Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2007., 22:46   #1
daddy1976
Premium

daddy1976's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Question hp 6715, garancija & stuff

napokon sam donio konačnu odluku sukladno financijama i realnim potrebama , a ona je pala na Hp 6715b (verzija sa jačom rezom i 2 gige rama) ....jedino me muči produljenje garancije ...znam da je teško to ocijeniti , ali da li je potrebno uzeti 3 god. produljenje i najvažnije da li se ono odnosi na sve komponente u laptopu ?

Ako več dajem soma kuna da li me ono stvarno riješava svih briga oko mogučih kvarova?

P.S.
ako ima koji vlasnik hp 6715b ili 6710 molim dotičnog da prokomentira svoj laptop u svezi nekih napisa na hp-ovom forumu oko dosta bučnog ventilatora i ventilatora koji pri najnormalnijem radu radi nerezonski na max. okretaja i pritom naravno stvara nepotrebnu buku.

pozdrav
daddy1976 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 08:47   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Turion X2 se zagrijava malo više od C2D (10-15%) pa samim tim treba i bolje hlađenje, a to za posljedicu ima veći i brži rad ventilatora tj. malo veću buku. Koliko sam ja primjetio na prethodnoj generaciji HP-a (6325), hard se zagrijava više od proca. Glavno je da ti ispod lap nije nešto mekano (tipa deka) koje ti može 'zaštropati' doljnji ulaz zraka.

Što se tiče produljenja garancije, forumski ekspert na području laptopa, g. vranoga, smatra 'porezom na budale'. Kod HP-a, garanciju možeš produžiti u svakom trenutku tj. ne moraš odmah kad kupuješ lap. Odluka je na tebi.
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2007., 10:46   #3
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Što se tiče produljenja garancije, forumski ekspert na području laptopa, g. vranoga, smatra 'porezom na budale'.
ljepo je to tak reči, ali kad ti za godinu dana nešto ode na lapu možeš ga slobodno baciti u smeče jer se praktički ništa ne isplati popravljat zbog cijene rezervnih djelova. ja bi uvjek uzeo 3 godine garancije. pogotovo na HP koji nije baš susretljiv po pitanju rezervnih djelova i malo toga se može naručiti odvojeno.
igx je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 16:26   #4
daddy1976
Premium

daddy1976's Avatar

ma znam za "porez na budale", ali rađe sam takva budala nego sa bačenim 7xxx kn... znate onu: "joj pa kud baš mene" itd itd...

ne bi htio previše zloupotrebljavati post ali kaj bi rađe uzeli ...

ovo :
http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=1802

ili ovo:
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=2399

ne gledajuči grafičku, količinu memorije i procesor ...več čisto kvalitetu izrade,servisnu mrežu i samo ime ..?

kaj bi bilo bolje ?...nije neka razlika u cijeni
Staro 13.08.2007., 20:57   #5
Bull
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor igx Pregled postova
ljepo je to tak reči, ali kad ti za godinu dana nešto ode na lapu možeš ga slobodno baciti u smeče jer se praktički ništa ne isplati popravljat zbog cijene rezervnih djelova. ja bi uvjek uzeo 3 godine garancije. pogotovo na HP koji nije baš susretljiv po pitanju rezervnih djelova i malo toga se može naručiti odvojeno.
Ja imam HP-a, i malo mi se smanjilo trajanje baterije, otišao u servis i za 3 dana stigla nova baterija. Slučaj dva- tipka "T" mi je bila preosjetljiva, kad bi prošao prstom preko nje bi se uključila, otišao u servis i za tjedan dana dobio novu tipkovnicu. Tako da se ne bi složio da nisu susretljivi.

Što se tiče teme, mislim da treba svakako uzet što više garancije, no ne treba odmah. Ona se može produžit kad god hoćeš, samo naravno prije isteka postojeće.
Bull je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 21:50   #6
daddy1976
Premium

daddy1976's Avatar

odlično ..hvala na informaciji oko servisa...garanciju ću si vjerovatno "piknuti"...i to 3-godišnju
Staro 13.08.2007., 22:46   #7
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
da, uzmi garanciju 3 godine, rjesava te mogucih glavobolja, a nije toliko skupa s obzirom da neces mjenjati laptop vjerojatno u tom periodu. Meni je zao sto nisam to napravio al u datom trenutku nisam imao dovoljno novaca, jedva se za laptop navuklo, a sad godinu i pol kasnije tipka f ponekad zasteka malo i ne daje mi se 100+ eura za novu (bubam, al jednoj toshibi smo platili oko 1200kn). Isto se radi o HPu, model nc6120.

Al vjerojatno ti se to nece ni dogodit posto je na mojem natipkano toliko teksta da bi bilo cudno da je izdrzala tipkovnica, vec nakon prvih pol godine je vecina tipki postala glatka sto vecini nije slucaj nikad za trajanja laptopa

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 03:45   #8
mario218
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor daddy1976 Pregled postova
ako ima koji vlasnik hp 6715b ili 6710 molim dotičnog da prokomentira svoj laptop u svezi nekih napisa na hp-ovom forumu oko dosta bučnog ventilatora i ventilatora koji pri najnormalnijem radu radi nerezonski na max. okretaja i pritom naravno stvara nepotrebnu buku.
Ja sam nedavno nabavio upravo Hp-ov model 6715b sa većom rezom, AMD-ovim procesorom i 2GB rama i mogu reči da su natpisi da je ovaj model bučan potpuno neistiniti. Laptop radi super i temperatura mi nikad nije porasla na više od 49 stupnjeva, a inače mi je 44-45 i ventilator ako i radi, uvijek je na najmanjoj brzini vrtnje.
mario218 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 09:53   #9
Doktor
locked in server room
Moj komp

Doktor's Avatar

Datum registracije: Mar 2004

Ovog imam već mjesec dana i vrlo sam zadovoljan, kvaliteta izvedbe je stvarno jako dobra.
Jedinu zamjerku bi možda mogao uputiti na gumbiće sa touch senzorima koji su ugrađeni za sve: glasnoću, wireless, mute...možda nije baš za svakog, ali efektno izgleda.
Ekran je izvrstan, tipkovnica također, baterija traje i do cca 3,5 sati...
Ako ga još i možeš dobiti bez pdv-a, moja iskrena preporuka. Windows Vista je malo mušićava, ali za sad sve radi manje više ok.
Staro 14.08.2007., 18:52   #10
Bull
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
, a sad godinu i pol kasnije tipka f ponekad zasteka malo i ne daje mi se 100+ eura za novu (bubam, al jednoj toshibi smo platili oko 1200kn). Isto se radi o HPu, model nc6120.
Dođe oko 350 kn, ali da, svejedno je puno.
Bull je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.03.2010., 18:40   #11
daddy1976
Premium

daddy1976's Avatar

Citiraj:
Autor daddy1976 Pregled postova
....jedino me muči produljenje garancije ...znam da je teško to ocijeniti , ali da li je potrebno uzeti 3 god. produljenje i najvažnije da li se ono odnosi na sve komponente u laptopu ?

Ako več dajem soma kuna da li me ono stvarno riješava svih briga oko mogučih kvarova?
sorry na dizanju teme iz prahistorije, ali imam nešto za reći u svezi ove teme... ipak je to moja tema, a nakon 3 godine imam i izjavu na ovo pitanje iz 2007.

eto 2008 godine produžih garanciju na extra 2 godine i mogu samo ustvrditi da mi je to bio potez dekade...

krajem 2009 krepao mi je adapter, dok mi je 2 x ove godine krepala matična ploća koju sam riješio u garanciji preko firme CS (Computer System) ...

eto...pa neka me netko razuvjeri u budučnosti da je produljenje garancije pušiona.

Pozzzzz

Black holes suck!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke