|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Jedino WinXP laptop ne nalazi wlan router.
Prije nego mi je T-com zamijenio Elconov modem s SX763 wlan routerom, na PC-u sam imao Canyon 511 wlan karticu i preko nje imao sam ICS s laptopom, normalna ad-hoc mreza. Sve je radilo, internet, file sharing... no sad, kad imam wlan router i infrastructure mrezu, laptop mi ne nalazi mrezu. Postupak trazenja mreze je toliko jednostavan da mi nije jasno kako laptop nece naci mrezu, a da pritom imam 3 uredaja koji normalno nalaze i spojeni su na istu, radi file i internet sharing. U cemu bi mogao biti problem? ![]() - Mreza je sigurno vidljiva, nije problem u mrezi - Laptop ima Win XP - na laptopu WLAN provjereno radi (jucer se spajao na Canyon 511) - nije do udaljenosti, laptop ne nalazi mrezu niti na 3m udaljenosti od routera - mreza je obicna, WEP zastita, SSID broadcasting je upaljen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zeza te ICS i ono šta si za njega postavio, vrati na default, nikakav Bridge i sl. Neka su mrežne postavke bežične na Automatic. Jesi siguran da je bežična upaljena ? Jeli vidi druge (tuđe) mreže ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ROUTER (wlan) <------ne vidi ----- Laptop -->
Trenutno stanje s WLAN-om je ovo gore. PC (preko Canyon 511) vidi routerov WLAN, no Laptop ne vidi. Bezicna na laptopu je upaljena, probao sam spajanje preko WZC u Win XP i probao sam preko Broadcom Wireless Utility od same kartice - isto stanje -> ne nalaze niti jednu mrezu. Tudih mreza nema u blizini....ne znam kaj je laptopu da jedino on ne vidi Router. Kaj bi jos mogao isprobat? ![]() EDIT: sad sam pokusao napraviti ad hoc mrezu na PC-u zvanu "pokusna", cisto da vidim hoce li laptop naci mrezu na PC-u -> hoce. Znaci laptop nalazi ad hoc mreze, ali ne infrastructure (Router)....mora biti stvar u postavkama mrezne na laptopu. Na laptopu je sve na "Automatic", nema niti jednu spremljenu mrezu, a kod opcije "Network to access" stavljeno je na "any available network". thx na odgovoru.
Ok. Izbrisao sam sve WLAN mreze na PC-u i laptopu. Postoji sad jedino ova konfigurirana preko routera. PC je s routerom spojen preko LAN kabla. Na Router bi se trebao spojiti problematicni laptop + 3 ostala uredaja s kojima nemam problema u pronalazenju mreze i spajanja na nju. PC (Canyon 511)+3 druga uredaja -----vide ------> ROUTER (wlan) <------ne vidi ----- Laptop Trenutno stanje s WLAN-om je ovo gore. PC (preko Canyon 511) vidi routerov WLAN, no Laptop ne vidi. Bezicna na laptopu je upaljena, probao sam spajanje preko WZC u Win XP i probao sam preko Broadcom Wireless Utility od same kartice - isto stanje -> ne nalaze niti jednu mrezu. Tudih mreza nema u blizini....ne znam kaj je laptopu da jedino on ne vidi Router. Kaj bi jos mogao isprobat? ![]() EDIT: sad sam pokusao napraviti ad hoc mrezu na PC-u zvanu "pokusna", cisto da vidim hoce li laptop naci mrezu na PC-u -> hoce. Znaci laptop nalazi ad hoc mreze, ali ne infrastructure (Router)....mora biti stvar u postavkama mrezne na laptopu. Na laptopu je sve na "Automatic", nema niti jednu spremljenu mrezu, a kod opcije "Network to access" stavljeno je na "any available network". Zadnje izmijenjeno od: reboot. 22.01.2012. u 15:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Vidiš i sam da samo Lap ima problem, za test spoji ga žično da vidimo jel tako radi. Kod XP - a obično nesmiju istovremeno radit wZC i Wireless Utility od proizvođača (kod tebe Broadcom Wireless Utility, samo rijetko Wireless Utility proizvođača radi "on-top" WZC - a. To je obično navedeno u samom Wireless Utility - ju. Nije nemoguće da je bežična crkla ili imaš neki zbrlj u winsima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Pogledaj ovo: http://support.dell.com/support/edoc...EN/advutil.htm makni kvačicu sa This is an ad hoc network. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne kolju se sigurno, jer je do sad sve uredno radilo, a fino se moze odabrati dal da on preuzme upravljanje WLAN-om ili prepusti WZC-u. Nije crkla kad nalazi ad-hoc mreze ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ok, skuzio sam. Nije bilo toliko do laptopa, koliko do Routera. Na routeru channel je bio podesen na 13. Nakon vracanja na 11, laptop uredno nalazi i spaja se na mrezu. Moze lock! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Znači da imaš krivi driver, preciznije krivu postavku regije u parametrima drivera. Sada je na US koji ima na raspolaganju kanale 1 - 11 a u EU je 1 - 13. Taj detalj ljudi skuže tek kad se nađu u situaciji kao ti, ipak je do laptopa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Da....Anyhow - hvala na pomoci. |
![]() |
![]() |
|
|