|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kriva memorija ili ??
Naime, prije par mjeseci kupih Kingmax Hardcore 466 memoriju od 256 MB nakon citanja recenzije u BUG-u (tamo je dosegla mislim 430 Mhz pri 2-3-2-5 ali je bio 512MB modul). Odma pri kupnji vidjeh da sam dobio kutiju na kojoj pise Color module a na poleđini naljepnica od tvrtke u kojoj sam ju kupio na kojoj pise da je Hardcore.... Sad, dal je top jedno te isto, neznam ali.. Pri OC nemrem dobiti ni 400Mhz pri CAS 2, dapace ni 180Mhz, vec je 177 stabilno (ni povecanje napona ne pomaže) Dalje, ima tu par ljudi koji imaju tu memu ali oni imaju puno vise Mhz pri CAS 2 (neki imaju i 200 kolko ja hocu da radi...) Na Kingmax-omvim stranicama nema nigdje Hardcore 466, cak ni na drugim serijama (tiny BGA, Super RAM...) Sad ja vas pitam jesam li ja uopce dobio pravu memoriju (seriju) ili sam jedan od onih "sretnika" koji nisu dobili na "lutriji" s kingmax-om?? P.S. Oprostite na malo duzem postu....
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
....to ti je do maticne ploce,moras staviti drugi bios (tzv power user bios) i izvaditi jumper kraj proceora kojim određujes brzinu sabirnice... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
treba samo malo potražit ![]() Link slažem se s jolkicom, najvjerojatnije ti je do matične. koje latencije i koji napon si koristija?
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Napon sam probao do 2.8V (kolko maticna i ide najvise). Latencije pri 177 Mhz su 2-2-2-6... iznad 180 se Prime rusi na CAS 2 ma kolko god ja stavio napon i mjenjao ostale stvari (tRAS, TCD itd..) Joj, neko mi je vec nudio prek maila taj Power bios, al sad se nemrem sjetiti.... Ajd ak moze neka mi ta osoba (koja je rekla da ga ima) posalje na mail ako nije problem....ako ne bum nabavio od solteka! E, a dal taj trik s jumperom, dal on vrijedi na power biosu samo ili i na obicnom ovom kaj ja trenutacno ima- D1.9L??
![]() |
#5 |
Moderator
|
e, da, jos samo da kazem. Kod mjerenja u AIDI nejvece citanje dobijem pod mnoziteljem od 10,5, i to ono za jedno 100MB vise...Kaj je to normalno? Tak da mi je cilj imati FSB negdje oko 200 a mnozitelj 10,5...A po mogucnosti ne dizati napon jako zbog slobog hlađenja (iako su mi temp. pristojne->pri max loadu ABSII 59C, CPU Die 47C a system 34C) P.S. kod mjerenja s motherboardom, nasao sam jos neku temp koja mi ide od 34-40C. Jel to temp. NB-a? ili samo neka bezveze?
![]() |
#6 |
Moderator
|
Sad sam vec sam sebi dosadan, al kaj kad imam full puno pitanja...Tak da oprostite na kolicinu mojih postova... Sam sam jos htio pitat da l mogucnosti memorije imaju veze s utorom u koju sam ju utaknul? Ja ju drzim upiknutu u 1 utor. Bi promjenilo ako piknem u 2. ili 3. utor (kojeg su nazvali nekim master utorom->tu se umetne kad zelis dual chanel...) Evo, mislim da sam sad gotov sa pitanjima, al nikad se nezna, mozda mi jos koje padne na pamet: goood :
![]() |
#7 |
music freak
|
...sto se tice jumpera on ti nema veze s verzijom biosa,ja ddr 333 drzim na 415mhz,imam istu plocu kao i ti,medjutim dok nisam stavio power user bios nije htilo ici povise 185mhz,taj bios ti se zove D1.7LFB,proguglaj malo i naci ces ga vrlo lako....poslje toga neces imati tih problema s kojima se sad susreces garantiram 90% |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
E, fala, nasao sam ga... ako nekome jos zatreba, tu su svi biosi osim najnovijeg D2.0L (mislim da je taj nanoviji) http://www.moox.ws/tech/soltek/
![]() |
#9 |
Moderator
|
@ jolkica Dal ti imas maticnu s aktivnim hlađenjem NB-a? Ja nemam onu Golden Flame seriju i na NB-u mi je pasivac! Se moze nekak atviti vent na njega, koji i kako? Opet ja s pitanjima.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
music freak
|
...imamo istu plocu (sa pasivcem),hladnjak ti nije potreban jer na 200mhz fsb ti nije potrebno dizati napon na chipsetu tako da ti vent nije potreban.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|