Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2005., 13:46   #1
dmihovi5
Premium

dmihovi5's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
ati 9600xt zablokirala

Imam safirovu 9600xt i kada sam u njenom kontrol panelu uključio overdrive ( ima mogućnost dizanja frekvencije ali nešto malo) i kada sam pokrenuo 3d mark03 kartica zablokirala? onda sam digao xp u safe mod-u izbrisao drivere , instalirao stare i sve ok. Ne želim probavati više to ali što se desilo je li ko ima neku ideju?
Staro 04.02.2005., 15:32   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: ati 9600xt zablokirala

Citiraj:
Originally posted by dmihovi5
Imam safirovu 9600xt i kada sam u njenom kontrol panelu uključio overdrive ( ima mogućnost dizanja frekvencije ali nešto malo) i kada sam pokrenuo 3d mark03 kartica zablokirala? onda sam digao xp u safe mod-u izbrisao drivere , instalirao stare i sve ok. Ne želim probavati više to ali što se desilo je li ko ima neku ideju?
Nemoj nikad koristiti tu opciju, clockaj sa nekim normalnim tweakerom.
Preporučujem Omega drivere-nova verzija izlazi danas ili sutra.
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 05.02.2005., 15:27   #3
Hido
Banned
Moj komp

Hido's Avatar

omega driveri (rad linker) i riva tuner - samo to koristi u vezi clockanja grafe
a sto se tice ver. omeginih drivera pazi da ti nisu 4.10 i 4.12 Beta , jer je ocito da nisu bog zna kaj - dosta ljudi se žalilo da im je score u 3dmarku znatno manji od prijasnjih omega drivera
Hido je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2005., 15:59   #4
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Hido
omega driveri (rad linker) i riva tuner - samo to koristi u vezi clockanja grafe
a sto se tice ver. omeginih drivera pazi da ti nisu 4.10 i 4.12 Beta , jer je ocito da nisu bog zna kaj - dosta ljudi se žalilo da im je score u 3dmarku znatno manji od prijasnjih omega drivera
da i kakve veze ima skor u 3dmarku sa kvalitetom dotičnih drajvera???
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2005., 20:52   #5
Hido
Banned
Moj komp

Hido's Avatar

To bi ti trebao dobro znat kao ATIjevac , doh - ako uopce jesi
gle ovi doticni driveri imaju itekako veze sa 3Dmark scorom , jer doslovno masakriraju pravi score , kako da kazem , nisu se bas iskazali
isprobo sam vise od 20 drivera , što omeginih , što catalyst i do sad su se najbolje iskazale ver. od 4.2 do 4.9 te izuzetak na 4.8 koje nisu dopustile bilo kakav clock iliti dizanje taktova
Ovo se pretezito odnosi na grafe od 9200 do 9800 , sad za ove PCI-X bla bla bla grafe i ostale nisam siguran
ali manje vise se svi žale na ove omegine 4.12 beta
ja sam sa istim imao 11000 u 3dmarku01 dok sam sa 4.9 imao 12700 , znaci tu nesto nije u redu , a znam da je tako jer sam isprobao obadvije ver... na dosta kompova

mozda sam u krivu ili ???
Staro 05.02.2005., 23:37   #6
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
gle ovi doticni driveri imaju itekako veze sa 3Dmark scorom , jer doslovno masakriraju pravi score , kako da kazem , nisu se bas iskazali
isprobo sam vise od 20 drivera , što omeginih , što catalyst i do sad su se najbolje iskazale ver. od 4.2 do 4.9 te izuzetak na 4.8 koje nisu dopustile bilo kakav clock iliti dizanje taktova
Ovo se pretezito odnosi na grafe od 9200 do 9800 , sad za ove PCI-X bla bla bla grafe i ostale nisam siguran
ja sam sa istim imao 11000 u 3dmarku01 dok sam sa 4.9 imao 12700 , znaci tu nesto nije u redu , a znam da je tako jer sam isprobao obadvije ver... na dosta kompova

Baš si našao Pinsli pričat tko je pravi ATI-jevac
I da dobro ti je rekao-kakve veze ima Mark sa kvalitetom drivera???
A ti non-stop spominješ brzinu...
Kod mene zadnje verzije Omege nisu u 2003 i 2005 donjele pad veći od 1.5-2%, a to je zanemarivo.
2001 niti ne bencham.

Da malo duže pratiš Omega drivere znao bi da je autor ne jedamput rekao da su to driveri za igre, dakle brže izvođenje same igre i bolja kvaliteta slike, a ne za benchanje.

Meni su važnije perfomanse u igrama nego koliko novi driveri daju u benchu...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2005., 21:37   #7
Hido
Banned
Moj komp

Hido's Avatar

Ak ti tak kazes
Staro 07.02.2005., 14:09   #8
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:

pa u nečem si vjerojatno u pravu
naime kako se radi o 9200-9800 grafama njima već odavno novije verzije drajvera koje su sad optimizirane za X800 seriju ne donose nikakva poboljšanja
Stoga je itekako moguće da novije verzije uzrokuju pad u skoru starog 3dmarka ali to ne znači da imaš lošije performanse u igrama
Trebaš izbenchat sa više stvari kako bi znao dal su drajveri brži ili sporiji
osim toga drajveri koji imaju najbolji skor u marku obično znaju biti sporiji sa uključenim aa i af
lijepo ti je jelc rekao da si prvenstveno pogledaš performanse u igrama to je ono bitno a mark je samo ogledno mjerilo i ne smiješ ga tak ozbiljno shvaćat
Staro 07.02.2005., 20:33   #9
Hido
Banned
Moj komp

Hido's Avatar

To sam si i mislil , al znas da Build by ATI X800XT PE radi samo na ver.cat 5.1 ili omeg...4.12 ispod tog nist , odnosno grafa ne daje dobre rezultate na ovim starijim ver.... - isprobano
Staro 07.02.2005., 23:54   #10
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
To sam si i mislil , al znas da Build by ATI X800XT PE radi samo na ver.cat 5.1 ili omeg...4.12 ispod tog nist , odnosno grafa ne daje dobre rezultate na ovim starijim ver.... - isprobano
stvarno
ne bih rekao
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke