|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Umetanje novoga titla (sa crnom pozadinom) preko postojećeg titla
Imam jedan kratki video (avi) u trajanju od 5 min ali sa zalijepljenim slovenskim titlom, i htio bih umetnuti hrvatski titl preko njega. Čuo sam da se to može tako da se preko njega umetne crna traka sa novim textom. Imam nekoliko programa za obradu videa (VirtualDub, UleadVideo studio, Adobe Premiere, Subtitle workshop, AviaDdxSub), i sad pretpostavljam da to mogu sa nekim od gore navedenih programa ali neznam kako. Znači kao prvo kojim programom da postoječi text prekrijem crnom trakom I drugo kako nakon toga da u tu crnu traku umetnem novi text Može li ko da pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Evo sad sam doznao da se to može uraditi u VirtualDubu filterom "MSU subtitle remover" kojega sam skinuo i ubacio u virtualdubov plugins folder. I sad u Virtual dubu sam otvorio taj video i pokrenuo taj filter ali neznam kako sad da to izvedem. Evo sad sam slučajno naišao na ovo http://www.compression.ru/video/subt.../index_en.html i nemogu vjerovat očima, vidim da je rezultat fantastičan ali nažalost neznam kako da to izvedem. Otvorio sam link "Filter User's Guide" gdje vidim neka uputstva ali nažalost ne razumijem baš sve dobro. Molio bi ako ima neka dobra duša da objasni step-by-step ako je moguće, jer vidim da dosta ljudi postavlja to pitanje, te bi bilo korisno i za ostale forumaše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|