|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Hlađenje memorije na grafi?
Pozdrav, jedno brzo pitanje: Mislio sam hladiti memoriju na grafi tako da nabavim onak 2 venta koji se upiknu u PCI slot pa usmjere prema grafi. E sad dal je to uopce dobro (Faktor buke nije važan)? I dal je bolje da ti ventovi pusu po pasivcima ili da maknem te pasivce? Grafa je (možda netko vec zna pošto sam zadnjih par postova vec pisao o njoj): Gainward 5900XT GS
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
Samo ti ostavi te pasivce , neka vent puse po njima i zasigurno ce ti bit bolje, nemas kaj zgubit |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
šta ima neki cooler koji staviš u PCI i on PUŠE zrak u kućište... Ja imam exhaust u PCI-u ali za intake nisam čuo... Malo mi je čudno da bude intake jer bi se nakon nekog vremena zrak na tom djelu kućišta zagrijao i cooler bi počeo grijat umjesto hladit... .a ako ulavči zrak iz zadnje strane kućišta.. onda bi valjda radilo ali ako imaš neki zbunjeni fangril na kućištu na exhaust coolrtima iza može ti taj topli zrak ponovo ići do tog coolera koji bi ga ponovo puhao u kućište... ...ako nista skužili šta sam htio reć.. nema veze..samo teoriziram ![]()
:: TH3_R3dR0cket // MSI I865PE - Neo2 FIS2R @ Ultra Turbo Mode, AGB BUS@70mhz@1.6V :: :: Intel Pentium 4 2,6ghz@3.51ghz (270FSB) -CM JET4 cooled:: :: 2x512mb Kingmax SuperRAM DDR 433 ( 2-3-3-6, 2.7V) // Gigabyte Silentpipe 6800@1.39V 16,6 415/875 :: :: WD EIDE 80gb 7200rpm, 8mb cache // TITAN Hard disk cooler - 2 venta + aluminijski heatsink :: :: LG DVD ROM 48x max // LG CD/RW 52x/24x/52x // Samsung 1.44mb Floppy drive //Hiper 525W PSU :: :: 3D Mark 2001SE - 20960 // 3D Mark 2003 - 12402 // 3D Mark 2005 - 5013 // Aquamark3 - 68062 :: :: www.cro-gaming.com :: |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
po meni beskorisna stvar ono kaj si dolje stavio,za kuciste ventovi,neznam kakve pasivnjake imas ali bolje ikakve nego nikakve,isto tamo u maxmodusu sam vidio revoltecove bakrene pasivnjake koji kostaju oko 100kn i mislim da su prave mrcine,a sad ja sam napravio posto imam srot kuciste i taman mjesto za 80mm vent iznad grafe,stavio sad da zrak puse po gornjem sloju grafe,ko je imao ili ima 9700pro zna da se onaj lim ispod kojeg je regulator napona grije ko svinja i ta taj lim sam stavo pasivnjaki i jos vent puse po tome i nisu vise niti mlaki,hladni su,vent je na 1700 rpm,a i pasivnjaci na memoriji su mlaki,nikada vruci.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Da, to ce puhat i u vent na grafi koji hladi jezgru... Inace, posto mi grafa nema senzor za mjerenje temp. ja stavim prst na straznju stranu graf. na mjesto gdje je memorija i jedva da mogu prst tamo držat, fakat je ![]() edit: tek sam sad skuzio da su ti ventovi, kad se utaknu u PCI slot okrenuti prema dolje (ako sam krivo zakljucio neka me netko ispravi), a onda od toga bas i nema koristi, jedino kad bi se ventovi nekak mogli okrenuti tj da pusu prema gore??
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pazi...ja imam neke coolermasterove ili spire-ove pasivce i sad se mema vise grije nego prije zbog glupe ljepljive folije koja zadrzava toplinu umjesto da je salje na pasivac.....Manje se overkloka sa pasivnim nego bez. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Samo sam pitao dal bi bolje hladnjenje bilo kada bi ventovi na PCI kartici puhali u pasivce ili kada bi pasivce skinuo a zrak bi puhao direkt po memoriji. Inace, mislio sam staviti te ventove u 2. PCI slot od AGP-a. Još samo da se ventovi mogu okrenuti da pusu prema grafi a ne prema dnu kucista (slika od Overvide-a)...
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni se čini da taj pci ventilatori pušu prema grafi. Zapravo najbolje ti je nazvat links i pitati ih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
pa da, ti koji se nataknu, pusu prema grafi normalno, cemu bi inace sluzili. ili se varam? : stoopid
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | ||
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
..ako nisi pusti ju kakva je jer je napravljena da trpi toliku temp. osim ako nemas dobro rjeseno hladjenje kucista.. ..a za oc dobra stvar ti je VF700 (s vent.) ili ZM80D-HP + ZMOP1 (heatpipe + vent.)..u kombinaciji max. load temp.38-40c.. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
OC-ao sam ju na max. 500/900. dalje nisam isao radi zagrijavanja... Nemam para za te sve ventove za grafu ![]() Zapravo neznam ni kolko to kosta, al meni je i 200 kn za hlađenje puno za dat... Ipak je poanta, dobiti najvise sto možes bez nekih opet prevelikih izdataka... Ovaj, sam da jos pitam, kak znati dal je jezgra vruca (tj. kolka joj je temp. onako od oka...) ako se nema nikakav senzor?? Po toplini zraka koji puse van ili...?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|