Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.10.2011., 00:29   #1
lord051
Premium

Datum registracije: Apr 2005
(riješeno) Ruši se instalacija Windows 7 x64

Instalacija se srusi, sa ovom porukom :

windows could not prepare the computer to boot into the next phase of
installation. to install windows restart instalation.

radi se o ovom kompu:

http://imageshack.us/g/266/komp1m.jpg/

...u cem je problem??? kako ga rjesit??

thanks... pozdrav...
lord051 je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2011., 06:48   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne znam kako drugi, ali ja na slikama ni qrca ne vidim. Dobro bi došle malo veće. btw, pogledaj imaš li koji žuti uskličnik u Device Manageru.
Oglas

Oglas
Staro 31.10.2011., 11:08   #3
lord051
Premium

Evo...sad bi trebale biti jasnije slike, ako se ne vidi dobro, klikne se na ono povecalo pa pokaze jasnu sliku (bar je meni tako) ...dao sam jos 2 slike iz BIOS-a. Ne, nema nikakvih usklicnika u Device Manageru.

http://imageshack.us/g/717/kkkkkomp1.jpg/

Dali imam mozda jednostavno krivu verziju verziju windowsa, koju hardware ne podrzava. Windows 7 koje pokusavam instalirat su Windows 7 64Bit.

Dali mozda jednostavno trebam uzet windows7 32Bit?

Ako je to odgovor na ovaj problem, mozete mi malo rec, napisat o tome... ili dat neki link gdje mogu malo procitat, naucit o tim stvarima. O tim arhitekturama procesora, ploce, 64bit, 32bit itd itd itd... stvarno malo znam o tome, pa se cesto bunim.

thanks...
Staro 31.10.2011., 11:43   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jedno je arhitektura procesora a drugo x32 ili x64 os.
Nije direktno vezano za poruku koju dobivaš al bi bilo dobro da izvadiš ram i staviš samo ovu "čokoladu" od 2 Gb u 1. slot.
Ako možeš (znači da su postojeći podaci sa hdd spremljeni negdje drugo / drugi hdd), sa nekim alatom pobriši sve particije i napravi samo jednu novu na koju ćeš instalirat os. Kad digneš sistem onda ćeš iz njega napravit ostale particije.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2011., 12:03   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za tu konfu bi bio bolji 32bitni W7. Zašto? Jer imaš stare komponente i samo 3Gb rama. Bilo koji W7 podržava tvoj (stari) hardver i tu ne bi trebao imati problema. Može biti da ti instalacija nije uspjela kako treba jer medij ili softver nisu ispravni pa pokušaj sa drugim medijem.
Staro 31.10.2011., 12:11   #6
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ako smijem primijetiti, na ona prva dva ss-a ima poruka da je na c: disku samo 2% slobodnog prostora, a na d: disku 0%. Ali ovo bi mogao biti problem ako radis upgrade; mozda bi clean install pomogao, ali onda backupiraj bitne podatke sa c: diska.

Uglavnom, neki ljudi su imali problema sa instalacijom na overclockane masine. Svakako bih preporucio reset BIOS-a (clear CMOS) i zatim instalaciju. Ponegdje je to rjesavalo problem, a moglo bi i tebi; znam da tvoja ploca bas i nije OC-erski primjerak, imao sam je svojevremeno.

Sretno!

EDIT:
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Za tu konfu bi bio bolji 32bitni W7. Zašto? Jer imaš stare komponente i samo 3Gb rama. Bilo koji W7 podržava tvoj (stari) hardver i tu ne bi trebao imati problema. Može biti da ti instalacija nije uspjela kako treba jer medij ili softver nisu ispravni pa pokušaj sa drugim medijem.
Mada se slazem oko ovoga za 32-bit, to ne bi trebao biti problem. Imao sam upravo tu plocu, sa E2180 procom i 4 GB RAM-a i 7-ica se gore veselo vrtila, cak uz lagani overclock (3.0GHz) . Ovo sa medijem isto moze biti uzrok: ako je medij corrupted onda mogu biti i podaci spremljeni na disk pa bi tu mogao lezati zec.

naram-sin je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2011., 12:19   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ovo sa krcatim diskom nisam ni vidio, logično da tada ne može odradit / pripremit na hdd šta treba.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2011., 13:32   #8
lord051
Premium

Inace, ovo nije moj komp, to mi je od poznanika. Prije su na racunalu bile 2 particije od po nekih 70GB. Na racunali je najprije sa Hirens boot cd-a pokrenut program GParted Partition Editor. Tamo sam pobrisao sve podatke sa diska, i napravio jednu, galvnu, novu particiju na koju su se trebali instalirat windowsi. Ta paricija je bila velicine otprilike cijelog diska.

Tokom instalacije Windowsa, pred kraj, na zadnjem koraku sa ovog ekrana:

http://www.techtalkz.com/gallery/fil...4-14-55-38.jpg

su se rusili i pisala je ona vec navedena poruka.

Uglavnom, kod same instalacije mi je nesto bilo cudno, drugacije nego inace, a radio sam takve stavri velik broj puta. Pri izboru, editiranju particije, kada je ovo na ekranu:

http://images.appleinsider.com/win7install-090205-7.png

( ovo nije bilo moje, ovo sam na netu naso, samo kao primjer)

meni su takodjer bile 4 particije, dvije velicine po 70GB, jedna od 100MB(mislim da se zvala system ili tako nesto) i unlocated space od nesto malo MB. Preko tog editora mi uopce nije dao da kreiram, spajam, brisem sve particije. Dao mi je da stavim Windowse samo na jednu pariciju, velicine 70GB... ne razumijem zato...

nakon sta mi se instalacija srusila par puta, isao sam stavit XP, i sve je radilo kako treba, tamo sam mogao brisat normalno particije, i kreirat sta hocu i koliko hocu.

medij na kojem su win 7 je ispravan, isprobano vec.
Staro 31.10.2011., 14:04   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Uz jutarnju kavu nisam primjetio ovu temu, jer bi inace bila izbrisana.
@lord051 upoznaj se sa pravilima postanja u Problemima i obavezno napisi detaljnu konfiguraciju racunala. Da se moze dalje.

Neznam koja stavka ti nije jasna? Na slikama SE NE vidi kofiguracija.
Citiraj:
2. Budući da je ovo podforum Problemi, jako je važno imati uključenu i popunjenu opciju Moj komp ili potpis (signature) koji će u sebi sadržavati detaljan opis vaše konfiguracije s kojom imate problema, koji operativni sustav koristite i koji Service Pack imate instaliran za njega te po mogućnosti što ste instalirali od softvera jer to može biti uzrok pojave problema. Ako se radi o nekoj drugoj konfiguraciji, molim da to napišete u prvom postu. Tako ćete sami sebi olakšati i ubrzati rješavanje problema, a ostalima očuvati živce. Nastojte biti što detaljniji u opisu problema.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera

Zadnje izmijenjeno od: nino. 31.10.2011. u 23:40.
nino je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2011., 22:36   #10
lord051
Premium

Sorry, ne znam sta sam krivo napravio. Sta sam pogrjesio???

Pazio sam na sve, inace se pridrzavam pravila. Nisam napisao konfiguraciju, jer sam postavio slike sa detaljima. Jer na slikama se sve najbolje vidi i procita, ni sam ne mogu to napisati detalno i pregledno kao sta je na slikama.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.10.2011., 23:41   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Hiren's boot cd i obrisi disk, nemoj kreirat nikakvu particiju, daj windowsima da to odrade.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2011., 17:46   #12
lord051
Premium

OK... sada je vec gotovo, ja sam stavio WIN XP, njega mi je pustio instalirat, a tokom instalacije XP-a mi je dozvolio i da brisem, spajam i kreiram zeljene particije. Tokom instalacije WIN 7 to mi nije dozvolio... pa me to mucilo, ne razumijem zasto, sta nije bilo u redu itd...

Pretpostavljam da sada ako budem isao stavit WIN 7 da bi bilo sve u redu... ako budem probao javit cu, a kad tad cu probat ... mozete zatvorit temu...

thanks svima... pozdrav...
Staro 02.11.2011., 18:06   #13
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
lord051 i kroz w7 isntlaciju ti to dopusta samo moras stisnuti na "custom" nakon toga dobijes dodatne opcije za formatirat, deletat itd itd

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2011., 20:27   #14
lord051
Premium

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
lord051 i kroz w7 isntlaciju ti to dopusta samo moras stisnuti na "custom" nakon toga dobijes dodatne opcije za formatirat, deletat itd itd

radio sam to 100 put, bio pod "custom" ,zato mi i je cudno zasto se to desavalo.. ali nista nije dozvoljavao... pustio mi samo da brisem jednu pariciju, i pustio mi da dizem WIN 7 na samo jednu od tamo navedenih particija...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno