|
![]() |
#1 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Veći TN ili manji IPS ili...
Pošto mi je došao novi stol u sobu ovaj moj 22'' iz kreveta je postao premali. Prvo što mi je palo na pamet je Samsung 27'' P2770H a onda sam malo razmišljao jer imam problem pošto dosta često mjenjam kut gledanja a kod TN to ne liči ni na što, bar ne kod 226BW... Baratam sa 2600-2700kn. Tražim IPS od 24 pa nadalje, jako me zanima dal ima neki kvalitetan 26'' non-TN i Samsung P2770h ili neki drugi. Minusi IPSa u odnosu na onaj TN je samo veličina ekrana, a plusevi se znaju, e sad ja bi i jedno i drugo ali to nije baš tak lako ![]() Evo pa pucajte sa svim što vam pada na pamet. ![]()
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Imaš Mar-ov Philips za 3200kn ako se ne varam. ![]() Najbolja kupnja za tu lovu,24 IPS. Znam da nije 2700kn,nije ni 3 000 da se nategneš nemogućim,ali razmisli malo. Bar uštediti još neko vrijeme ako nije priša. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Onda čekiraj onog Viewsonica 23.6,mislim da je taman oko 2 000kn. Imamo i temu.moder si snađi se druže. ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...=171734&page=3 http://www.nabava.net/trazilica.php?...sonic+VP2365wb |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Strichek Moderator
|
Gle nije samo bitno da je IPS, bitna mi je veličina (nisam žensko ali jebi ga ![]() Da li ima neki divlji PVA 26 ili tako nešto. A i mislim da bi nakon 22 TN bilokoji IPS bio ko nebo i zemlja ili?
![]() |
#7 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() 27" TNci su :rigo: , a najjeftiniji 24" VA/IPS je upravo philips za 3200 kn. 27" IPS su po 5500 kn+. 26" se ne sjećam da sam vidio. Razlika je ono, kao nebo i zemlja, pogotovo kada se zavališ malo dalje od monitora kada gledaš film, nema naginjanja da nešto vidiš... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
ako nemas kesa, uzmi radije na rate nego neki TN jer ces gledajuci ga stalno razmisljat "zasto kvragu nisam isao na IPS/PVA" |
![]() |
![]() |
#9 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
*VA ili IPS, ako uzmes TN dobit ces 4-5 incha i ostat na istim problemima ko i prije, kut gledanja. Imam IPS, imao TN, nije mi smetao kut gledanja toliko dok nisam vidio kako je fino kad nemoras rotirat monitor za 3 stupnja da bi vidio cijelu sliku na ekranu kad se zavalis u fotelju. I to nervira. O razlici u slici nije potrebno pricat, ja mislim ![]()
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
|
Hmmm, ajde onda pucajte modele IPS 24'' po mogućnosti crne recimo do 3000 kn. ![]() Bilo bi mi dosta korisno da se mogu regulirat po visini...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Buljichu, ako moš nabavit LG W2600HP. Ako ti se da, zvrcni ove i pitaj je li to baš taj model (jer postoji W2600H koji nije IPS nego TN) Taj monitor se više ne proizvodi, ali ga možda ima kupit negdi još...
![]() |
#14 |
Strichek Moderator
|
http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi 26'' IPS mmmmljac. Tu su dva kakti ista ali je razlika u nazivu: http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=29799&servisID=1 http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=29570&servisID=1
![]() |
#15 |
Suit up!
|
Aj ih zovni i pitaj. Inače, na službenoj LG stranici taj IPS model je 5ms/1000:1 tj 5000:1 (dynamic), ali oznaka mu je W2600HP, dok su TN-ovi samo LG W2600H, tako da mi je ovo PF u nastavku sumnjivo (možda označava boju?).
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Ovak iz glave. PF bi moglo značiti Piano Finish! BF Black Finish. Stvarno nisam pametan ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Suit up!
|
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
poz..pošto sam i sam u potrazi za monitorom već duže vrijeme a između ostalog sam i pokušavao nabaviti taj LG s-ips, nažalost bezuspješno jer je EOL...moraš tražit model w2600hp-bf jer taj je s-ips a ostali su tn baš kako je Mar spomenuo... ako se na kraju ipak odlučiš za tn, probaj razmislit i o Hanns-g HG281DJ ili novijem modelu... http://www.callidus.hr/frame.php p |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Zadnje izmijenjeno od: dafa. 15.03.2010. u 10:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Strichek Moderator
|
Usporedit ću sa starim 226BW pošto sam njega imao cca 2 god. + za Philips: 2 inča izgledaju veće nego što sam mislio svijetlo monitora je taman i ima mogućnost podešavanja, nadam se da mi neće smetat kao ono na 226 da mi pol sobe osvijetli podešavanje po visini, to sam jedva čekao naginjanje po x osi (valjda sam točno napisao) u oba smjera, 226 ima samo u 1 smjer USB nisam imao potrebe koristit na monitoru ali mi je prednost što ima. i za kraj slika: a šta da dodam nakon par minuta tamnih scena iz filmova u krevetu gdje napokon vidim što je na slici osim tame. ![]() Nakon par dana mogu reć da se isplati dat toliko love za taj monitor. ![]()
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ima oni neki samsung f2380....on je sa pva matricon i nije nesto skup |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
autor ovog teksta je vec kupio monitor ... P.s procitaj ovo kad vec pises za taj samsung Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|