|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
VB i karte za igru !
Bok svima, imam 52 karte, za poker igru, imenovane su kao sl & br.gif, - 'sl' su izmješana 4 slova (p=pik,t=tref,k=karo,s=srce), a 'br' je broj karata od 1 do 13,i to na kraju ispadne spojeno kao primjer: T13(Tref Kralja). Slova sam odvojio od brojeva tako da mogu raditi kombinacije, kao straight, flush itd.. 1). E sad, kako da napravim provjeru da mi se te 52 karte NE ponavljaju, znači ako karta ne postoji-->upiše se, ako postoji-->onda napravi nešto da bude druga karta..hehe ako me kužite. Riječ je o visual basicu.. tko ima ideju ?? XD |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
kolega, znaci imas bazu u kojoj su nazivi karata i ti kombinacije pises u tu bazu? neka tablica sa kartama i opet neka s kombinacijama? jedan od nacina je provjeravati prije unosa tablicu s kombinacijama dal vec postoji ta kombinacija, pa onda zaviso dal je onda upises a ako nije onda nesto drugo :-) ako je to to,a mozda uopce nisam shvatio kako bi to trebalo raditi.. :-P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
o man, nemam bazu... radi se o visual basicu, formi, karte imam u folderu, a provjeravam ih recimo napravim label... tj. pet labela za primjer, sad ako u tih pet labela postoji karta - radi se druga karta ako ne postoji karta u tih pet labela, onda se upiše karta u prvi label........ isto tako provjera za drugi label, pa treći itd.. Jasnije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Logično je biti logičan?
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav! Jesi napravio u međuvremenu, ako nisi možda mogu pomoći... |
![]() |
![]() |
|
|