Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.12.2009., 21:41   #1
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Enormna temperatura na Gigabyte GA-X48-DS5

Voltaze na doticnoj ploci nisu uopce pomicane,sve je na default osim proca koji je pomaknut za samo jedan step,na 1.296v cca,u everestu ocitava temp maticne 44c ali na dodir maticna je toliko topla da duzi dodir south bridge moze opeci,a ni north bridge nije daleko od njega...

http://www.ocaholic.ch/xoops/html/mo...0/gax48ds5.jpg

to je ta maticna sa silent pipeom i trebala bi biti puno hladnija...pogotovo kad nisu voltaze dirane. Inace FSB je trenutno na 450mhz def voltage

dali je mozda stvar paste ili je mozda silent pipe otisao kvragu,doduse na dva mjesta je bilo vidljivo da maticna nije nova a takvu sam je kupio,imala je lagani trag udubljenje na listicima NB i laganu tockicu udubljenja na silent pipeu,ali bas malu.

pitam ovo jer sam danas nahajcao grijanje i komp mi se rusi a sve dane je bio stabila.Temperatura procesora je mizerna jer ne igram igre nego se rusi u operi...
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 22:19   #2
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor VulcanRaven Pregled postova

... ili je mozda silent pipe otisao kvragu,doduse na dva mjesta je bilo vidljivo da maticna nije nova a takvu sam je kupio,imala je lagani trag udubljenje na listicima NB i laganu tockicu udubljenja na silent pipeu,ali bas malu.

pitam ovo jer sam danas nahajcao grijanje i komp mi se rusi a sve dane je bio stabila.Temperatura procesora je mizerna jer ne igram igre nego se rusi u operi...
A maticnu si kupio novu a da je imala fizicka ostecenja ili polovnu?
Ako je prvo ja bi je reklamirao....ako je drugo onda hmmm....nisam siguran. Ja imam P35 od DFI, nisam skidao nortbridge cooler, gore je obicni jez. Ne smijem ga micat jer gubim garanciju onda....ali temp su isto jako visoke, cooler je vrel na dodir, a temp. sonda sto imam metnutu izmedju "listova" coolera kaze da je temo skoro 60. Komp stabilan i nema beda, jedino sto mi zagrijava unutrasnjost al sta cu.... A kod tebe je chipset noviji, al nije temp veca od moje a meni se ne rusi...stvarno ne znam i lupetam bezveze Sorry...

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

wireless_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.12.2009., 22:25   #3
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Probaj nakacit neki vent da puse po south bridgeu pa vidi dal ce se rusit
BeroVK je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 22:32   #4
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

kupljena je preko foruma ali trebala je bit nova sa reklamacije,nebitno sada

imam ju nekoliko dana,al sam ju jucer tek stavio u komp i nije mi se rusila do danas,doduse radio sam ujutro al je klinac bio na kompu i sestricna i vrtili su youtube a klima je cijelo jutro hajcala,tek sad prije sat vremena se prvi put dogodilo i to meni.

spustio sam fsb na 420mhz i proc na 3ghz al opet ista stvar,nakon nekog vremena plavi ekran i restartanje
Staro 16.12.2009., 22:46   #5
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
stavi sve na default i onda vidi stanje. sto ce ti uopce toliko visok FSB, ne kuzim?
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 23:03   #6
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
stavi sve na default i onda vidi stanje. sto ce ti uopce toliko visok FSB, ne kuzim?
pa pogledaj mi proc iz siga pa razmisli koliki mu je multi(7.5),da bi ga doveo na 3+ ghz treba mi oko 400mhz fsb

proc mi je nekim cudom bio malo undervoltan i zato se rusio na malo nizim frekvama oko 3.1ghz ali i dalje me cude te temperature zbog kojih se rusio na 3.3 i 3.4ghz

mislim da te temperature nisu predvidene da budu takve,a ako jesu onda se ocito treba bolje hladit pipe za vece frekve fsb-a,a kamoli ako mu se i digne voltaza
Staro 17.12.2009., 19:02   #7
kian
Premium

kian's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Probaj Berin savjet, ako ne upali probaj mijenjati zvake, probaj novi BIOS.

Na mojoj je promijenjena samo zvaka na NB-u i temp. je oko 40 °C, a u sobi je tako toplo da sam u kratkim rukavima.
Dok je bilo vodeno grijalo se posteno, pa sam stavio jedan 120mm vent @ 7V.
Sad dok je freezer @ 7v isto je topli, ali stabilno.

U El Torrentu (sig) je sve pasivno, zvaka jedino ostavljena na SB-u.
kian je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2009., 19:34   #8
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp

Rino's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Na svojoj sam promijenio termalne podloge (ne nije žvaka) sa MX2 i temperature su se vidno smanjile!

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2009., 20:32   #9
glama
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
na mojoj asus p5q-pro ima pipe ali na sjevernom mostu na dodir prsta bio topal u everestu oko 50-ak pa sam postavio jedan vent 6 cm i temperatura pala na oko 30-35 stepeni a fsb je na 400 ako ti je na defaultu visoka temperatura onda a pločom nešo nije uredu inače je u mene napon na procu 1,45 v, pokušaj sa ventilatorom kako je već netko gore spomenuo i vidi promjene sam ćeš to najbolje da vidiš
glama je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2009., 20:42   #10
kian
Premium

kian's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Rino Pregled postova
Na svojoj sam promijenio termalne podloge (ne nije žvaka) sa MX2 i temperature su se vidno smanjile!
Istina termalna podloga...
kian je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno