Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2010., 23:07   #1
zerocoolos
Registered User

Datum registracije: Feb 2010
Pomoc u odabiru wireless kartice i antene za nju

Pozdrav, evo ja sam novi na forumu i odmah dolazim sa pitanjima, ali eto, tko pita ne skita

Ono sto zelim jeste kupiti wireless karticu i antenu za nju. Malo sam citao po forumu i nisam bas za soluciju da pravim antenu vec zelim kupiti, skupio sam dovoljno love i odlucio sam kupiti. No ono sto mi je sada problem jeste odabir sta kupiti, pa tu trebam vasu pomoc i savjete.
1. Koja je bolja wireless kartica(PCI) recimo do 200-250 kuna, ono sto sam citao za neke modele, mozda su malo i jeftiniji od ove granice a to su Canyon WF-511, nekima je super, a neki je pljuju, pa me zanima ima li tko iskustva sa njima? Druga je D-Link G510, ima li isto tako netko iskustva sa njima?
Nisam se nikad bas interesirao za wireless kartice ali sada imam potrebu za njima, i ono sto meni treba jeste sljedece, posto sam ostao bez neta, odnosno promijenio sam stan i sada zbog t-coma koji ne zeli povecati u centrali na koju spada moja linija broj korisnika za dsl dosao sam na veliki problem. Vec sam se dogovorio sa prijateljom da uzmemo vecu brzinu kod njega na dsl-u(druga kuca od moje zgrade) no trebam naravno imati i dovoljan signal. Koliko sam shvatio niti jedna kartica sa svojom antenom nece moci uhvatit signal, otprilike ima nekih 15-20 metara razmaka i jedno 4-5 zidova.
2. Zato sam mislio kupiti antenu, sad ono sto mene zanima jeste to koje jacine bi mi trebala antena, koja vrsta bi bila najbolja i postoji li dovoljno jaka da mi recimo stoji na radnom stolu, a svejedno hvata dobar signal? ako ne koja bi bila najbolja vanjska antena?
zerocoolos je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2010., 12:45   #2
red_star
Premium
Moj komp

red_star's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
ja bi ti preporučio da uzmeš bilo koju karticu i napraviš si kantenicu. ja doma hvatam susjedov wireless kroz minimalno 4 zida i udaljenost 20 metara tako da bi sve trebalo radit. još može i on napravit kantenu i usmjerit ju prema tebi tako da imaš excellent signal ako trebaš kakve linkove za pravljenje kantene ili kakvu pomoć pošalji pm
red_star je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno