|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Enormna temperatura na Gigabyte GA-X48-DS5
Voltaze na doticnoj ploci nisu uopce pomicane,sve je na default osim proca koji je pomaknut za samo jedan step,na 1.296v cca,u everestu ocitava temp maticne 44c ali na dodir maticna je toliko topla da duzi dodir south bridge moze opeci,a ni north bridge nije daleko od njega... http://www.ocaholic.ch/xoops/html/mo...0/gax48ds5.jpg to je ta maticna sa silent pipeom i trebala bi biti puno hladnija...pogotovo kad nisu voltaze dirane. Inace FSB je trenutno na 450mhz def voltage dali je mozda stvar paste ili je mozda silent pipe otisao kvragu,doduse na dva mjesta je bilo vidljivo da maticna nije nova a takvu sam je kupio,imala je lagani trag udubljenje na listicima NB i laganu tockicu udubljenja na silent pipeu,ali bas malu. pitam ovo jer sam danas nahajcao grijanje i komp mi se rusi a sve dane je bio stabila.Temperatura procesora je mizerna jer ne igram igre nego se rusi u operi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ako je prvo ja bi je reklamirao....ako je drugo onda hmmm....nisam siguran. Ja imam P35 od DFI, nisam skidao nortbridge cooler, gore je obicni jez. Ne smijem ga micat jer gubim garanciju onda....ali temp su isto jako visoke, cooler je vrel na dodir, a temp. sonda sto imam metnutu izmedju "listova" coolera kaze da je temo skoro 60. Komp stabilan i nema beda, jedino sto mi zagrijava unutrasnjost al sta cu.... A kod tebe je chipset noviji, al nije temp veca od moje a meni se ne rusi...stvarno ne znam i lupetam bezveze ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
kupljena je preko foruma ali trebala je bit nova sa reklamacije,nebitno sada imam ju nekoliko dana,al sam ju jucer tek stavio u komp i nije mi se rusila do danas,doduse radio sam ujutro al je klinac bio na kompu i sestricna i vrtili su youtube a klima je cijelo jutro hajcala,tek sad prije sat vremena se prvi put dogodilo i to meni. spustio sam fsb na 420mhz i proc na 3ghz al opet ista stvar,nakon nekog vremena plavi ekran i restartanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
proc mi je nekim cudom bio malo undervoltan i zato se rusio na malo nizim frekvama oko 3.1ghz ali i dalje me cude te temperature zbog kojih se rusio na 3.3 i 3.4ghz mislim da te temperature nisu predvidene da budu takve,a ako jesu onda se ocito treba bolje hladit pipe za vece frekve fsb-a,a kamoli ako mu se i digne voltaza |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Probaj Berin savjet, ako ne upali probaj mijenjati zvake, probaj novi BIOS. Na mojoj je promijenjena samo zvaka na NB-u i temp. je oko 40 °C, a u sobi je tako toplo da sam u kratkim rukavima. Dok je bilo vodeno grijalo se posteno, pa sam stavio jedan 120mm vent @ 7V. Sad dok je freezer @ 7v isto je topli, ali stabilno. U El Torrentu (sig) je sve pasivno, zvaka jedino ostavljena na SB-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
na mojoj asus p5q-pro ima pipe ali na sjevernom mostu na dodir prsta bio topal u everestu oko 50-ak pa sam postavio jedan vent 6 cm i temperatura pala na oko 30-35 stepeni a fsb je na 400 ako ti je na defaultu visoka temperatura onda a pločom nešo nije uredu inače je u mene napon na procu 1,45 v, pokušaj sa ventilatorom kako je već netko gore spomenuo i vidi promjene sam ćeš to najbolje da vidiš |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|