|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Par pitanja za laptop
Dobio sam na poklon acerov laptop,ali sam stvarno laik što se tiće laptopa tako da imam par pitanja: 1.Koliko dugo moram prvi puta puniti bateriju ? 2.Što trebam da bi sa laptopom mogao sa bilo kojeg mjesta u stanu biti priključen na internet(u pitanju je max adsl)t-com ? Dali svaki puta pri takvom spajanju moram unositi nekakve pasworde ili spajanje ide automatski kao i na stolnom računalu ? Hvala na razumijevanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
sta se tice baterije, vjerojatno ce ti kao i vecini ljudi stalno biti na punjacu. a za prvi put ja ga ostavim cjeli dan najmanje. za internet. trebas instalirati drivere za wireless karticu i moras imati wireless ruter. ako ti ruter nema zastitu neces morati upisivati nikakve sifre, a ako ima kada jednom upises ostaje ti zapamcena u kompu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
vise ne postoje baterije s "efektom pamcenja", tako da ti je to kompletno svejedno - nema razlike da li prvi put punis bateriju ili 100-prvi :-) ako imas wireless ruter moras u postavkama rutera namjestiti SSID (ime mreze) i neki tip zastite (postoji nekoliko tema o tome koji su bolji/sigurniji) ako nemas, moras kupiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
po mogucnosti izvadi bateriju kada radis sa laptopom na struju.Duze ce ti trajati:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
po raznim temama i postovima sam procitao dosta o bateriji. iz svega sam zakljucio da: 1. Baterija se NEBI TREBALA trositi ako je na punjacu nonstop. znaci ako je baterija puna kada se laptop gasi i ako je ukljucen na punjac prije nego se stisne gumb za paljenje lap vuce struju iz punjaca a ne iz baterije te nebi trebao trositi bateriju, vjerojatno to ovisi i o modelu lapa. 2. baterija bi se najmanje jednom u 30 dana trebala skroz izprazniti i napuniti 3. vecina laptopa nema poklopac za mjeto di bi trebala ici baterija. veci je problem ako ti je nesta na stolu i ako ti to nesta pomota pinove ili neznam kako da to nazovem koi spajaju bateriju i lap. 4. baterija koja je vani i koja se dugo ne koristi ako nije dobro "spremljena" gubi na kapacitetu. ja sam se drzao ovih smjernica i na proslom laptopu nakon 2 godine baterija je ostala na 80-85% originalnog kapaciteta.
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
baterija se "troši", iako sporo, bez obzira što ti ne vučeš struju iz nje, već preko punjača obično je podešeno da se krene punit kad padne na cca 95% tako da cikluse gubiš, htio - ne htio sve u svemu, ja je držim u lapu i nakon više od godinu dana korištenja, i dalje mi traje preko 3h sa wlanom uključenim i smanjenim brightnessom proučavao sam hrpe stranica o tome, no na kraju došao do zaključka da je ona (kao i sva druga tehnologija) tu da služi meni, a ne ja njoj ![]()
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 16.01.2010. u 23:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
slazem se sa tobom ali na starom kao i na novom laptopu kad je na punjacu bat ne pada ispod 100%. znam da se trosi, ali puno puno manje nego da upalis laptop i nakon par min upalis punjac. nisam htio reci, niti mislim da ako je lap na punjacu stalno da se baterija ne trosi uopce.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Mislim da je taj efekat trosenja baterije ako je stalno u laptopu izrazen najvise zbog velikog broja sati koje baterija provodi zagrijana (na povisenoj temperaturi) te iz tog razloga gubi kapacitet, uz ovu pricu o punjenu kad je skoro potpuno puna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|