Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.12.2009., 03:07   #1
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Asio problem

Naime, pokusavm dobiti asio na svojoj zvučnoj, tj na foobaru. kako zvučna nema original podrsku za asio, koristim asio4all, ali mislim da mi bas i ne funkcionira, jer kao se ne varam kad se slozi u foobaru asio, i kad on svira, onda se ne bi trebalo cuti nista drugo? Znaci ako istovremeno svira neki drugi izvor?
Ispravite me ako grijesim.

Zvučna je auzentech X-plosion.

pozz
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 12:18   #2
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Sta, nitko nista ne zna?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.12.2009., 14:20   #3
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Njihov FAQ odgovor :

Q: Does your product supports Bit-Perfect & ASIO?

A:The role of ASIO[Audio Streaming Input Output] is just Input and Output signals. In case of realtime siganls, a little latency occurs and ASIO can reduce the 'signal latency' to some degree.
  • The bit-perfect output means ‘no bit errors’ output.
  • Kmixer resampling causes negative effects such as latency and poor quality of sounds and the Kernel Streaming and ASIO can solve such a problems.
  • The driver for our X-Meridian supports ASIO2 and your system can avoid the Kmixer resampling and the siganl comes out as bit-perfect. Even though we don’t have our own ASIO driver for X-Plosion/X-Mystique, you will have no problem using it if you use ASIO4ALL. You can download it in the link below. However, the driver does not support "bit perfect" signals.
    http://www.asio4all.com/
  • "Bit-matching" is available on the Auzen X-Fi Prelude 7.1 in Audio Creation Mode only. You can select the sample rate with 44.1, 48, 88.2,or 96 kHz in AC mode (but the sample rate is fixed at 48 kHz when Dolby Digital Live is active). Bit-matching is not available in other modes (there is a fixed sample rate of 48 kHz in Game mode and 96 kHz in Entertainment mode).
Sad bi ja dao jedan idiotski prijedlog,u startu. A da se napraviš glup i instaliraš drivere od X-Meridian kartice? Ako je samo do drivera,a ne do HW-a,možda i upali.

Ako nađem šta moddano na netu ja ti javim. Nisam siguran ipak,da nisi dobro namjestio Fubar i asio4all.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 14:22   #4
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Krivo si protumacio, ASIO samo osigurava da se informacija salje direktno na karticu, zaobilazeci Kmixer od Windowsa. Namjestis si u postavkama kartice bit-matched playback i to je to.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 18:02   #5
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Krivo si protumacio, ASIO samo osigurava da se informacija salje direktno na karticu, zaobilazeci Kmixer od Windowsa. Namjestis si u postavkama kartice bit-matched playback i to je to.
Nemogu nikako naci u postavkama taj bit-matched playback, odnosno one ne postoju u mom softvareu od kartice. Neke ideje ua neko drugo rijesenje?

Citiraj:
"Bit-matching" is available on the Auzen X-Fi Prelude 7.1 in Audio Creation Mode only. You can select the sample rate with 44.1, 48, 88.2,or 96 kHz in AC mode (but the sample rate is fixed at 48 kHz when Dolby Digital Live is active). Bit-matching is not available in other modes (there is a fixed sample rate of 48 kHz in Game mode and 96 kHz in Entertainment mode).
@thedream
Probao sam inastalirat drivere od meridiana, ali tu su različiti chipovi, moj je 8770 a meridijan je 8780, i nemoze se tako. Priliko instalacije, kaze da spojim PCI device sa oxygen chipom iliti meridijan karticu.

Zadnje izmijenjeno od: srale7. 15.12.2009. u 18:17.
Staro 15.12.2009., 22:31   #6
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Nemogu nikako naci u postavkama taj bit-matched playback, odnosno one ne postoju u mom softvareu od kartice. Neke ideje ua neko drugo rijesenje?
Eh sad, stvarno ne bih znao. Ja imam X-fi, bacim je u audio creation mode i u audio konzoli ukljucim bit mached playback. Za tvoju karticu (valjda je to taj model) nasao sam ovaj podatak:

Citiraj:
With bit-matched playback, you are limited to 2-channels, but they are unfettered digital bitstreams up to 24bit/96KHz. In addition, for this feature to work you will need to look for kernel streaming plug-ins for your music player of choice.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 08:05   #7
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Također,na Extreme Musicu,uredno je i u Foobaru2000 sa plug-inom ASIO prepoznata kao Creative ASIO,output,sve radi odlično,10ms latencija u control panelu.

Sad moram žicati okolo onaj file za importati za Foobar,tko će to namjestiti, a vidio sam po netu zaista setupova koji oduzimaju dah . FCL,FCS kako li se već zove ekstenzija,to će morph bolje znati,i ti srale.

Žao mi je zbog drivera,bio je dobar ali blesast pokušaj,odmah sam rekao.
Mislio sam da će upaliti,bar sa softverske strane,pa izvedba kasnije kako tako. Sry..
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2009., 22:32   #8
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Naime, pokusavm dobiti asio na svojoj zvučnoj, tj na foobaru. kako zvučna nema original podrsku za asio, koristim asio4all, ali mislim da mi bas i ne funkcionira, jer kao se ne varam kad se slozi u foobaru asio, i kad on svira, onda se ne bi trebalo cuti nista drugo? Znaci ako istovremeno svira neki drugi izvor?
Ispravite me ako grijesim.

Zvučna je auzentech X-plosion.

pozz
Ne bi se trebali drugo cuti, tako je kod mene. Kada pauziram playback u foobaru asio ikona na kojoj bude play dok svira prebaci se u znak za pauzu i onda moze ostalo... naravno kao i kada je stop ili player ugasen samo sto onda u trayu nema niti asio ikone.
Jesi skinuo foo_out_asio.dll koji ide u foobar2000 > components?
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2009., 23:49   #9
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Ne bi se trebali drugo cuti, tako je kod mene. Kada pauziram playback u foobaru asio ikona na kojoj bude play dok svira prebaci se u znak za pauzu i onda moze ostalo... naravno kao i kada je stop ili player ugasen samo sto onda u trayu nema niti asio ikone.
Jesi skinuo foo_out_asio.dll koji ide u foobar2000 > components?
Vjerovatno ti imas zvučnu koja ima nativnu podršku za asio 2.0, a ja sam ovo pokusavao sa asio4all.
Staro 19.12.2009., 00:00   #10
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Isto koristim asio4all - ALC889a
i kupuju skupe lance

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.12.2009., 00:05   #11
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

kod mene to iz meni nepoznatog razloga ne funkcionira. Iam onu ikonicu u sys trayu, ali kad recimo stsinem pause, ona se ne promijeni.. u cemu bi mogao biti problem?
Staro 19.12.2009., 00:12   #12
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Evo kako je kod mene nariktano
i kupuju skupe lance

Staro 19.12.2009., 00:20   #13
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Evo uspio sam dobiti dolje ikonu, koja sreagira sukladno sa foobarom, ali opet, kad radi foobar, moze svirat jos nesto, tako da mislim da opet nesto nije uredu.
Inace, Srdajan, puno hvala
Staro 19.12.2009., 09:29   #14
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Dal ti uopce radio asio? Na receiveru pise 44,1khz makar ti je u driverima nariktano 48 ili koliko vec?
i kupuju skupe lance

Staro 19.12.2009., 09:54   #15
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Dal ti uopce radio asio? Na receiveru pise 44,1khz makar ti je u driverima nariktano 48 ili koliko vec?
Pa predpostavljam da mi asio radi, jer imam sad onu ikonu dolje koja se mejnej ovisno u foobaru. Ali buni me to sto ipak i drugi izvori mogu svirat kad svira foobar.

A ovo tvoje bas niasm shvatio, na kojwem receiveru pise 44,1 khz? i ja nigdje u driverima nemam za nariktat tu vrijednost.
Staro 19.12.2009., 09:58   #16
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Receiveru koji si spojio na zvucnu optikom ili cime vec.
Ako nemas to za riktat probaj bez asia i vidi na koliko je khz pa kada ga upalis i ako se prebaci na 44,1, radi

Edit - na Denonu stisnes status/return dugmic i vrtis info na displayu gdje u jednom trenutku u to dode. Sada koji dugmic je na Yamahi ne bih znao
Edit - moze probat i micati slide za volume od win ili drivera - ne bi trebao igrati nikakvu ulogu, samo bi foobarov trebao raditi
i kupuju skupe lance

Zadnje izmijenjeno od: Srdan. 19.12.2009. u 10:09.
Staro 19.12.2009., 10:19   #17
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Imamo mali problem..Malo smo se krivo razumjeli, jel ja spajam katicu analogno na pojacalo koje nema dac. Jel moze asio uopce tako radit?
Staro 19.12.2009., 10:28   #18
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Ne bih znao
i kupuju skupe lance

Staro 27.12.2009., 22:20   #19
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Evo danas sam dobio jedan jako kvalitetan USB dac, pa me zanima kako bi to bilo najbolje sve podesit u foobaru, odnosno jel bi se tu mogao iskoristiti asio?
Ja sam nesto malo čeprkao, ali nisam bas dobio ono sto sam zelio, odnosno asio ne radi kako bi trebao, ali dobro, tu nisam ni siguran kako bi to radilo. Stvar je to sto za ovaj moj DAC nema drivera, on je jednostavno plug n play.

Ali nije mi jasno zasto je dac u asio postavkama nedostupan, a radi i svira preko njega. I sta me jos yebe je to da kad rwcimo nesto svira i otvorim recimo firefox, onak malo zacvrci, nesto ga yebe..

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno