|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
HP 6715B i pištanje
Radi se o laptopu HP 6715B iz kojeg se ponekad (svakih možda tjedan dana) čuje relativno visokofrekventno zujanje na par sekundi i odmah stane... E sad, prvi sumnjivac je ventilator kojeg mislim (zajedno sa heatsinkom) počistiti usisivačem... Može li biti što drugo budući da ja taj zvuk nisam nikada osobno čuo (laptop nije moj). Ako nešto nisam propustio, dvije su još mogućnosti: nekakav čudan zvuk iz zvučnika ili tvrdi disk kojeg bi otpisao kao potencijalan izbor buke jer sumnjam da bi izdržao već 5-6 mjeseci s takvim ponašanjem... Imate kakav prijedlog, savjet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja imam isti laptop i baš jučer mi se učinilo da sam čuo neko visoko-frekventno pištanje na par sekundi. Al neznam, onak na granici, jedva sam nazirao zvuk tak da vrlo moguće da mi se pričinilo (kak to već ide, jel). Za hard disk znam da proizvodi takve zvukove prije nego odapne, al malo je vjerojatno da može duže to raditi... (makar meni na Ubuntuu već par mjeseci uvijek na start-upu javlja da je "Hard disk in danger" zbog puno bad sectora..) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|