|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
DVI --> VGA ne radi!
Na grafičkoj imam samo DVI a na Samsungovom LCD monitoru postoji samo VGA, kupio sam adapter koji pretvara DVI kabal u VGA koji ide u monitor, ali problem je sto monitor uopće ne reagira, nema slike. U čemu je problem??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
koja grafička, koja je bila prije, ako je agp možda u biosu nije dobro podešena agp veličina |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
koji DVI imas na grafickoj, a koji na konverteru? DVI-i, DVI-a, DVI-d ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Konverter je DVI-A Adapter Analog 24+5 Bu/15pol HD St (VGA)/DVI-A adaptor DVI 24+5 F/HD15M http://img340.imageshack.us/img340/1784/dsc00322w.jpg a na grafičkoj je ovo: http://img191.imageshack.us/img191/3597/dsc00323m.jpg Zadnje izmijenjeno od: Bezu Fache. 29.03.2010. u 00:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji točno Philips i koji točno Samsung? Zašto se uvijek mora postavljati 100 potpitanja, nije mi jasno, kao da i jedan i drugi imaju samo jedan monitor... Valjda ti je jasno ovo s linka? http://support.amd.com/us/kbarticles...icsBoards.aspx
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
DVI, ali kad ga spojim DVI --> VGA preko adaptera onda NE RADI, imam ASUS EAH4890 koja ima 2 DVI i nema VGA. Prije sam imao 8800GT koja je imala DVI i VGA i monitor je radio na oba ulaza. Međutim sad se ne radi o ovom Philipsovom jer on mi radi na DVI, nego o drugom Samsungovom monitoru (neznam model točan jer je od frenda reći ću mi da mi javi) koji ima samo VGA, a kako moja grafička ima samo DVI onda sma uzeo adapter, u prethodnom postu na slici, da bi ih spojio, međutim nema nikakve slike, sada sam probao isto spojiti na moj Philipsov i ista stvar ni moj ne radi, dakle stvar je u adapteru, a buduću ne razumijem baš te modele -i, -a, -d zanima me u čemu je problem, pretpostavljam da je u adapteru pa me zanima koji trebam uzeti. Ovaj što trenutno imam je onaj model što je u prethodnom postu. Nadam se da sam bio jasniji neznam kako vise da objasnim. -->
Pa ajde po treći put ću objasniti. Moj Philips 200WS8 LCD Monitor ima i DVI i VGA i nemam problema s njim on radi kad ga spojim direkt DVI --> DVI, ali kad ga spojim DVI --> VGA preko adaptera onda NE RADI, imam ASUS EAH4890 koja ima 2 DVI i nema VGA. Prije sam imao 8800GT koja je imala DVI i VGA i monitor je radio na oba ulaza. Međutim sad se ne radi o ovom Philipsovom jer on mi radi na DVI, nego o drugom Samsungovom monitoru (neznam model točan jer je od frenda reći ću mi da mi javi) koji ima samo VGA, a kako moja grafička ima samo DVI onda sma uzeo adapter, u prethodnom postu na slici, da bi ih spojio, međutim nema nikakve slike, sada sam probao isto spojiti na moj Philipsov i ista stvar ni moj ne radi, dakle stvar je u adapteru, a buduću ne razumijem baš te modele -i, -a, -d zanima me u čemu je problem, pretpostavljam da je u adapteru pa me zanima koji trebam uzeti. Ovaj što trenutno imam je onaj model što je u prethodnom postu. Nadam se da sam bio jasniji neznam kako vise da objasnim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
znaci ti imas spojeno DVI graficka -> DVI kabel -> DVI/VGA adapter -> monitor Problem ti je mozda u DVI kabelu koji je vjerojatno DVI-D, tj prenosi samo digitalan signal do adaptera, a s obzirom da je adapter DVI-A (samo analogni) naravno da ne moze nista prikazati na monitor kad ne dobiva signal. Pokusaj negdje pronaci kabel koji je DVI-I (digitalni i analogni) pa bi trebalo raditi. Al ne kuzim zasto ne koristis adapter (muski DVI/zenski VGA) koji si dobio sa karticom? znaci da imas spoj graficka -> adapter -> vga kabel -> monitor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|