Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2010., 16:49   #1
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Toshiba Satellite problem s memorijom

Dakle nekakav Toshiba Satellite laptop od frenda, random crasha u Win Vista x64 Ultimate, pa reko da vidim kaje... 4 GB RAM, C2D 2.16 GHz, 320 GB disk, itd.

Virusa nema, file system u redu, Windowsi bootaju uredno, osim:

Prime95 - torture test crasha na jednoj jezgri kad testiram sa Blend testom (koristi ~1+ GB RAMa), a na Small FFT (skoro pa nista RAMa ne koristi) prolazi bez problema sat vremena.

Memtest86+ reboota laptop nekih 10-ak sekundi nakon pocetka testa, neznam jel to normalno, ali cini mi se da nije, trebao bi prijavit greske na memoriji?

E sad posto frendu nije bas svejedno nosit to na garanciju da ga oni tamo natezu tjednima a on je bez kompa, htio bi barem bit siguran da je memorija u pitanju, pa da ju odma tamo zamijene i stvar rijesena... Dal' taj memtest86+ uopce moze testirat 4 GB RAM-a, citam na dosta mjesta da ima problema s tim, pa bi htio bit siguran od nekoga ko ima 4 GB i izvrtio je test bez da je testirao stick po stick, jer to bas i nisam u mogucnosti na ovom laptopu
Uglavnom, meni je ta memorija najsumnjivija, a posto ju nemogu cupat van (
Staro 16.01.2010., 17:00   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
A zasto ju nemozes cupat van? Pa testirat keks po keks?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2010., 17:16   #3
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Neam takav mikro srafciger trenutno, laptop pod garancijom, naljepnica, itd.

Nasao sam neki mali retardirani programcic za windowse koji se (cudo!) zove memtest I koji u principu samo napuni kompletnu preostalu memoriju (unused RAM) i prijavljuje koji byte nevalja... I prijavio je brdo errora, pa izgleda da je 99% memorija riknula... Ima netko da je reklamirao Toshiba laptop kupljen u Feniksu, dal' odma salju generalnom zastupniku ili ima sanse da oni to rijese zamjenom memorije u nekom razumnom roku? Hvala
Staro 16.01.2010., 17:21   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Neam takav mikro srafciger trenutno, laptop pod garancijom, naljepnica, itd. ....
Nikakv "mikro" shrafcigert ti netreba, klasican krizni. A vec dugo nisam naletio na lap koji bi imao preko poklopca za memoriju nekakvu naljepnicu.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno