Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2010., 10:35   #1
bpodnar
Stari član
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Virus na memory sticku

Neko smeće od virusa mi se naselilo na stik i napravio mi rusvaj tamo. Svi folderi koji su bili na stiku preimenovao je u .exe osim dva word filea koji su bili izvan tih foldera. Čim sam ubo stik u PC Nod mi je prijavio nekakve prijetnje i opciju da briše što sam ja i kliknuo. Sad više nemam niti jedan od tih foldera na stiku. Jel se to može nekako vratiti?

EDIT:

Evo uspio sam nekom metodom preko CMD prompta izbrisati taj virus, ali još uvijek ne vidim foldere koji su bili na stiku. Ako u exploreru idem na properties stika vidi se zauzeće od 1gb koliko je i bilo. Kako sad da pronađem te foldere?

EDIT:

uspio sam preko folder optionsa, sve sam kopirao na komp i formatirao stik i odskenirao ga sa NOD-om i sada opet pronalazi neki trojan uz poruku "MBR sector of the 3. physical disk contains trojan win32/Mebroot.K." Kako to sr..nje uništit?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.01.2010. u 13:03. Razlog: spajanje postova
bpodnar je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 18:44   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2010., 10:02   #3
bpodnar
Stari član
Moj komp

Probao sam taj malwarebytes ali ne pronalazi ništa. Sad se na kraju postavlja i pitanje koliko je uopće taj trojan opasan jer sjetio sam se da je i prije bio gore i nije bilo nekih problema. U nekim laptopima sa NOD32 znao je izbacivati crvene ekrane ali ne i opciju za brisanje.
Staro 17.01.2010., 11:19   #4
dani77
Premium
Moj komp

dani77's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ukljuci da ti se vide skriveni file-ovi i folderi, ukljuci da ti se vide extenzije file-ova. Sve ti se to nalazi u folder options.

Tvoji file-ovi se nalaze na stiku ali ih je virus sakrio.
Svi folderi (odnosno to je samo ikona foldera) sa .exe ekstenzijom su virusi. Pobrisi ih.
dani77 je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2010., 12:43   #5
bpodnar
Stari član
Moj komp

Citiraj:
Autor dani77 Pregled postova
Ukljuci da ti se vide skriveni file-ovi i folderi, ukljuci da ti se vide extenzije file-ova. Sve ti se to nalazi u folder options.

Tvoji file-ovi se nalaze na stiku ali ih je virus sakrio.
Svi folderi (odnosno to je samo ikona foldera) sa .exe ekstenzijom su virusi. Pobrisi ih.
Pa napisao sam da je taj dio riješen, baš tako preko folder options. Kako maknuti taj Win32/Mebroot trojan i da li ga je uopće i potrebno micati?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno