Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.03.2010., 01:07   #1
BloodRed
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
K: Notebook do 8000 kuna

Pozdrav forumu,

Molio bih sve upucene za malo strpljenja i pomoci u ovom slucaju. Kao sto naslov kaze, kupujem notebook do 8000 kuna, a poseban naglasak stavljam na izdrzljivost/dugovjecnost baterije, dakle da je 8, 9 i sl. cell battery, da je 17'' ekran (ili u najgorem slucaju 16'') i odgovarajuca konfiguracija uz to (novije nesto, dual core, 4 GB RAM, disk adekvatnog kapaciteta, connectivity mogucnosti), po mogucnosti i graficka koja moze zadovoljavajuci ''vrtjeti'' i nezahtjevnije aktualne igre, iako shvacam da to i nije bas domena notebookova.
Pocetnik sam u biti sto se toga tice, nisam nikad imao notebook, al cijenio bih bilo kakvu pomoc i preporuku, koji tip prijenosnika da uzmem (koliko vidim po pricama svi uglavnom kazu da je to HP, ili Toshiba, ili MSI kao neki najbolji omjer cijene i kvalitete, itd.), gdje, itd.
Sto se baterije tice, citao sam na forumima i po specifikacijama da neki notebookovi imaju opcije narucivanja tzv. extended life batteries ili ultra life batteries i sl., ili biranja 6 cell ili 9 cell, pa sad, ne znam koliko je takvo sto skuplje, koji su to sve modeli, da li je uopce moguce takvo nesto naruciti u nasim krajevima, al bih volio da se radi bar o nekom 9 cell battery prijenosniku, mada, moram reci da ne znam koliko je realno za ocekivati taj battery life i koliko se krece sa tim batteries il ovim extended life i slicno...

Hvala.
BloodRed je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2010., 01:14   #2
Mad_Duke
Guest

Ajde lijepo reci za što ti treba. Jedino kaj si spomenuo je tu i tamo nezahtjevne igre. Što točno misliš na njemu raditi, gdje putovati (da ti treba baterija, odnosno autonomija dobra)...
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.03.2010., 01:26   #3
BloodRed
Registered User

Mozda puno trazim, al treba mi za posao i multimediju, i potrebna mi je sto veca samostalnost, tj. sto veca duzina trajanja baterije. To za igre spomenuh onako usput kako sam inace gamer, al to nije nuzno i shvacam da se na prijenosnicima bez 10 000 kuna bar nema sta traziti od intenzivnog gaminga. U svakom slucaju, cesto sam u pokretu i na raznim lokacijama, potrebno mi je prijenosno racunalo kvalitetne izrade, komponenti koje mogu pokretati programe sto se ticu dizajna grafickog, a ostalo se tice bazi podataka, Excela, PowerPointa i slicno. Drugi segment je cisto segment zabave. Naglasak/uvjet je na sto vecoj autonomiji, i 17'' ekran. Valjda je malo jasnije...
Staro 22.03.2010., 01:33   #4
Mad_Duke
Guest

Na neku prvu loptu
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...11965&catid=19
Drugu loptu
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...11932&catid=23
treću loptu
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...11732&catid=28

Idealno bi bilo neki i5 sa 4 gige DDR3 meme te kao na trećem 4650.

Pogledaj si po drugim dućanima. Danas barem ima toliko varijanti istog modela da je teško za pratiti!
  Reply With Quote
Staro 22.03.2010., 01:34   #5
Bezki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2010
ako se ne varam doslo bi te nekih 800kn stavljanje 9cell baterije.

za nekih 700kn mozes kupit novu 6cell bateriju. vjerujem da dvije 6cell baterije traju dulje nego jedna 9 cell. moguce da krivo govorim, al mislim da je ovako
Bezki je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2010., 01:39   #6
BloodRed
Registered User

Znaci, logicnije mi je recimo uzeti neki notebook s dobrim komponentama i kvalitetnom izradom i uzeti jos jednu dodatnu bateriju, nego traziti neki sa jacom, boljom u startu?

A zna li itko kako funkcioniraju ove extended life batteries i sl.? To sam prije neko vrijeme gledao na HP-ovom site-u, cini mi se, i pojedini modeli su imali te opcije. Kao, dodje ta osnovna baterija, i sad u opcijama je i ta extended life i ultra life battery sa puuuno vecim tvornickim navodima trajanja baterije (za koje shvacam da su nerealne, al opet, ako recimo pise 8-12 ili sta vec sati, ovisno o cemu, kontam da moze bar 5-6 izdrzati, valjda).
Jel se moze to naruciti ovdje, koliko dodje i sl.?
Staro 22.03.2010., 01:42   #7
Mad_Duke
Guest

Iskreno. Ako baš pogodiš sve komponente, za bateriju je lagano. Kako ti je kolega rekao. Nije neki problem uzeti još jednu. Jest da je ekstra stvar za nositi, ali uz 17" laptop mrcinu od ~3 kile bez adaptera to nije neki sada prestrašni problem!
  Reply With Quote
Staro 22.03.2010., 01:47   #8
BloodRed
Registered User

Ok, hvala na savjetu. Ako jos netko ima sugestiju koji da uzmem, koji su notebookovi na trzistu najkvalitetniji, najizdrzljiviji, nek slobodno doda misljenje.
Staro 22.03.2010., 01:53   #9
BloodRed
Registered User

http://www.technomax.hr/Webtrgovina/...A/Default.aspx

A ovaj? Svidjeo mi se taj prvi na linku, a i ovo mi djeluje kao fino slozeno... i ovaj GeForce je s 1GB RAM, a i3 valjda i nije toliki ''let-down'' od i5, plus ima veliki disk, 4 GB DDR3 RAm-a...
Staro 22.03.2010., 01:59   #10
Bezki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2010
tesko da ces moc izvuc neku veliku satnicu autonomije ako se budes bavio programima sa grafikom isl. dok ti radi na bateriji, takve stvari gutaju masu.

evo naprimjer ovaj je jeben po performansama
http://www.links.hr/index.php?option...kl=013.400.206

ali baterija je standardna.

uzmi takodjer u obzir da veci ekrani trose vise baterije kad rade, i komponente pojedine ako nemaju podrsku za cuvanje energije trose je previse dok ne rade nista.

sto se tice ekonomicnih procesora preporucam i5 ili i7 za tvoje potrebe. em su najbolji na trzistu trenutno em manje trose od core 2 i dual core procesora.

EDIT: graficka u tom HPu zadnjem sto si stavio i nije neki primjerak iako ima 1gb memorije, ne znam bas oce ti bit dovoljna za potrebe razvoja grafike.
Bezki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno