|
![]() |
#1 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() Khm, naime ovako, odlučio sam flashat bios na svojoj ploči( ![]() Pa pošto to nisam do sada radio, jednostavno mi nije trebalo, pa bih vas nešto pitao. Skinuo sam najnoviji BIOS za svoju ploču i s njim dobio ovaj programčić. Naime to je neka aplikacija za flash i windowsa, pa bih vas pitao kako to radi i koliko je pouzdano.(ispričavam se zbog glupih pitanja, al prvi mi je put). Znači samo stisnem "Start Flash" i to je to? I naravno, backupiram stari Bios. Hvala unaprijed na pomoći eksperti. Pozdrav. ![]() edit: stavio sam krivu sliku, skino sam dva biosa, a ovo je onaj stariji iz 2004. Al to uopće nije bitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Kad sam ja to sebi radio onda sam sam skužio kako ide, bez pomoći, i to u DOS-u, a ti imaš još i lijepo sučelje...sve ti piše.....pih Samo pazi da ne nestane struje dok se flasha bios ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: Flash Biosa
Citiraj:
![]() ![]() Ovak prvi put kad sam ja flashao je bilo iz windowsa pomoću abitovog softwarea na abit nf7-sl. Sve je prošlo u najboljem redu. E da, na kraju, poslije flasha, je bilo toplo preporučljivo napraviti clear cmos. I poslije sam stalno flashao iz windowsa na toj ploči. Nije bilo loših iskustva. No kad je došla dfi ploča flashao sam iz dosa. Dobiješ dva filea, staviš na flopy disketu i nakon boota on sve sam napravi. Za flash iz dosa pogledaj na aopenovoj stranici da li ima nekakvih uputa šta točno moraš upisat (osim ako se ne odlučiš za flash iz windowsa ili ako ti sve komp sam napravi kao što je slučaj kod mene). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ja isto radim sa magic biosom, al par puta kad nisam imo magic bios instalan sam korstio awd flash i radi super, sad flasham kak stignem ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
upravo tako, 2-3 klika i to je to:clap: ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Džabe si krečio!
|
Isssss, pazi spiku: Fleshnem ja to, i komp ide bootat, i čuje se "pik" i ja sav sretan... Kad ono pojave se samo bijele crte po ekranu...Ja reko dobro, brzo ugasio komp, reko "Usto je na lijevu nogu"... kad upalim ja i opet, samo sive i bijele crte...Sjetim se ja da kad napraviš clear cmos da onda napiše on "defalut loaded, please press F1 to continue... I stiso ja i ušo komp u win i svira dobrodošlicu al sad na monitoru plave crte. Spojim ja monitor na laptop i opet samo crte. Idem ja sad ono, zadnji pokušaj, isčupam sve žice, propušem i spojim nazad i sve normalno radi... LOL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
lol na kvadrat...sva sreca da je sam prasina ha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
hehe ludak?aka ti ![]() eh eh ja kad sa jendnom bios feshao na gigbyte ploci...mi je sjebao ROM i maticna mi je bila zakljucana ![]() proc radio na 1800a ja ono ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|