primjerak ili ako nema, doplati za nesto drugo. Ali to drugo ne nosi doma dok ne vidis na licu mjesta da je sve kako treba. Nepotrebna ceremonija povratka i za tebe i prodavaca.

Nabava ne daje nikakav pronalazak, tako da nemam pojma koja je klasa cijene tvog monitora? Pretpostavljam izmedju 1400-1800 kn? Sto ce reci da imas i dalje izbora za novce.
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2010., 01:01   #3
zion87
Registered User
Moj komp

Ajme, isprike za slabi info..i krivi info...

220P1ES
DVI-DVI, dobro si pretpostavio. Čvrsto spojen, dobro spojen.
1,700kn (znači niža-srednja po cijeni?)

Problemi su analogični i dvi-nelogični, istina.
Da nadodam šta nisam spomenuo prije - boje bježe u crvenkaste i plavkaste tonove.
>7500K boje naravno postaju hladnije (nema toplinu odvojeno za odabrat.. ), ali svijetlo sivi tonovi ostaju blijedo crvenkasti. 6500K je optimalan, ali opet veze to nema s "originalnim" bojama, da ne govorim o bandingu na gradijentima, izgleda mi kao da graniči sa 16-bit

Ako misliš na moju provjeru pri kupnji, toga je bilo. Ako pak misliš na provjeru s njihove strane, ne. Upaljen samo preda mnom preko divnog razdjelnika koji spaja još 10 monitora i upakiran na moje klimanje, radi screensavera koji se tamo vrti i pokazuje jednu veliku mutninu u puno bljedih boja nisam baš puno razaznao, pogotovo ne ove fini-mini probleme.

Za pohod nazad nosim Nokia/Eizo i Lagom lcd test i par slika u nativnoj rezoluciji da mu pokažem točno o čemu se radi.

Drugih modela ima, samo nakon ovog iskustva pojma nemam šta odabrat do 1700. Na ovaj sam pucao ne znam ni sam zašto jer je Philips, a jer Samsung voli dizat cijene s tunerima i sličnim stvarima koje ne trebam. Tek poslije mi je palo na pamet da je i mom modelu dignuta cijena s USB, zvučnicima i infracrvenim senzorima za pokret. Prava vrijednost bi bila 1100kn bez toga?

O drugim modelima se raspitam u temi za to, ovde sam već nadrobio svega. Ovde još čekam odgovor RaneZ-a pošto on ima isti model, puno bi mi pomoglo.
Staro 21.03.2010., 18:57   #4
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Neznam. Ja sam zadovoljan za sad. Nakon što sam u roku 2 dana zamjenio 241E sa 225P zbog pozadinskog osvjetljenja.

Što se tiče plavkastih i crvenih tonova, da. Isto je kod mene. Moraš sjest TOČNO pod 90 da ih nebi vidio Ako si primjetio, ima bolje osvjetljenje, možda zbog drugačije raspoređenih lampi, ali zato nemoj niti slučajno pogledat monitor iz žablje perspektive ili ptičje. Onda poludi.

Ako gledaš odozdola, već 10 stupnjeva daje crvenu sliku. Jebiga, TN.

Sljedeći put biraj ekran na licu mjesta. Zato osobno mrzim web kupnju monitora.
U Technomaxu sam postavio ispred sebe 6 modela koji mi pašu i tip ih je jednog po jednog spajao i testirao sa onim nekim softwareom njihovim za test LCDa.

5 je otpalo, izabrao ovaj. Meni svi ti monitori prejako svijetle. I kad spustim na minimum brajtnese i sve, opet mi je prejako. Za mene bi idealan bio 10-12 cd/m²

Neka ti pogledaju prije u servisu u sv. Nedjelji jel sve ok sa njime, jer je lako moguće da si dobio škart robu. Dečki su super, sve će ti pokazat. Tek nakon toga idi mjenjat za neki drugi model. Inače, isto sam dizajner i NEMAM apsolutne koristi od pivota, i nekih njegovih stvari, ali sam ga uzeo na temelju osvjetljenja i boja.

Software koji dobijes uz njega radi sa 5850, iako dobiješ bug. Naime, kod klikanja desnog klika na desktopu, pojavi se 5s delay prije nego pokaže izbornik

Sad napokon možda pobijem svoj tik (desni klik-refresh) koji imam već godinama

Ako te još nešto zanima, pucaj.
Staro 21.03.2010., 19:30   #5
zion87
Registered User
Moj komp

Kakvo je stanje s ghostingom?
Primarno black to white, crni tekst bijela podloga > micanje prozora. Ako ti je isključena opcija, uključi je sekundicu ako nije problem. Neću ko budala micat prozore stalno, ali isto umara oči poprilično kad skrolam "ručno".

Izgleda li ti SmartControl ovako: http://i44.tinypic.com/330s4mv.jpg

Da mi je samo znat kako si natjerao ŠkartControl da radi s 5850, spasio bih se.
Ne otpada mogućnost da je to radi XP x64.. Prijavi mi da nema DDC komunikacije - NO SMSC OBIWAN API. Sumnjam na prokeltog Kenobija, sad je ko fol sa Silom pa podyebava jadni puk poput mene.

I kod mene je delay na desni klik, također me tjera da drastično smanjim broj refreshova

Za sv. Nedelju- sad baš da mi se da potegnut do tamo iz Kaštela samo da ustanovim jeli roba u pitanju ili ne, baš i ne da. 90% problema si mi otpisao pod normalno ponašanje, pa je moj zaključak ipak da se radi o mojim previsokim nadama s obzirom da mi je ovo prvi lcd. TN i ja se još nismo upoznali

Pivot mi nije od neke ultravažnosti, ali je zgodan za bolji pregled, i najbliži originalnoj veličini za veće radove, pa mogu vidjet kako što, dokle mogu gurat manje elemente tralala.
Staro 21.03.2010., 21:42   #6
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Smart radi ok. Sve opcije su ukljucene, tj. nisu sive kao tebi.

Mislim da ti ne radi link izmedju graficke i monitora. Bas se kuzi da je hardwerski problem, tj. kod mene nije.

Jer sve sto podesavas preko njega se "pise" u monitorov eprom. Barem se dobija takav dojam.

Po meni, dobio si škart. Vrati i traži novi. I stavi sedmicu

ghostinga nema kao kod tebe.
Staro 22.03.2010., 01:49   #7
zion87
Registered User
Moj komp

Onda je to 90% to, bar s moje strane. Šta će reć druga, sutra.

Ma biž sa sedmicom od mene, xp još služi svoje ko sat, čeka se još directx 1x i os koji će strpat u penziju
Staro 23.03.2010., 00:32   #8
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
O drugim modelima se raspitam u temi za to, ovde sam već nadrobio svega. Ovde još čekam odgovor RaneZ-a pošto on ima isti model, puno bi mi pomoglo.
Na tebi je samo da javis kako si vec dobio zamjenu ili primio lovu nazad. U slucaju da ga moraju servisno pregledati, mozda da razmislis ovako i novcima blisko cifrom.
Staro 23.03.2010., 01:37   #9
zion87
Registered User
Moj komp

Javim sutra ujutro (kad ga tehničar testira i utvrdi o čemu se radi). Ako budem imao priliku zgrabit pare, grabim. Ako ne, stavljam na led dok ne odlučim. Ponuda im nije baš nešto.

Taj Viewsonic mi je zapeo za oko dok sam švrljao ovih dana po forumu, uz Della E2209W. Oba pate od postolja (Drvofix to the rescue!), ali isto tako su oba e-IPS i automatski preferiram, s tim da Dell upada u moj gornji $$ limit.
Dao bih ja +300 kn u startu da mogu, ali već ovo mi je rastezanje. Vidit ću šta mogu učinit po tom pitanju, po Splitskom moru pluta 30 tona goriva pa bi moga ić bacit mreže večeras Mami me viewsonicovo 90° pivo
Staro 23.03.2010., 01:47   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Javim sutra ujutro (kad ga tehničar testira i utvrdi o čemu se radi). Ako budem imao priliku zgrabit pare, grabim.
Budi uljudan, smiren i objasni im da nazalost u ponudi ne drze model koji ti zelis a ovaj ti se model recimo zamjerio. Ili jos bolje, odma nastupi da ih molis da ti naruce da ces doplatiti za Viewsonica. Znam da ne mogu, ali cisto radi uvjerljivosti u odlucnost

Citiraj:
Taj Viewsonic mi je zapeo za oko dok sam švrljao ovih dana po forumu, uz Della E2209W. Oba pate od postolja (Drvofix to the rescue!), ali isto tako su oba e-IPS i automatski preferiram, s tim da Dell upada u moj gornji $$ limit.
2209W je sam po sebi jasan ali kazes da je granica po forinti previse bolna. Zato mi se cini da ti je Viewsonic ipak onda najmanje "bolna" kupovina. Prepoznao si da te smeta TN-ac (mimo kvara) i da trebas nesto bojno sposobnije. Nije neka uzasna doplata za nesto sto ces sigurno vise godina koristiti.

Nek ti je sretno sto god odabrao
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.03.2010., 14:34   #11
zion87
Registered User
Moj komp

Još ga seciraju, ja sam javio šta i kako. Zvrcnem opet popodne da ne ispadne "op gospodine, prošlo 7 dana"..

Zapravo je Dell taj koji mi je pristupačan (1700) u usporedbi s Viewsonicom (2100).

Ako se ispostavi xy situacija, naricat ću za Dellom ili Viewsonicom

Hvala!
Staro 23.03.2010., 19:01   #12
zion87
Registered User
Moj komp

pff, pojedoh g0vn0 svjetsko.
Odnilo Flokija u Zagreb na servis, ako je manji kvar dobijem ga nazad, ako je veći dobijem isti model nazad.
Ništa od para, ništa od drugog modela. Pare išle u ovog Philipsa i to je to. Ovo mi je dobra škola za ubuduće, sretnomax kolo će neko drugi morat okretat, ja više ne ulazim tamo, osim skupit ranjenika kad se vrati i eventualno petat roge radi takve politike koju naravno nigdi nema ni za pročitat ni vidit.
Staro 29.03.2010., 23:18   #13
zion87
Registered User
Moj komp

Stigao neotpakirani novi.

Ovaj put je odličan - ne baca crveni gradijent nego zeleni (odmara oči), i opet ne radi SmartControl, i opet ima ghostinga na kile. Vrlo sam zadovoljan.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno