|
![]() |
#1 |
Ronon Dex
Datum registracije: Nov 2001
|
otključavanje temperaturnog senzora na NVIDIA BIOS-u
Otvori Bios file sa HEX editorom. Potraži stavku: 10 0A 01 11 Promini je u: 00 0A 01 01 Temperaturni limit je do 145ºC. Zahvaljujem Stoff-u na obavijesti! Zasad ovo radi na masu grafulja, popodne primjenim na svojoj! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
E ovo moram probat, ako mi slučajno opet dođe do krivog očitavanja temperature...
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Ronon Dex
|
1. skini nvflash utility sa http://www.mvktech.net/index.php?opt...r&filecatid=42 nvFlash v5.13 2. napravi bootabilnu disketu i ekstrahiraj sadržaj gore navedenog zip-a 3. zbootaj stroj i pokreni program upisavši sljedeće: "nvflash -b tvojbios.rom" (on će ti spremit bios u taj fajl) 4. U vindozama iskopiraj i preimenuj taj .rom fajl kamo i kako oćeš 5. pokreni xvi32 i otvori iskopirani i novoimenovani fajl. download za xvi32 http://www.handshake.de/user/chmaas/...load/xvi32.zip 6. klikni "find" i upiši string koji dečki s foruma smatraju da trebaš naći. pazi da tražiš hex a ne text string 7. vidjet ćeš da ti on dađe i označi taj string 8. klikni "replace" i upiši string koji piše na forumu da trebaš 9. izađi iz xvi32 i sejvaj promjene 10. iskopirani, preimenovani te editirani .rom fajl (npr. novibios.rom) vrati na onu disketu s početka priče. Obavezno si ostavi originalno bios na toj disketi. ako si ga nekim slučajem popušio, ponovno ga izvuci prema točki 3. 11. opet zbutaj stroj s diskete i upiši: "nvflash novibios.rom" i pristani na sve kaj traži 12. to je to. u properties-u grafičke pojavit će ti se temperatura Eto ga svima pa se malo poigrajte i naravno, zahvala STOFF-u! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
od LemilicE
|
Prava stvar, meni je sad na 120C, ali ću kasnije to probati. Znaš neki lagani HEX editor (mali u kilobajtima da ga brzo skinem)? edit: odgovorio sam isti čas ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ronon Dex
|
Citiraj:
uf, nisam proba igrat od kad sam editira bios grafulje al u normalnom radu i posli par 3dmarkova mi temp bude do 60C. Probam uru-dvi gazit neku pucačinu pa možda i meni odleti priko 100C ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
od LemilicE
|
Ja probao i ne mogu naći taj string... attachao sam moj bios, pa daj ti probaj. Di si to našao, pa da tamo pogledam?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 22.02.2006. u 10:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Ronon Dex
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
od LemilicE
|
To je 6800 ultra Ajde mi daj link sa kojeg foruma si to uzeo, pa da tamo pronjušlam ili pitam...
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
jel bi to radilo i na FX5700LE? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
e pa na žalost ne radi, ne pronalazi taj hex string u bios fajlu, ili ja neznam. Ali čip ti nije isti, 5700 i 5700LE su različiti, na samom čipu od LE modela je napisano 5700LE, bios je drugačiji.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
E...to me zanimalo! Znam da neke starije Gainwardice 5900XT imaju mogućnost promatranja temperature, a moja nema. Pa, ak netko ima BIOS od iste, bilo bi lijepo da ga pošalje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
Temp o kojoj se ovdje piše je temp na kojoj dolazi do usporenja jezgre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |