|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Kako instalirat Win xp na IBM NetVistu??
imam problem kod instalacije win xp-a na IBM netvistu.... Ovako je sve krenulo.... Ja amater u svemu tome stavil sam milijon puta vindovse na neki komp koji nije brendiran, ali nisam znal da recimo IBM na disku skriva boot fajlove neke pa sam sve lijepo formatiral i sve jednom rjecju sj.... Posto na netu nigdje nisam uspjel naci neki boot manager ili tak nekaj da pokrenem instalaciju obracam se za pomoc, kak se to pobogu radi????? Nemrem vjerovat da nigdje ne pise postupak kak se to radi kad nemas nis na disku... Ljudovi pomagajte imam 3 NetViste a sluze za skupljanje prasine.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
f10?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Trebat čitat uputstva (ako neznaš) jer tome služe. Na support stranici modela ćeš naći sve potrebno. Za ulazak u recovery proceduru obično je neki F9 - F12 nakon paljenja. Na ovom 1. gdje si vjerojatno već sredio recovery ili kreni od 0 (normalna ver. os - a ili kloniraj hdd sa drugog istog modela. Dobronamjeran savjet za kraj, ne radite posao koji neznate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ovako 1. Stisnuo sam vec f11 i pita sa cega da boota i ja stavim cd-dvd rom i inace to bi trebalo raditi ali kod tih modela ne radi.... 2.Pod modelima kompova na njihovoj stranici imaju svi moguci drajveri za update biosa, driveri za npr dvd-rom i sve slicne gluposti koje u mom slucaju meni ne trebaju.... 3- Probao sam i u BIOSU nastelati boot drive i sve ono kak ide na obicnim kompovima koji nisu shit IBM... Iizmedju ostalog molim one koji ne misle pomagat nego se pravit pametni nek ne odgovaraju.... Stvar je u tome da sam pokusal na puno nacina koji inace funkcioniraju ali u mome slucaju meni fale za te kompove bootmgr.sys kojih nigdi nema na netu.... Dakle tko zna di se moze to skinut ili imaju te fajlove koji su inace skriveni na disku a brisu se samo brisanjem particija a ne formatiranjem naka mi se javi bit cu zahvalan.... I da btw. kompovi su dosli samo sa 1.HDD-om koji nije bil u funkciji pa sam zaglibil tu di jesam ![]() Ekipo pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Puna oznaka modela i Machine ID je ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
6342 je machinetype a model prg takva su 2, a treci je 6349 a model 73g |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
NetVista 6342-PRG, NetVista 6349-73G Ako je u kompu ispravni origigi hdd i želiš vratit isporućeni os Recovery procedura se starta sa F11. Ako je netko sredio MBR i time izgubio F11 funkcionalnost a skrivena recovery particija je ostala "čitava" i želiš spasit stvar postoji alternativa preko floppy - ja. Sve je opisano u How to use the pre-boot service partition to recover your software. 6342-PRG se isporućuje sa Windows 2000 a 6349-73G sa Windows 98SE. Inastalacija XP - a na ove kompove mora biti "pace of cake" jer na oba idu IDE hdd, uđi u BIOS i provjeri da je hdd prepoznat, spojen na Primary IDE kanal, hdd setiran kao Master. CD spoji na Secondary IDE kanal setiran kao Master ili spoji na Primary IDE kanal (na srednji konektor na kabelu), setiran kao Slave. Također postavi boot prioritet CD > HDD. Nikakav bootmgr.sys (boot menager) ti ne treba. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|