|
![]() |
#1 |
eXe
Datum registracije: Feb 2005
|
R9500 128MB 256bit
Pozdrav danas mi valjda dolazi doticna grafulja, pa da skupim neke osnove. Znam da je vjerojatno vec bilo, ali humor me i pomozite; kako non pro 9500 u 9700. Sto sve trebam skinuti i na koje nacine mogu otkljucati pipeline? (rekao mi je taj tip koji mi ju daje da je probao otkljucati, ali da nije mogao) a ja bih rado sam to probao. Nisam neki "elektonicar" pa sumljam da cu se upustiti u hard-mod. Imam neke Omega drivere (doduse stare) 2590 i tamo vidio nesto za 9500->9700. STo to bi? hvala na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Treba ti Riva Tuner |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: R9500 128MB 256bit
Citiraj:
skini neke novije omega drivere i prilikom instalacije odaberi 9500-9700 nakon reboota grafa će ti koristiti svih 8 pajpi sad trebaš vidjet dali sve radi bez artefakata dakle pokreni 3d mark ili neke igre i ak nemaš šahovsku ploču, točkice, crtice ili nekaj drugo na konju si šanse nisu velike ali vrijedi probat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eXe
|
"Temporal Anti-Aliasing seems to be enabled on your system, unlike normal AA, Temporal AA will caouse visual errors in the tests. Please disable it before scanning. All other features (OC, etc.) will work fine with TAA on." I kaj to znaci? da moj ATI ima bad pipelines? nema sanse da sve proradi? niti noviji Omega driveri, niti hard mod? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
To je normalna pojava sa Omegom. Nezna m zašto to javlja, jer je i kod mene bio isključen TAA. No AtiTool radi ormalno radi bez obzira na upozorenje. Softmod 9500->9700 se bira prilikom instalacije. Pogledaj pod Start->Programs->Omega jel tam možeš prebaciti gdje na 9700. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Ma nema ti to veze sa lošim pipelineima. To ti znači da ako budeš koristio opciju "Scan for Artifacts" , "Find Max Core" ili "Find Max Mem" da ti ATITool neće pronalazio greške kako spada. Temporal Anti-Aliasing zgasiš tako da otvoriš ATITool, klikneš na ATITool ikonu u trayu (desni, donji kut) desnim gumbom miša, Change AA mode staviš pod off za OpenGL i Direct3D. To možeš isto napravit i za AF ali će ti valjda raditi i bez toga. Tak sam ja napravio i više ne javlja onu poruku. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
eXe
|
ok, hvala... ali stavio sam taj stari omega driver i probao startati KOTOR2 i nesto je radio, otvorio nesto, ali odmah zatim zablokirao. Rekao je taj frajer da je i on probao i da kod igara samo crni ekran, tako da vjerojatno ne rade pajplajni. Steta... nego onda barem recite da li mogu ru stvar overklokati i do koliko sa tim coolerom i kojim programom je najbolje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
overclockaj sa rad linkerom ili riva tunerom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
meni se čini da nekaj nisi dobro napravio ak neke pajpe i ne rade to se obično ne manifestira crnim ekranom i sl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
eXe
|
ok, budem nabavio neki 3dmark. Sramotno nemam niti jedan doma. KAd sam imao R9000Pro pa bas i nisam nesto mogao dobiti. Znaci skinem te nove Omega drivere i u instalaciji odaberem 9500->9700 i to je to? jos nesto podesiti negdje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
malo engleskog znaš valjda pa probaj ovako sa orginalnim driverima koje modificiraš. Ovdje su upute: http://www.techpowerup.com/softmod/installation.php a ovdje je ono kaj trebaš, ovisno o verziji driva koje ćeš si modat ili si odma skini gotovi modani paket ORGINALNIH drivera ... http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php
![]() |
#15 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
samo prije uredno deinstaliraj stare drajvere i sve počisti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |