Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2010., 11:25   #1
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Thumbs up Suradnja VAG koncerna i nVidie

Evo malo spoja lidera u auto proizvodnji sa isto tako liderom u proizvodnji grafickih kartica a sad vec skoro i cjelokupnih racunalnih platformi pod nazivom Tegra.

http://www.pcsvijet.com/hardware/vijesti/L...biti_Tegru/441/

Lamborghini će dobiti Tegru

Nedavno je Nvidia objavila kako će Audi u svoje automobile ugrađivati putna računala koja se baziraju na Tegra platformi, a sad je došlo na vidjelo da Audi neće biti jedini u tome.

Prema riječima Nvidia CEO-a, Jensena, Lamborghini će također počet ugrađivat Tegru u putna računala, ali nije precizirao kada će se to dogoditi. Također je rekao kako će do 2012 svi Audijevi automobili koristiti tegru kao putna računala, a tu bi se također trebali naći i Volkswagen automobili od kojih bi pojedini čak trebali imati i Fermi kartice kao putna računala.

Ako će Audi dobro iskoristiti sve potencijale Tegre, onda uopće neće biti čudno ako će Audi imati sustav sa podrškom za 720p HD video reprodukciju, ili čak full HD video reprodukciju ako će ugrađivati Tegra 2 sustave.

Ovo je stvarno velika prilika za Nvidia-u da se probije na tržište automobila. Naime Volkswagen Grupa se sastoji od Volkswagen, Audi, Seat i Škoda kompanija, kao i od kompanija koje su orijentirane na luksuzne modele, Bugatti, Lamborghini i Bentley. Grupa prodaje 7 milijuna automobila godišnje, ali je samo mali broj sa luksuznim putnim računalima koje će pokretat Tegra, međutim tržišni trendovi se brzo mijenjaju te će biti sve više prilaka za Tegru. Uglavno vrlo dobar posao za Nvidia-u i njezin Tegra SoC o kojem možete više doznati
ovdje
http://www.pcsvijet.com/hardware/recenzije...Tegra_2_SoC/25/

jos malo pa cemo COD igrati u autu

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 13.01.2010. u 11:30. Razlog: Sliku u thumb!
V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 13:53   #2
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Prvo napišeš (il oni odakle si citiro) da neće samo u audi ugrađivat već i u druge aute/firme a lambo je direktno pod audijem.

Inače me cijela priča veseli pošto sam fan vag-a i nvidije samo treba još pričekati kada će to zaživjeti i kako će to funkcionirat u praksi.
Oglas

Oglas
Staro 13.01.2010., 14:45   #3
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
ja sam samo citirao
V.I.P je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas