|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Panasonic TH-42PZ8ES-a board TXN/A1RUTB
Bok, novi sam na forumu tako da sam možda fulao mijesto za ovu temu. Uglavnom, imam problem s Panasonicom. Prije nekoliko mjeseci nakon grmljavine su mi prestali raditi HDMI konektori na tvu. najžalosnije je da mi sve ostalo radi (scartovi, kompozitni, AV...) a HDMI ne radi. Probao sam i resetirati tv, na nekoliko načina i ništa...hdmi ne radi. nakon dogog surfanja netom došo do zaključka da je problem u Main Boardu, TXN/A1RUTB. Krenuo sam tražit po netu gdje bi mogao kupiti tu ploču i baš ne nalazim za moj model. gledao u nekim servisima, popravak bi bio jako skup, a imam toliko znanje da bi ako imam rezervni dio morao sam isti zamijeniti. Pa sam se Vama obratio da Vas pitam dali netko od Vas ima kakav pokvareni TH-42PZ8ES ili dali netko ima možda board za taj tv ili ima neku drugu. Svako Vaše mišljenje mi je dobrodošlo, Hvala, Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo treba pitati onoga šta svašta zna > http://www.google.com/search?q=TXN/A1RUTB&ie=utf-8 Po ovome ispada da se može nabaviti main pcb za cca 60 - 110 €. Imaj na umu da zamjenu treba odraditi po zanatu tj. treba ti i service manual + kontrola / promjena parametara u service modu sa starog pcb - a na "novi". Po dostupnim slikama hdmi portove switch - a chip pored njih i vjerojatno je on crko od grmljavine. E sad, jeli se može nabaviti i jel znaš / možeš ga zamijeniti ili da to netko odradi procijeni sam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
prošo sam google. našo par dučana s tim pločama ali je u svima sold out. ![]() našo na e bay_u ali ne baš takav model kakav meni treba, našo sam jedan sličan: http://www.ebay.co.uk/itm/TNPH0763-M...p2047675.l2557 nije loša cijena ali je još dostava 40 funti,što mi se čini malo previše. proučavanjem neta došao sam i ja do zaključka da je vjerojatno samo taj čipac izgorio pošto sve drugo radi. dali netko zna nekoga tko bi mogao zamjeniti samo čipac za hdmi na staroj ploči? pitao u nekoliko servisa, nitko se neče s tim zezati. što je žalosno pošto takav čipacc košta 50 kn, a cijela ploča kod nas u jednom servisu koji sam zvao košta 1500 kn + ruke = blizu 2000 kn a to se ne isplati onda po toj cijeni popravljati. Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zapravo najprije treba napraviti preciznu detekciju šta je crklo. Ako je taj chip dobavljiv zamjena nebi trebala biti problem. Probaj kontaktirati kolegu Alvina, ima znanje, alat, ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Evo na ovom forumu imaš dosta informacija, a i ako ne nađeš ono što tebe zanima, možeš pitati. http://www.badcaps.net/forum/forumdisplay.php?f=31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Hvala, potražit ću malo po forumu i ako ću još imati pitanja javit ću vam se. |
![]() |
![]() |
|
|