Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2007., 22:04   #1
malcom
Premium
Moj komp

malcom's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
stavljanje omota na cd

Ljudi trebam jednu pomoc u vezi ljepljenja omota na cd. Da li ja mogu ljepit to sa obicnim ljepilom ili se kupi nesto posebno?
Hvala unaprijed .
malcom je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2007., 22:19   #2
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
ček misliš stavit sliku na sam cd - na njegovu gornju površinu ili na kutiju od cd-a?
svebee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2007., 01:55   #3
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Autor malcom Pregled postova
Ljudi trebam jednu pomoc u vezi ljepljenja omota na cd. Da li ja mogu ljepit to sa obicnim ljepilom ili se kupi nesto posebno?
Hvala unaprijed .
da postoje naljepnice, i nisu bas najsretnije rjesenje.
ako mislis izrezat komad papira i ljepilo u ruke onda : bonker :
a ako mislis odradit posao i da to na nesto lici , onda printable CD/DVD i odgovarajuci printer : goood :
Staro 14.02.2007., 03:16   #4
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor SlavoS Pregled postova
da postoje naljepnice, i nisu bas najsretnije rjesenje.
Tako je...ima ih za kupiti u Ri na Korzu, u prolazu prema hotelu Bonavia preko puta Krasa u onom ducanu, mislim da je 100 komada 40 Kn...
No one su jako nezgodne, cesto se znaju odlijepiti. Meni neki dvd-i i cd-i na koje sam lijepio covere preskacu u dvd playeru. Morao sam maknuti naljepnicu da bi mogao gledati sadrzaj...

Citiraj:
Autor SlavoS Pregled postova
a ako mislis odradit posao i da to na nesto lici , onda printable CD/DVD i odgovarajuci printer : goood :
slazem se s kolegom, puno sretnije rjesenje
Staro 14.02.2007., 08:23   #5
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Printable CD (npr. Verbatim) + Canon PiXma iP4300 (npr.) i piči - ako hoćeš na cde...preporuka
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2007., 10:31   #6
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
nebi se bas slozio sto se tice naljepnica. imam jako puno medija na koje sam ljepio naljepnice i do sada niti jednog problema nije bilo. a medije cesto koristim, neke sam radio za druge ljude i nikada mi se nitko nije zalio...

naravno, ne kupuju se petoparacke naljepnice. ja koristim verbatim 3-cd na a4 papiru. no samo zato sto sam ih kupio pa da ih potrosim. puno kvalitetnijima sam nasao pod brandom APLI. te naime pokrivaju cijeli medij, pa i prozirni dio na kojem nisu podaci. tako puno ljepse izgleda. ljepilo je veoma cvrstom. dapace, ta impresivna kvaliteta ljepila je jedino sto mi radi probleme od samog pocetka. naime iste sekunde kad straznja stranica naljepnice samo dotakne bilokakvu povrsinu, tamo i ostaje. jako je tesko ljepiti, zato i pokusavam nabaviti napravicu za ljepljenje naljepnica na medije. kupio sam za faking 200kn od pelikana upravo to ali gadovi su uspjeli krugove napraviti za mm vece od standarda tako da je uredaj neupotrebljiv sa bilo kojim naljepnicama osim pelikanovih - koje su uzas.

uglavnom, kupi prave, a ne seljacke naljepnice. apli ja mislim su oko 50kn u technomaxu. 25 listova, na svakom 3 naljepnice jel. pa si racunaj. cd/dvd ces dat kunu vise za printabilni (minimalno) i to ti je 75kn. ovo je 50. pouzdano je + netrebaju ti mutavi printeri i ***ade s tim. acoustica cd/dvd label maker i to je to.

no to je dakako moje dozivljavanje konfora i to je kako ja radim. 100 ljudi 100 cudi
mat je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2007., 11:37   #7
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Datum registracije: May 2006
zanimljivo rjesenje, mozda cak i bolje od printanja na printable medije... prvo mozes to sa bilo kojim printerom odraditi i staviti na bilo koji medij, jer printable medija bas nema svugdje za kupiti, jedino je problem kao sto kazes ljepljenje toga ako tako brzo lovi..
Staro 14.02.2007., 13:08   #8
malcom
Premium
Moj komp

malcom's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Hvala : goood : .
malcom je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2007., 13:28   #9
mat
Premium
Moj komp

@evilm@ster

je, stvarno brzo i kvalitetno ljepi. kao sto rekoh, nikad problema.
u jednoj printaoni sam vidio imaju tu napravicu. fenomenalna stvar. sastoji se od 2 dijela. na jednu se stavi naljepnica, na drugu cd. fiksirano je oboje zbog nanometarske tolerancije na velicinu pipaca koji idu u rupe. samo se uzme u svaku ruku jedan komad i spoje se - naljepnica je savrseno naljepljena. stisneš par puta naravno, da budes siguran i to je to. nevjerojatno da tako nesto jednostavno nema kod nas za kupiti nigdje. u euronicsu su mi rekli da je bilo pa nije nitko kupovao pa vratili
Staro 15.02.2007., 12:41   #10
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Ja evo vec dulje vrijeme razmisljam o tome da uzmem printer sa opcijom printanja na CD, ali nije bas neki veliki izbor, jos ako ostavis samo one za koje se da nabaviti zamjenska tinta izbor je jos i manji... zato bi ovo bila jako dobra alternativa, samo da negdje ima te sprave za nabaviti jer znam dok bi ljepio rucno da bi bilo : evil :

EDIT:

na ovu spravu si mislio,

http://www.medea.co.uk/pressit/prod_...and_labels.htm

ili ova

http://shopper.cnet.com/Avery_CD_Lab...-30416918.html

Zadnje izmijenjeno od: EvilM@ster. 15.02.2007. u 12:54.
EvilM@ster je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2007., 12:51   #11
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
a lightscribe? jel koristio tkogod? ako je čiesto riječ o natpisima na cdu da se vidi šta je šta trebalo bi biti dobro.
mrga je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2007., 12:55   #12
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Za to je dobar, a za sliku po cjelom mediju nije... ne izgleda bas nesto a i traje 45 min za malo bolje slike..

@mat

Evo ovdje sam nasao taj aplikator... ovaj mi se cini dobar..

http://www.limes.hr/katalog/proizvod...orm.htm?page=1
Staro 15.02.2007., 16:05   #13
mat
Premium
Moj komp

je cini mi se dobar. ako je standardan, mogao bi si ubosti to..
Staro 20.11.2007., 21:34   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
u jednoj printaoni sam vidio imaju tu napravicu. fenomenalna stvar. sastoji se od 2 dijela. na jednu se stavi naljepnica, na drugu cd. fiksirano je oboje zbog nanometarske tolerancije na velicinu pipaca koji idu u rupe. samo se uzme u svaku ruku jedan komad i spoje se - naljepnica je savrseno naljepljena. stisneš par puta naravno, da budes siguran i to je to. nevjerojatno da tako nesto jednostavno nema kod nas za kupiti nigdje. u euronicsu su mi rekli da je bilo pa nije nitko kupovao pa vratili
Jesi li mozda saznao o kojoj se famoznoj spravici imenom radilo?

Citiraj:
Autor EvilM@ster Pregled postova
Evo ovdje sam nasao taj aplikator... ovaj mi se cini dobar.. http://www.limes.hr/katalog/proizvod...orm.htm?page=1
Taj link vise nije u igri, pa me zanima jesi li na ovaj mislio? Netrebam za sebe, ali katkad je korisno kad se nekome nosi. Htio bih samo znati sto je najbolje trenutno kod nas za kupiti.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2007., 21:42   #15
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
OMG Visage, mat je popio trajni ban pred kakvih 6 mjeseci, teško da će ti ovdje napitanje odgovorit
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2007., 22:07   #16
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
OMG Visage, mat je popio trajni ban pred kakvih 6 mjeseci, teško da će ti ovdje napitanje odgovorit
Ah, ne pratim te forumske sapunice. Sad tek vidim po avataru. EvilM@ster je valjda na slobodi?
Staro 20.11.2007., 23:16   #17
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Davna tema...
Uglavnon ja san proba i nije mi se svidilo, a malo mi je skupo kad sve zbojiš i oduzmeš...

Nego kako iman običaj sve medije stavljat u kutije, jednostavno skoknem na Cdcover.cc isprintam front image, izrežem, stavin u kutiju i to je to. Bolje mi ne triba

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2007., 22:43   #18
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

@Visage

Pa valjda sam jos na slobodi i da na onu spravicu sam mislio,....
Staro 24.11.2007., 07:22   #19
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor EvilM@ster Pregled postova
@Visage Pa valjda sam jos na slobodi i da na onu spravicu sam mislio,....
Odlicno, jos bolje te naš'o

Onda ovo uzimam, hvala.
Staro 04.12.2007., 09:21   #20
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Ja sam se ipak odlucio za canon ip4500 i printabilne verbratim medije..... jer ovaj moj epson me neki dan rashebao pa sam ga ajmo reci malo jace lupio

javi kako radi ova stvar....
Staro 04.12.2007., 09:53   #21
Antonic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
ma koje naljepnice... printabilni cd/dvd imas neki mislim da se zove silver surface ili tako nesto. uglavnom pvrsina izgleda srebrnkasto... isprintas na njega direktno. Zakon ostane. I nema za***ancije. Par puta san pokusa s naljepnicama i izgubija zivce...posli san proba printabilne cd/dvd (prije 2-3 godine) i otada isprinta baren 300-400 komada.
Antonic je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2007., 04:41   #22
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Isprintaš sa običnim printerom na obični samoljepljivi papir iz najbliže papirnice, malo se pozabaviš sa običnim škarama i to je to
Pajser je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2010., 17:21   #23
nettko
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
nebi se bas slozio sto se tice naljepnica. imam jako puno medija na koje sam ljepio naljepnice i do sada niti jednog problema nije bilo. a medije cesto koristim, neke sam radio za druge ljude i nikada mi se nitko nije zalio...

naravno, ne kupuju se petoparacke naljepnice. ja koristim verbatim 3-cd na a4 papiru. no samo zato sto sam ih kupio pa da ih potrosim. puno kvalitetnijima sam nasao pod brandom APLI. te naime pokrivaju cijeli medij, pa i prozirni dio na kojem nisu podaci. tako puno ljepse izgleda. ljepilo je veoma cvrstom. dapace, ta impresivna kvaliteta ljepila je jedino sto mi radi probleme od samog pocetka. naime iste sekunde kad straznja stranica naljepnice samo dotakne bilokakvu povrsinu, tamo i ostaje. jako je tesko ljepiti, zato i pokusavam nabaviti napravicu za ljepljenje naljepnica na medije. kupio sam za faking 200kn od pelikana upravo to ali gadovi su uspjeli krugove napraviti za mm vece od standarda tako da je uredaj neupotrebljiv sa bilo kojim naljepnicama osim pelikanovih - koje su uzas.

uglavnom, kupi prave, a ne seljacke naljepnice. apli ja mislim su oko 50kn u technomaxu. 25 listova, na svakom 3 naljepnice jel. pa si racunaj. cd/dvd ces dat kunu vise za printabilni (minimalno) i to ti je 75kn. ovo je 50. pouzdano je + netrebaju ti mutavi printeri i ***ade s tim. acoustica cd/dvd label maker i to je to.

no to je dakako moje dozivljavanje konfora i to je kako ja radim. 100 ljudi 100 cudi
mene zanima da li su te naljepnice na a4 papiru i dali se mogu printati na bilo kojem printeru? hvala
nettko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno