|
![]() |
#1 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Canyon WF511 & Gigaset SX763 Problem
Problem je slijedeći: Pošto na routeru nema slobodnih mjesta za ostvarivanje žičane konekcije, odlučio sam se na korištenje njegove antene. Kupio sam Canyon WF511 Wlan PCI karticu za spajanje na net. Instalacija drivera sa CD-a prođe no kartica ne nalazi ni jednu mrežu iako je od routera udaljena oko 0.5m. WLAN je na routeru enablan, lampica svijetli. Nema nikakve zaštite na routeru. Vjerojatno ja radim nešto krivo, no pitanje je što. ![]() P.S. Ne znam jer ovo spada u hardware problem ili ovdje, ako ne spada ovdje molim moda da premjesti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
wlan za 0.5m? ![]() jel možeš vratiti karticu i uzeti neki switch? ima novih duplo jeftinijih od te wlan kartice, http://217.14.221.177/StartEU.ashx?p...m=edi-es-3205p kamoli polovni ako negdje nađeš za 10ak kn ![]() ovo o nemogućnosti spajanja na wlan... jel uključen SSID broadcast? jer ako je sve ostalo upaljeno i rade lampice, može biti da je skriven naziv mreže, provjeri (btw, antenu si iza dobro ušarafio u karticu, makar na tu udaljenost... možda bi radila i bez)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premija
|
SSID broadcast je uključen, antena je dobro prišarafljena. Naziv mreže nije skriven. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
|
pa ili je do kompa ili rutera, nema treće strane ![]() jel imaš laptop ili nešto drugo čime bi provjerio da ti ruter zaista ima upaljen WLAN i da sve radi? koji OS? jer ja imam istu karticu i sve radi ok i na win7 64, tako da odi na net i skini drivere od tamo, ti na cdu su možda u banani http://www.canyon-tech.com/archive/c...11#pr-switcher ako ti drugi komp normalno radi preko wirelessa na ruteru, baci oko tu, ista kartica: Citiraj:
Citiraj:
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 07.11.2009. u 16:52. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premija
|
Na tom računalu je XP SP3. Nemam ništa drugo da provjerim da li mreža radi. Stavio sam nove drivere sa neta, opet ista stvar. Inače mi se događa da na trenutak Signal Strength bude 100%, a Link quality tad je na -1%. Kad stavim miša na ikonicu programa na taskbaru, kaže "wireless device is disconnected". Inače, moj je CNP-WF511. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
jesi tražio i preko zero configurationa ili samo programa koji si dobio uz karticu? imaš na linku iznad upute kako do zero configurationa, post #14...
![]() |
#7 |
Premija
|
Tražio sam uz pomoć oba programa, ništa. Zero configuration sam disableo, opet ništa. Imaš još ideja? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
da, ona iz prvog posta je provjerena, nabavi switch besmisleno je u stolni komp koji je 0.5 m od rutera stavljati wlan, kao da si tražio ovakav problem ![]()
![]() |
#9 |
Premija
|
Jer treba posebno konfigurirati modem? (Osim uključivanja wlana, ofkors) ? Također, s čim se trebam igrati u windowsima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premija
|
Napravio sam sve kako je napisano po jednom tutorialu na forumu. Antena nađe signal te taj signal je "tu" kojih 20tak sekundi, onda prekine. Kada na modemu stisnem wlan tipku, opet ista stvar. Što da radim? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premija
|
Odlučio sam se ne zezat sa wirelessom te odlučih uzet switch. Pošto sa mrežom nisam ni ti onda me zanima koja je fora sa switchem odnosno kako spojit switch da on radi? Kolko mi se čini - kabel u router, kabel za struju, kabel u switch i to je to ili? EDIT: Treba mi samo da 3 kompa + maxtv mogu na net i to je to.
K: 7950GX2, 8800 Ultra, GTX295 Zadnje izmijenjeno od: fran123456. 04.12.2009. u 18:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
pogledaj da li ti je wlan ukljucen na routeru. po defaultu nije, pa da ne tapkas u mraku... kad stisnes onu tipku, on posalje neki broadcast pa na 20-ak sekundi ga vidis ali se opet ugasi. imam istu kombincaiju routera i kartice i sve radi odlicno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premija
|
Je uključen je, i stvarno daje signal nekih 20 sekundi i za to vrijeme ga vidim. WLAN je cijelo vrijeme uključen, tako da sam otklonio tu sumnju. Kao što rekoh, odustao sam od WLAN-a stvarno mi se neda s tim zezati, iako vjerujem da je pogreška vrlo banalna. Ako bi netko znao odgovor na zadnje pitanje sa switchom, odnosno kako to izgleda u praksi neka javi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|