|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Koje Kućište i H100 ili Zračno hlađenje?!
Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155 [61006] http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9670 1.609,99Kn ASUS P8Z68-V PRO/GEN3, 1155, Intel Z68, DDR3, Broj utora 4, 1600 [60084] http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10751 1.599,00Kn DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-9-9-24, Blue, CMZ8GX3M2A1600 [06692] http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10024 325,00Kn Gainward GTX 570 (posjedujem) Corsair 550W VX (posjedujem) Svrha računala: 3d Dizajn (rendering, modeliranje, animiranje, photoshop...) i video igre. Od 10 sati provedenih na računalu na 3D dizajn ide koji 7 sati dok na video igre ide oko 3 do 4sata s time da će se od video igara igrati Battlefield 3, Diablo III, Arma III. Računalo bi htio imati kojih 3-4 godine prije nego mijenjam komponente. Kad bude potrebno zamjenjuje se grafička(PCIE3) i ako bude išao Ivy Bridge na ovu matičnu, a ako ne onda i7 2700k ako se pokaže dobrim(i ako ga izrade pošto sam čitao da je u izradi). i5 2500k planiram OC na 4.5 ili više. Pitanje jest sad koje hlađenje uzeti. Zračno ili H100, te koje kućište uzeti za H100 ako bi se H100 uzimalo. Preferirao bi neko ispod 800 kuna ili barem do 1000 max. Ako je moguće sa Push/Pull. Te me zanima koliko je H100 bolje od zračnog hlađenja? Odnosno koliko mi se to isplati, ako se uopšte isplati. Što manje diskusija molim pošto ne bih htio razvući ovaj topic. Puno Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
H100 je ok stvarčica ali kod cijele H-serije su ventovi preglasni, pa ti je dodatan trošak mijenjat ih ak želiš tišinu i performanse (i ne isplati se tolko dat love za polu vodeno rješenje) .... kućište Corsair Carbide 400R ....moj savjet naruči si Noctuu odličan omjer cijene-hlađenja-tišine edit: i ak misliš stavljat neke veće zračne kulere makni te Corsair Venegance s tim ogromnim heatspreaderima. Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 19.12.2011. u 21:02. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Stane u CM690 bez problema a P-P ti ni ne treba jer 690 ima gore dva venta koja stavis i bok. Push-pull ne stane u cm690 ali ni ne treba je je razlika minorna a i imas ta dva venta. H100 je bolji od VenomusaX sa slicnim ventilatorima, u grubo 5 stupnjava ili malo vise. Ovisino o voltazi koja se koristi. Uglavnom ima vise kapaciteta od vecine zracnih hladnjaka i 2500k ce bez problema drzat sa 1.4v ili malo vise sto je recimo 4.8ghz +/-. Ispod 70c u prime95 opterecenju, rendering 60 ili koji c vise a ostalo dosta nize.... Ventovi nisu kao na ostalim H Corsairovima i na low rezimu vec super hladi i ne cuju se skoro nista. Na med su blago cujni a na max se vec posteno cuju ali manje od recimo H70 i nemaju neugodan ton. Nije ni DH14 bas necujan a to je jedini zracni hladnjak koji mi pada trenutno na pameta a da ima slicne perf.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 19.12.2011. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ako budeš išao na H100 moraš pazit koje ćeš kućište uzet jer nestane baš u svako. U biti izbor ti je sužen na corsairova kućišta i to ne sva, i još par kućišta u koje se može stavit uz malo mašte. EDIT: opet predugo otvoren tab...
![]() |
#5 |
Premium
|
@Magarac da ciljao sam na DH14, al pogledaj sad ovo Noctuini ventovi 12-19 db, Corsovi 22-39 db i s time da je Noctua jeftinija ... na njemu je izbor da se mene pita ja bi Noctuu uzeo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nebi ni ja uzeo H100 da ga nisam dobio u pol cijene a nebi ni DH14 jer vise volim elegantne hladnjake pa makar bili i slabiji. Ovaj je za mene trenutno best buy. Vrhunske perf., vrhunski vent, duplo manji od DH14 a i osjetno jeftiniji.. http://www.thermalright.com/products...t_id=27&id=182 Inace sam ventove sa H100 stavio na potenciometar i smanjio ih do kraja. Ne cuju se uopce a 2600k na 4.6 ima odlicne temp.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Prvo, hvala vam na odgovorima. Sada pitanja. lolofuxy: H100 je ok stvarčica ali kod cijele H-serije su ventovi preglasni, pa ti je dodatan trošak mijenjat ih ak želiš tišinu i performanse (i ne isplati se tolko dat love za polu vodeno rješenje).... kućište Corsair Carbide 400R .... edit: i ak misliš stavljat neke veće zračne kulere makni te Corsair Venegance s tim ogromnim heatspreaderima. @ lolofuxy Koliko bi me otprilike koštalo da kupujem tiše ventove? 'polu vodeno rješenje'? 400R - 960kn... malo skupo ne? Nema P/P također bez modanja http://www.overclock.net/t/1144409/h...ibility-thread Ima neki RAM da je manji, a iste performanse? Noctua je ogroman ne? Teško bi ga ugurao na matičnu => možda zauzme 1-2 ram slota => makar mi samo 2 trebaju. [I]MAGARAC: Stane u CM690 bez problema a P-P ti ni ne treba jer 690 ima gore dva venta koja stavis i bok. Push-pull ne stane u cm690 ali ni ne treba je je razlika minorna a i imas ta dva venta. @ MAGARAC Misliš na CM690 II? Lite ili Advanced? Gore dobijem ta dva venta ili ih moram staviti(kupiti)? Ispričavam se. Nikad kupio kućište. Imam doma 5, sve dobio od frendova. Mini(morao rezati jednom) i Mid, ali nisu dovoljno prohladna. Jesu li ovo identična kućišta? Razlika samo u boji i ničem drugome? adm <= link links <= link Samo links i amd jer tu mogu ostvariti cijena / 1.23 . Pupo: Ako budeš išao na H100 moraš pazit koje ćeš kućište uzet jer nestane baš u svako. U biti izbor ti je sužen na corsairova kućišta i to ne sva, i još par kućišta u koje se može stavit uz malo mašte. @ Pupo Za sada najbolji izbor CM690 Advanced => najeftinije? U Lite ne stane ne? lolofuxy: da ciljao sam na DH14, al pogledaj sad ovo Noctuini ventovi 12-19 db, Corsovi 22-39 db i s time da je Noctua jeftinija ... na njemu je izbor da se mene pita ja bi Noctuu uzeo @ lolofuxy Da, glasnije je dosta, ali ako zamjenim ventove nebude. Koliko je Noctua lošija od H100? Ajmo uzeti 2500k 4.7/4.8 Load. Koiko C više Noctua? Još jedan nedostatak što je Noctua ogromna ne? Vjerujem da je bude teško skidati(mrzim skidati hlađenja...) s matične kad bude trebalo, a i stavljati. MAGARAC: Nebi ni ja uzeo H100 da ga nisam dobio u pol cijene a nebi ni DH14 jer vise volim elegantne hladnjake pa makar bili i slabiji. Ovaj je za mene trenutno best buy. Vrhunske perf., vrhunski vent, duplo manji od DH14 a i osjetno jeftiniji.. http://www.thermalright.com/products...t_id=27&id=182 Inace sam ventove sa H100 stavio na potenciometar i smanjio ih do kraja. Ne cuju se uopce a 2600k na 4.6 ima odlicne temp.. @ MAGARAC Mene bi koštalo oko 650(adm)=> ima gdje jeftinije od 810? Links je skuplje. Noctua je jeftinija oko 150 kuna ne? Kako se zove taj hladnjak uopšte? Thermaldake? Nema imena tamo. Koliko lošiji od Noctua? 4.7/4.8 Potenciometar? Smanjio si brzinu vrtnje? To povisuje i grijanje onda ne? H100 Lakše za ugradit ako imam odgovarajuće kućište. Uzeo bi CM690II Adv iz linksa po 615/1.23 ukoliko je identično onome iz ADM-a=> pa pitam da li su IDENTIČNA kućišta? (unutra 100% stane H100?). Jer cijena je dosta niža. Nema prozirnu stranicu pa valjda 80 kuna doljem ali opet djeluje mi pre niska cijena. BTW što ako se desi da pukne crijevo dok računalo radi? I kolike su šanse da pukne cijev nakon npr. 3 godine? Kolika je uopšte izdržljivost vodenih? Noctua DH14 Vjerujem da bi mi to bila gnjavaža instalirati... Razlika 150 kuna. Koliko C više na loadu? Do 5C? Ovo bi duže trajalo(više godine) od H100? Koje kućište za Noctua? CM690 LITE? 600kn. Rame mogu ostaviti ove ako bi uzeo H100? Mijenjam ako Noctua ili može i uz Noctua? BTW što je sa ovim? Cooler ZALMAN CNPS11X Extreme. Bolje ili lošije od Noctua D-14? Ili COOLERMASTER V10; ima ga na njuškalu po 500 kuna. Usporedbe? Zahvaljujem na pomoći i isprike na mojem "neznanju" odnosno manjku iskustva na ovim područjima. Zato i pitam dobre ljude. Zadnje izmijenjeno od: tigerija. 20.12.2011. u 01:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
@Magarac veli da su mu tihi ventovi ali samo na najnižoj brzini tako da ak si već siguran da ćeš uzimat H100 onda prvo isprobaj pa vidi jel ti trebaju ili ne, u najmanju ruku kvalitetni-tihi-ventovi s dobrim protokom cca 200 kn a i više poluvodeno- zato jer nije kompletno rješenje za cpu i gpu kućište-vidiš nisam ni snimio da u 400R ne stane p&p međutim nije ti to potrebno, a ako je uzmi CM 690 (stane ti H100 p&p pored napajanja samo trebaš maknut jedan hdd cage) kako ti je @Magarac preporučio, i da nije cijena 960 kn već 769 linkao sam ti u prvom postu u kojem dučanu Noctua je velika al ti neće zauzet slotove osim ako imaš ramove sa velkim heatspreaderima poput Venegancea ...uzmi Kingston Hyper x ddr3 1600 mhz 2x4 gb Razlike između Noctue i H100 su jako male 2-3c sve ovisi kakav ti je protok zraka u kućištu, inaće Noctuu možeš staviti i u dosta jeftinija kućišta tipa ovo Ne kužim zašto bi ga bilo teško skidat (Noctuu) jednom staviš i ne mičeš duže vrijeme osim ako mijenjaš pastu ili proc Cors je 810, Noctua te izađe cca 630 kn Potenciometar služi za smanjivanje i povećavanje brzine ventilatora, isto tako dodatan trošak, ako smanjiš brzinu venta proc se više grije, ako povećaš bolje se hladi ali i jače se čuje. Kućišta su ti ista, samo kaj je ovaj drugi bijeli, nemre ti puknut crijevo osim ak ga ideš prerezat ![]() Kolko vidim ti si se bazirao na amd onda vjerojatno misliš i tam sve uzimat? Ak je tak onda noctua pa-pa jer se ona naručuje izvana Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 20.12.2011. u 02:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Imaš PM lolofuy. Nisam htio ovdje spamati. BTW što je sa ovim? Cooler ZALMAN CNPS11X Extreme. Bolje ili lošije od Noctua D-14? Ili COOLERMASTER V10; ima ga na njuškalu po 500 kuna. Usporedbe? Kako bi hladili na OC 4.5/4.7 ? Jedino da uzmem rabljeno Noctua-u. Sad si razmišljam baš... Kako je izdržljivost Noctua(zračno) protiv H100 => jel to kvalitetnije i izdržljivije od zračnog ili nije? H100 + CM 690 II ADV ili CM 690 II LITE(ili neko drugo kučište koje je jako hladno => daje koji savjet uz opis) + Noctua ili jedno od ovih gore(ovisno kakve su usporedbe). Mislio sam HAF 912 => ali kupili ga u ADM, a nema niti links više... Eto, skroz sam suzio. Ako bi išao na vodeno ovo gore bi uzeo, mislim da se svi s time slažu? Sad ako bi išao na zračno, ne znam. Ok, odluka je pala. H100 + CM II 690 ADV je bio moj izbor vodenog. Ali to se ne isplati očito. Uzet ću Noctua DH14 i one manje ramove. 1.65v umjesto 1.5v, ali Intel to može. # Zanima me sad do koliko je pametno clockati sa ovim hladnjakom? # Koliko danas košta novi? (Ne mogu provjeriti cijenu jer je u xml a ovo računalo ne otvara skoro ništa => oko 4 min da se očita stranica ako imam više od 6 tabova) # Trebam sad neki savjet HLADNOG kućišta, a da je do 600/700 kuna. Mislim da mi ne treba skuplje. Preporuka mi je bila HAF 912, ali toga više nema u ADM niti Links. Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155 ASUS P8Z68-V PRO/GEN3, 1155, Intel Z68, DDR3, Broj utora 4, 1600 DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, HyperX Genesis, KHX1600 Noctua DH14 Kućište treba odabrati Gainward GTX 570 Corsair 550W VX Hvala i nadam se brzom jutarnjem odgovoru. Do otprilike 16h ili 20h predajem informacije kolegi da to ode pokupiti za dan/dva i nema više izmjene. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 26.12.2011. u 14:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uzmi CM II 690 Lite. Isto je kao i Advanced u pogledu dimenzija i izgleda, a jedine razlike su nemogućnost isključivanja LEDica na ventovima, SATA dock na vrhu kućišta,.. uglavnom nebitne stvari. Po oglasnicima se Advanced nađe, ali rijetko, za 500-600kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Neki prosječni cooler iz niže srednje klase bi to odradio jako dobro...npr. Xigmatek Gaia i sl. sa push-pull opcijom... Nema smisla davati 100 eura za hlađenje ovavkog "mlakonje" od CPU-a ako ideš do 4,5 GHz
![]() |
#12 |
Premium
|
Nova Noctua DH 14 me košta oko 600 kuna dok me vodeno košta 650(preko tvrtke) hm... Jedino da nađem rabljenu Noctua. Uzeo bi CM690 vjerojatno u oba slučaja kad nema Haf 912 više... Ako nebi Noctua koji je drugi najbolji iza Noctua iz ADM trgovine? http://www.adm.hr/index.php?cPath=258_217_49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Potraži Noctuu u Oprić informatici.
![]() |
#14 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Nema smisla uzimat takve skupe hladnjake ako neželiš izvlačit i zadnji atom snage iz procesora. 2500K će držat na 4.5GHZ bilo koji pošteniji hladnjak, a razliku para si uloži u SSD recimo jer ćeš dobit puno više na brzini, od samog klokanja procesora. Nećeš uopće primjetit razliku u brzini bio ti procesor na 4,2 il 4,5 il 4,8GHz a kupnjom SSDa, bržom grafičkom i sl. ćeš bome osjetit razliku.
![]() |
#15 |
Premium
|
Ok ljudi. Mogu iz samo Links i ADM. Sasvim mi je svejedno koji. SAMO TE DVIJE TRGOVINE MI DOLAZE U OBZIR! Znači odustao od vodenog i sad čekam na odgovor koji je najbolji zračni hladnjak iz ADM ili Links za OC 2500k. Frend kaže da su PROLIMATECH super. Ali ja čekam vaše odgovore. Čekam odgovore i da završimo s ovime. Review: http://www.vortez.net/articles_pages...review,10.html Prolimatech Super Mega bi uzeo i gore stavim dva SCYTHE GentleTyphoon Samo je pitanje koja. 1150 i 1450. Koja je razlika? Ovaj sa 1450 bolje hladi? Pitat ću sad u Links/ADM ako mogu nabaviti Termalright Silver Arrow ili Venomous X. Za kučište uzimam CM 690 II Adv White ili budem pitao za Haf 912 ako mogu dobaviti. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 26.12.2011. u 14:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo ti najbolje i najisplativije od svega. Super perf. i super vent i odlicna cijena. Jede bilo kojeg Mugena 2, 3 ili sl. za dorucak i u rangu sa najboljima. Kod nas su ljudi hipnotizirani sa raznim Scytheovima tako da ni ne vidi dobre prilike i prave kvalitetne hladnjake po super cijenama,, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10757 ili http://www.links.hr/?naziv=kuciste-c...kl=052.607.100 Izgled nebitan. Čisto me zanima iz tehničkog aspekta. Hlađenje i prostor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Zahvalio bi sljedećim članovima foruma koji su uzeli malo vremena da mi pomognu oko izbora kućišta i hlađenja: lolofuxy MAGARAC coconut mhadina xulos mr Rockwell newyxX - posebno Hvala svima još jednom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Predobro izgleda EDIT: Jesi imao problema sa vađenjem donjeg kaveza za diskove? Inače, za taj radijator ima mjesta i gore, tako da se nemoraju vaditi ti kavezi ako su nekome potrebni zbog više diskova. ![]()
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 12.01.2012. u 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |