|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Pomoc u odabiru wireless kartice i antene za nju
Pozdrav, evo ja sam novi na forumu i odmah dolazim sa pitanjima, ali eto, tko pita ne skita ![]() Ono sto zelim jeste kupiti wireless karticu i antenu za nju. Malo sam citao po forumu i nisam bas za soluciju da pravim antenu vec zelim kupiti, skupio sam dovoljno love i odlucio sam kupiti. No ono sto mi je sada problem jeste odabir sta kupiti, pa tu trebam vasu pomoc i savjete. 1. Koja je bolja wireless kartica(PCI) recimo do 200-250 kuna, ono sto sam citao za neke modele, mozda su malo i jeftiniji od ove granice a to su Canyon WF-511, nekima je super, a neki je pljuju, pa me zanima ima li tko iskustva sa njima? Druga je D-Link G510, ima li isto tako netko iskustva sa njima? Nisam se nikad bas interesirao za wireless kartice ali sada imam potrebu za njima, i ono sto meni treba jeste sljedece, posto sam ostao bez neta, odnosno promijenio sam stan i sada zbog t-coma koji ne zeli povecati u centrali na koju spada moja linija broj korisnika za dsl dosao sam na veliki problem. Vec sam se dogovorio sa prijateljom da uzmemo vecu brzinu kod njega na dsl-u(druga kuca od moje zgrade) no trebam naravno imati i dovoljan signal. Koliko sam shvatio niti jedna kartica sa svojom antenom nece moci uhvatit signal, otprilike ima nekih 15-20 metara razmaka i jedno 4-5 zidova. 2. Zato sam mislio kupiti antenu, sad ono sto mene zanima jeste to koje jacine bi mi trebala antena, koja vrsta bi bila najbolja i postoji li dovoljno jaka da mi recimo stoji na radnom stolu, a svejedno hvata dobar signal? ako ne koja bi bila najbolja vanjska antena? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ja bi ti preporučio da uzmeš bilo koju karticu i napraviš si kantenicu. ja doma hvatam susjedov wireless kroz minimalno 4 zida i udaljenost 20 metara tako da bi sve trebalo radit. još može i on napravit kantenu i usmjerit ju prema tebi tako da imaš excellent signal ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|