Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.12.2009., 09:59   #1
patrik2102
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Antena za Option ICon 225?

Zanima me moze li se napravit nekakva antena za ovaj modem..to je za mobilni internet..u vikendici sa mobitelom hvatam t-mobile signal, ima ga 2 crtice pa bi htio uhvatit i sam ovim modemom da mogu na internet, pa me zanima moze li se kako pojacat signal?
Hvala Unaprijed
patrik2102 je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2009., 15:10   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ima više rješenja, sve zavisi o tvom znanju i mogućnostima.

Jedno rješenje je da u samogradnji / modifikaciji dodaš kabel / konektor preko kojeg ćeš spajat dodatnu (vanjsku) antenu preko koje ćeš hvatat "bolji signal". Ovo rješenje može imat za posljedicu da gubiš mobilnost ako isključiš internu antenu šta opet ovisi o izvedbe modifikacije.

Drugo rješenje je da koritiš ovakav "adapter" preko kojeg spajaš dodatnu (vanjsku) antenu.

Sama antena (sa kabelom) može biti za unutarnju ili vanjsku montažu a po obliku neusmjerena (štapna) ili usmjerena (kojom bolje loviš signal iz nekog smjera).

Cijeli ovaj "igrokaz" je dosta skup i teško dobavljiv kod nas, ako si i dalje zainteresiran evo par primjera 1 , 2.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.12.2009., 17:15   #3
patrik2102
Registered User
Moj komp

jeli se moze stavit ovakva antena http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...m-oglas-812012 ili jeli se moze napravit kantena
Staro 19.12.2009., 18:52   #4
patrik2102
Registered User
Moj komp

Staro 19.12.2009., 20:22   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pravljenje antene je prilično zeznuta stvar, pogotovo ovih koje bi trebale pokrivat tj. radit na tri točno definirana frekventna područja (vidi detalje na gornjim linkovima).

Prije ćeš dobit neki rezultat ako nabaviš dobar usb produžni kabel (bolje da je "deblji" jer onda možda ima i deblje žice = manje blema), dužine taman da prođeš do / kroz prozor.
+ ovakva samogradnja. U linku je opisan slućaj za 2.4 Ghz wlan šta znači da moraš sam eksperimentirat (pozicija sticka u rupi na mreži, pomak od 1mm znači tj. može biti bitna).
Staro 19.12.2009., 20:34   #6
patrik2102
Registered User
Moj komp

malo teze se popet na krov jer je to vikendica u planini a krov je kosi sve do poda, tako da se nemoguce popet...ja sam sad to ovako zalemio
pa cu sutra provat oce li uhvatit signal a ima konektor za spojit antenu na usb modemu..samo neznam koju antenu da uzmem???
Staro 19.12.2009., 20:53   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nemoraš se penjat na krov osim ako nisi u kakvoj udolini ispod odašiljača mobilnog operatera.
Bez uvrede ali za bavit se ovim stvarima treba i nešto znati. Vidim da si zalemio običnu žicu šta će možda radit ali nije teh. ispravno za prenos rf signala cca 2150MHz, trebao si stavit odgovarajući koaksijalni.
Staro 19.12.2009., 21:01   #8
patrik2102
Registered User
Moj komp

znam da nije neki kabel ali to sam bzvz stavio jer sad neradi nista da uzmem koaksijalni, a sutra idem tamo..ja sam povise odasiljaca ali problem je sto je odasiljac daleko jer ta planina de mi je vikendica je blizu granice sa hrv. ja sa mobitelom ispred vikendice hvatam sa nokiom n95 signal 2 crtice...mislim da netreba puno pojacat signal da ga uhvati..eksperimentirat cu sa onim sto si mi dao link i sa drugim kanticama od aluminija
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno