Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.01.2012., 13:46   #1
reboot
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Jedino WinXP laptop ne nalazi wlan router.

Prije nego mi je T-com zamijenio Elconov modem s SX763 wlan routerom, na PC-u sam imao Canyon 511 wlan karticu i preko nje imao sam ICS s laptopom, normalna ad-hoc mreza.
Sve je radilo, internet, file sharing...

no sad, kad imam wlan router i infrastructure mrezu, laptop mi ne nalazi mrezu.

Postupak trazenja mreze je toliko jednostavan da mi nije jasno kako laptop nece naci mrezu, a da pritom imam 3 uredaja koji normalno nalaze i spojeni su na istu, radi file i internet sharing.
U cemu bi mogao biti problem?

- Mreza je sigurno vidljiva, nije problem u mrezi
- Laptop ima Win XP
- na laptopu WLAN provjereno radi (jucer se spajao na Canyon 511)
- nije do udaljenosti, laptop ne nalazi mrezu niti na 3m udaljenosti od routera
- mreza je obicna, WEP zastita, SSID broadcasting je upaljen...
reboot je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2012., 14:45   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zeza te ICS i ono šta si za njega postavio, vrati na default, nikakav Bridge i sl.
Neka su mrežne postavke bežične na Automatic.
Jesi siguran da je bežična upaljena ?
Jeli vidi druge (tuđe) mreže ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.01.2012., 15:13   #3
reboot
Premium

ROUTER (wlan) <------ne vidi ----- Laptop

Trenutno stanje s WLAN-om je ovo gore. PC (preko Canyon 511) vidi routerov WLAN, no Laptop ne vidi.

Bezicna na laptopu je upaljena, probao sam spajanje preko WZC u Win XP i probao sam preko Broadcom Wireless Utility od same kartice - isto stanje -> ne nalaze niti jednu mrezu. Tudih mreza nema u blizini....ne znam kaj je laptopu da jedino on ne vidi Router.

Kaj bi jos mogao isprobat?

EDIT:
sad sam pokusao napraviti ad hoc mrezu na PC-u zvanu "pokusna", cisto da vidim hoce li laptop naci mrezu na PC-u -> hoce.
Znaci laptop nalazi ad hoc mreze, ali ne infrastructure (Router)....mora biti stvar u postavkama mrezne na laptopu.
Na laptopu je sve na "Automatic", nema niti jednu spremljenu mrezu, a kod opcije "Network to access" stavljeno je na "any available network".
-->
thx na odgovoru.

Ok. Izbrisao sam sve WLAN mreze na PC-u i laptopu. Postoji sad jedino ova konfigurirana preko routera. PC je s routerom spojen preko LAN kabla.

Na Router bi se trebao spojiti problematicni laptop + 3 ostala uredaja s kojima nemam problema u pronalazenju mreze i spajanja na nju.

PC (Canyon 511)+3 druga uredaja -----vide ------> ROUTER (wlan) <------ne vidi ----- Laptop

Trenutno stanje s WLAN-om je ovo gore. PC (preko Canyon 511) vidi routerov WLAN, no Laptop ne vidi.

Bezicna na laptopu je upaljena, probao sam spajanje preko WZC u Win XP i probao sam preko Broadcom Wireless Utility od same kartice - isto stanje -> ne nalaze niti jednu mrezu. Tudih mreza nema u blizini....ne znam kaj je laptopu da jedino on ne vidi Router.

Kaj bi jos mogao isprobat?

EDIT:
sad sam pokusao napraviti ad hoc mrezu na PC-u zvanu "pokusna", cisto da vidim hoce li laptop naci mrezu na PC-u -> hoce.
Znaci laptop nalazi ad hoc mreze, ali ne infrastructure (Router)....mora biti stvar u postavkama mrezne na laptopu.
Na laptopu je sve na "Automatic", nema niti jednu spremljenu mrezu, a kod opcije "Network to access" stavljeno je na "any available network".

Zadnje izmijenjeno od: reboot. 22.01.2012. u 15:28.
Staro 22.01.2012., 15:34   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Vidiš i sam da samo Lap ima problem, za test spoji ga žično da vidimo jel tako radi.
Kod XP - a obično nesmiju istovremeno radit wZC i Wireless Utility od proizvođača (kod tebe Broadcom Wireless Utility, samo rijetko Wireless Utility proizvođača radi "on-top" WZC - a. To je obično navedeno u samom Wireless Utility - ju.
Nije nemoguće da je bežična crkla ili imaš neki zbrlj u winsima.
Staro 22.01.2012., 15:54   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pogledaj ovo: http://support.dell.com/support/edoc...EN/advutil.htm
makni kvačicu sa This is an ad hoc network.
Staro 22.01.2012., 22:52   #6
reboot
Premium

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vidiš i sam da samo Lap ima problem, za test spoji ga žično da vidimo jel tako radi.
ma zicno radi bez beda.

Citiraj:
Kod XP - a obično nesmiju istovremeno radit wZC i Wireless Utility od proizvođača (kod tebe Broadcom Wireless Utility, samo rijetko Wireless Utility proizvođača radi "on-top" WZC - a. To je obično navedeno u samom Wireless Utility - ju.
Ne rade istovremeno. Isao sam isprobati Broadcomov cisto jer mi je ponestalo ideja.
Ne kolju se sigurno, jer je do sad sve uredno radilo, a fino se moze odabrati dal da on preuzme upravljanje WLAN-om ili prepusti WZC-u.

Citiraj:
Nije nemoguće da je bežična crkla ili imaš neki zbrlj u winsima.
Nije crkla kad nalazi ad-hoc mreze , zbrlj je sigurno....ocito negdje je neka postavka da vidi jedino "ad-hoc" mreze. Postavke mrezne na laptopu sam vec pregledao i sve djeluje ok....ludim
Staro 24.01.2012., 22:07   #7
reboot
Premium

ok, skuzio sam.
Nije bilo toliko do laptopa, koliko do Routera. Na routeru channel je bio podesen na 13.
Nakon vracanja na 11, laptop uredno nalazi i spaja se na mrezu.

Moze lock!
Staro 24.01.2012., 22:18   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Znači da imaš krivi driver, preciznije krivu postavku regije u parametrima drivera. Sada je na US koji ima na raspolaganju kanale 1 - 11 a u EU je 1 - 13.
Taj detalj ljudi skuže tek kad se nađu u situaciji kao ti, ipak je do laptopa.
Staro 25.01.2012., 11:09   #9
reboot
Premium

Da....Anyhow - hvala na pomoci.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja