|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Prijedlog za kućno kino
Dakle, planiram uzeti kućno kino, pa bi trebao Vaše prijedloge... Kako nisam prezagriženi filmofil, važno mi je da ok radi, ali ne tražim ništa posebno (služilo bi za gledanje par dvd-a mjesečno i sl..). Evo recimo što bi mi trebalo: 1) dosta dobro čitanje formata 2) može biti i 2.1 sustav ili 5.1, sve više je previše ![]() 3) usb ulaz 4) mogućnost spajanja sa HDMI kablom, iako nije pretjerani uvjet 5) određena pouzdanost (dakle, uređaj koji se pokazao kao solidan, a ne za jednokratnu upotrebu ![]() 6) crna boja ![]() 7) cijena oko 1000 -1300 kn Evo, jedan uređaj koji mi se čini dosta dobar, pa ako ima netko isti ili iskustva sa sličnim, bio bi zahvalan ... http://diskont24.com/product.php?pro...cat=229&page=1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam prije par godina imao LG nešto tipa http://diskont24.com/product.php?pro...cat=229&page=2 samo starije i plaćeno oko 1500kn. Što se tiče rada DVD-a sve je čitao i tu nisam imao pritužbi ali ono najvažnije zvuk totalna katastrofa, samo srednji tonovi, niti je bilo dobro za filmove niti za TV a ni za radio. To sam trpio mjesec dana i prodao. Sada Panasonic je bolji od LG-a ali opet za 1000 kn nemoj očekivati čuda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Gledao sam isto te LG-e, al me nekako ne privlače...Čak mi je lik u trgovini nudio kućno kino sa dvije opcije...ili 100 kn sniženja (na 700) ili dodatna godina garancije (3.)...Ne očekujem čuda ni od panasonica, iako mislim da će sve biti bolje od onog koji je riknuo (kinez vtrek...)... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ma sigurno će biti bolje od vtreka. Da li si možda razmišljao da kupiš neki solidan DVD za recimo do 500 kn, za do 1000 kn možeš kupiti neki rabljeni receiver (star godinu dvije s garancijom) i u prvo vrijeme koristiš Vteckove zvučnike pa kada kapne neka lova promijeniš i njih. Po meni malo skuplje riješenje ali puno kvalitetnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nisam iz jednostavnog razloga što je stan dosta malen pa ga ne bi htio zatrpati sa puno uređaja,a i nisam neki pretjerani audio i filmofil..A i mislim kako u današnje vrijeme ime firme ponekad ne znači puno, npr. u tom "pokojnom" vtrek kućnom kinu riknuo je laser, a na laseru piše da je sonyjev...A što se tiče LG-a, na netu sam naletio na neko kućno kino koje dođe oko 1400 kn, ali je zvučnike radio Mark Levinson, pa mislim da bi to moglo biti ok.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Kombinacija LG i Levinsona bi trebala biti sasvim OK, ipak ne bi čovjek kvario reputaciju s nekim šrot zvučnicima. A ionako i sam znaš da su u takvim kombinacijama zvučnici najslabija karika. Kada se samo sjetim onih mojih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Pazi ovo od ML-a ![]() Strava, 61.3 kile, tak treba pojačalo zgledati ![]() @sibica najbolje ti je malo prošetati po tehnomaxu ili Kingcrossu, ima tamo takvih kompletića puno pa si izaberi nešto šta ti cijenovno paše, možda čak i vizualno ak daš koju kunu više ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
@9800pro lik je stavio malo šamota ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Super, ovako me zanima... -Kvaliteta zvuka jel ok (mislim da zvučnici imaju koliko toliko normalan zvuk)) -da li ju je moguće spojiti sa tv-om (tv mi ima sve moguće za spajanje), odnosno da li ima neki aux izlaz il sl..Na koji način si je ti spojio sa tv-om da gledaš filmove? -kakva imaš iskustva sa čitanjem divix-a i veličinom titlova (npr. moj lcd čita sa usb-a divixe al samo u mpeg2 formatu, ne čita avi i sl...) -kako ti se čini rad sa usb-om (čitanje i ripanje na usb i sl..)...Da li to vrijedi ili je samo "reda radi" ![]() -čitao sam da su na forumu ljudi imali probleme sa gašenjem linije same od sebe...da li si ti imao ikakve probleme do sada? ![]() Inače mi linija super izgleda, baš fensi šmensi ![]() Puno ti hvala unaprijed! Zadnje izmijenjeno od: sibica. 09.08.2010. u 20:36. Razlog: nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Kvaliteta zvuka - vise sam nego zadovoljan. Spajanje sa tv-om - composite video, S- video.(Ja ju imam spojenu na projektor) Za zvuk imas digital optical audio , činčeve i naravno ulaz za slusalice. Sto se tice usb-a , ja ga koristim samo za mp-3. Probao sam par divixa i sve 5. Ali napominjem samo par tako da to bas i nije provjereno. Titlovi su kao i na nekom normalnom dvd-u. Ni preveliki ni premali. Imas u setup-u opcije za podesavanje tih sitnica. Upaljena mi je zadnjih dva tjedna skoro cijeli dan , nikada se nije ugasila sama od sebe , nikada preskocila i hladna kao led. Iznenadio sam se , jer sam ocekivao probleme , posto sve sto kupim ima neku manu , prezadovoljan sam i iznad svih mojih ocekivanja. Kvalitetu slike , posto gledam filmove na projektoru ne mogu komentirati. Imao sam raznih linija , av receivera , pojacala , zvucnika , ovo je stvarno ugodno iznenadenje na svim poljima. A izgled brutala. Kak ti velis fensi smensi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pozdrav, htio bi nabavit neko kućno kino za filmove i eventualno muziku pa mi je zapelo za oko ovoSony DAV F200 Vaše mišljenje o njemu?Dizajn je nema kaj, e sad kvaliteta zvuka.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ima upscaling do 1080p. Slika se kocka i nije to to. Pogotovo kad gledas divixe. Nema podrsku za hddvd niti za blue-ray , a za te pare... Ovo ostalo sto je navedeno u speckama je koliko toliko istina. Samo sta je uredaj precjenjen za ono sto nudi. Mozes za manje para dobiti istu stvar od nekog drugog proizvodaca ako ne i bolju. I zvuk je super pogotovo ako spojis preko optickog. Izgled , nemam rijeci , predobro izgleda samo sta je sub malo prevelik. Savjet - protegni se 500 kuna i uzmi Sony BDV-F500. http://www.prodaja-ponuda.com/kucno-.../tvaudiovideo/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
moje mišljenje je da i bez slušanja 5.1 efekt iz 2.1 setupa će izostati ukoliko ti soba nije kocka sa televizorom... doslovno. zaboravi na te dsp-fantazije. Zadnje izmijenjeno od: syss. 13.08.2010. u 09:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Da , imam iskustva sa kucnim kinima jer mi je to hobi. Testirao sam dosta sony kucnih kina i nije me se zvuk dojmio niti na jednom , osim na ovome f-500. Bolje ti je uzeti kvalitetan 2.1 sustav nego neki osrednji 5.1. Jedino ako imas casha pa daj za neko bose ili jbl kucno kino. http://www.ronis.hr/?bose/373/1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
http://www.njuskalo.hr/kucno-kino/ha...-oglas-1034132 Evo , tu na linku , lik prodaje stvarno povoljno odlicno kucno kino pa si pogledaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
ja sebi gledam ovo http://www.computeruniverse.net/prod...41-schwarz.asp nasao ga u technomaxu za 4500 kn,pogledaj si i ti ako ti pase.. slusao kod jednog frenda i jebeno dobro radi.. Zadnje izmijenjeno od: V.I.P. 13.08.2010. u 13:49. Razlog: edit: dodan link |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne tražim od kućnog kina da "grmi" neg da daje po mogućnosti što vjerniji tj kvalitetniji zvuk isto tak i za sub.. Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 13.08.2010. u 09:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Pa sony ti nije nesto poznat po kvaliteti zvucnika. Mislim , dobri su ali nije to neki vrh. Ako ti ne treba nesto sto kak kazes grmi pogledaj si ono Lg-evo 2.0 kucno kino koje sam preporucio ranije kolegi sibici. Proci ces jeftinije. A sto se tice zvuka meni bolje zvuci od ovih skupljih sony-evih. F500 je genijalan , izgled , formati videa i zvuka koje podrzava. I to nije samo na papiru nego i u praksi. Ne znam , ak imas para uzmi F500 A ak mislis malo ustediti ovaj Lg ti je odlican. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|