|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
PC+TV Tuner+Kablovska=Bum?
Dobro... nije bas bum, ali evo o cemu se radi... Metnem TV Tuner karticu u komp... upalim ga, instaliram drivere... sve super... i sada istekam antenski kabel iz TVa (kablovska) sa zeljom da ga ustekam u komp... i onog trena kad su se prikljucak na kablu i TV tuner dodirnuli, izbaci mi strujnu sklopku u kuci... Dakle, nije izbacilo osigurac, nego cijelu sklopku... Dobro... upalim ja sklopku, i idem ovaj put pokusat ustekat kablovsku u ugaseni komp... Ugasim ga i ugasim prekidac na napajanju... Ustekam kablovsku i PAF, opet nestane struje... Pa kako? Prekidac na napajanju je bio ugasen! Vadim TV Tuner i vracam ga frendu... dobro da ga nisam kupio... Isti problem, druga situacija: (Ovo nema veze s TV tunerom...) Kad spajam komp na TV (prek TV outa na grafickoj) desava se ista stvar... Onog trena kad cinc kabel ustekam u TV izbaci mi sklopku... Probao sam ustekavat i na scart... sve isto... Da bi to mogao koristit, moram prvo istekat kablovsku iz TVa i tek onda ustekat kabel iz kompa... Ovaj drugi slucaj me ne smeta previse... nije mi problem istekat kablovsku iz TVa... Ali me jako smeta sto ne mogu koristit TV Tuner... Sta da napravim? Sta?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
preseli se ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
vrlo vjerojatno nula i uzemljenje imaju svoj mali privatni rat, a naravno ti trpis. pozovi nekog dobrog ali fakat dobrog elektricara da ti provjeri kucne instalacije, moglo bi biti "bijelog dima", a i puno gorih stvari.
![]() |
#5 |
Premium
|
Ne znam kaj je.... ali ko bog su oni s kablovske kad su povlačili mrežu imali neku svoju "logiku" povezivanja..... A možda si u nekoj staroj zgradi pa ti je nula ujedno i uzemljenje, a oni s kablovske su nekaj previdjeli???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ili ti je neki "biser" pomješao nulu i uzemljenje, ili ti je uzemljenje loše. Brzo rješenje je maknuti "fidovku", ali onda se povećava rizik da te struja negdje dohvati i solidno protrese. ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Ma... strujne instalacije u mojoj kuci je pred 30ak godina slagao susjed - home made elektricar... i nikad nije nist valjalo... A tip iz jednog TV servisa u BJu mi je rekao da ova nasa kablovska suxa... nema uzemljenje te da se i drugima desavaju takve stvari... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
RIAA
|
kaj se tice uzemljenja,, uzmi komad lima-metala kaj vec i pristekaj, zakvaci uzemljenje na to... mislim, kakve veze uzem. ima s nestankom struje,,,,, si probo prvo iskljucit struju u kuci, osigurac,,, onda sve spojit,, onda ukljucit struju u kuci'0 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|