|
![]() |
#1 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
(riješeno) Windows boota samo kad je u čitaču CD/DVD medij
Danas sam ištekao jedan IDE disk i uštekao nekog starog maxtora. Naime taj maxtor ima bad sektore i htio sam probat skenirat/popravit to. Ali, naravno izgubio volju i prekinuo proces. Nakon toga sam htio pogledat u windowsima jel mi ga OS "vidi" ali nisam mogao jer mi je izbacilo nakon POST-a "disk boot error please insert system disk and press enter". Mislio da je to radi diska, maknuo maxtor-a i probao podić OS samo s diskom na kojem je OS ali ni to ne radi. Nakon nekih 15 minuta zezancije skužio da ga hoće podignut samo ak je dvd od windowsa u čitaču. Isto tako ako je cd od hiren's boot-a, samo tamo moram izabrat opciju boot from hard drive. Probao ponovno stavit SATA drivere, ali neće. Jel zna neko u čemu bi bio problem.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Koji su winsi u pitanju ? Ako je XP provjeri jesu li na root - u ona tri fajla (boot.ini, ntdetect, ntldr). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Jesi hdd sa w7 spojio na isto mjesto kako je prije bio (mislim na sata port na mobo) ? Jesi vratio boot order u Biosu kakav je prije bio ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bazinga
|
Ma probao sve žive kombinacije;-CCMOS, sa svakim utorom na ploči, sa svim otkopčanim uređajima (dvd, drugi disk), pa pojedinačno i neće i neće. Nego možda je sj*ban koji od gore navedenih fajlova? Kak to popravit?
![]() |
#6 |
Moderator
|
Boot igrokaz je kod Viste / W7 drugačiji nego je bio kod XP, njima spomenuti fajlovi netrebaju / nalaze se na drugom mjestu. Jesi probao boot sa W7 install dvd i opcija repair (repair my computer > select the correct install of W7 you want to repair > Startup Repair Wizard) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bazinga
|
Nisam, sad ću probat pa javim. EDIT: Nisam probao wizard, ali sam promijenio prioritete diskova. Stavio sam da mi je IDE ispred SATA i sad radi. Ne kužim, ali glavno da radi. Nikky hvala na pomoći.LP
The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results. Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 16.12.2009. u 14:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je zato što si Windowse instalirao dok ti je taj drugi disk bio spojen pa su vjerojatno kopirali neke datoteke na njega koje su nužne za bootanje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bazinga
|
Da, ali i prije sam ga vadio i drugog uštekavao i nije bilo toga. Glavno da sad radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|