|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Dosta usporen komp/problem sa RAMom
Pozdrav svima ![]() Eto i mene tu jer imam jedan problem... nadam se da sam na pravom podforumu ![]() Dobio sam nekakav stari komp na kojem se nisu mogli dignuti windowsi...odnosno kad bi se poceli dizati, javljao se "onaj" plavi ekran, ali kako bi to pisalo na njemackom, nista nisam razumio... Formatirao disk i poceli problemi... odjednom nece da se upali komp, vec javlja beep, beep, beep... i skuzim da je jedna plocica memorije otisla i sa ovom drugom uspijem instalirati winXP SP3, al nakon toga je dosta spor komp, iritantno spor (za pokrenuti My Computer mu treba 5sec)... i jos jedan problem... plocica memorije je ddr 256mb pc2100 al mi je komp prepoznaje kao 128mb, dok u Everest-u pise da je plocica od 256mb, a da je u utoru od 128mb?? i ona crkla?? (U attacmentu je izvjestaj iz Everesta) Konfiguracija je: HP Pavilion A963 - to je staro jedno 7godina Mbo: MSI MS-6382 Pocesor: AMD Athlon XP 1700+ Grafika: Nvidia GeForce2 Ti 64mb bilo 2x256 mb PC2100 DDR Sdram Siemens, sad 1x256mb Disk od 40gb ... Ima ko ideju sto bi moglo biti? Driveri (stavio od graficke, al od maticne ne mogu naci)? memorija? maticna? Unaprijed hvala... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
vjerovatno su oksidirali slotovi za memoriju na ploči, probaj prodrmat memoriju unutra i kontakte na memoriji očistiti gumicom za brisanje, probaj i drugu, možda nije otišla |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
cuj, dosta je i slaba konfiguracija pogotovo 256 mb SDRAMA za winxp, probaj ugasit one detalje u grafici za winxp, desni klik na desktop pa properties pa tamo negdi nadji effects i pogasi sve one efekte i prebaci temu na windows classic, to pomaze kod tih slabijih konfiguracija |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
E fala vam puno...ovo triba nazdravit! ![]() 1. Ugasio visual effect i komp je bio osjetno brzi... thx to jazzwa ![]() 2. Ocistio gumicom memorije i ispuhao dobro slotove na maticnoj i sad obe memorije rade (koliko toliko)... thx to vm@ ![]() 3. E sad to stima za ono sto mi treba (muzika, filmovi, internet)! Problem koji ostaje: 1. Memorije su od 2x256mb, al i dalje komp tu istu jednu cita kao 128mb, a drugu (koja navodno bila pokvarena dok se nije ocistila gumicom ![]() 2. vidio sam da su 3 kondica rasklimana, a jedan pri dnu oksidira, pa sam mislio i to rjesiti (vidio ovdje na forumu), al dok ovako radi i traje nek stoji... i btw...super forum, dosta zanimljivih stvari! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|