Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2004., 02:04   #1
cenobit
Registered User

Datum registracije: Dec 2004
(Por)Neo 2 platinum sock. 939

Evo tek kupljena ploča u jednom našem shopu po narudžbi iz USA,
uredno instaliran hardver, komponente nove i vrhunske te provjereno kompatibilne.

Problem je da ploča ne šalje izlazni video signal preko grafičke prema monitoru.Grafička je radeon 9800 pro i ispravna je pošto sam je testirao na drugom računalu, također sam u agp nove (proble)matične ploče ubacio svoj stari vGA provjereni matrox i ni s njime ploča ne šalje video signal.
Stvar je po meni jasna ploča je neispravna, ali ipak ako ima netko da je imao sličan problem ili je čuo za njega ????????
Uvijek postoji mogućnost da postoji neki trik, iako i dalje mislim da je ovdje stvar jasna ali ..........

Stvarno, umjesto da idem na zasluženi godišnji ja se sad moram zaje..... s ni manje ni više nego s matičnom pločom (kralježnicom )
računala, zato ako znate ........

Hvala svima unaprijed

Zadnje izmijenjeno od: cenobit. 25.12.2004. u 02:35.
cenobit je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2004., 04:20   #2
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Stvarno ne znam šta bi moglo bit osim kvara :confused:
Emissary je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2004., 14:07   #3
N!NO
Premium
Moj komp

N!NO's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Eto da ne odgovaram na PM, pa cu tu...

Moj problem s plocom u biti je bio problem s hladnjakom. Naime ovaj Zalman 7000ACu koji ja imam je revizija 1 i problem je u backplateu (metalna ploca koja dolazi iza maticne i drzi hladnjak). naime na ovom mom je onaj prozorcic premali i dodirivao je elemente na ploci koje nije trebao.

Rezultat je bio kod paljenja su se samo zavrtili ventilatori na sekundu i sve skupa se zgasilo. Vratio sam natrag MSIov bacplate i sve dalje radi super. Jest da je trebalo malo kemijati, ali sad je dobro.

Drugo je pitanje kakvo napajanje imas. Na forumima sa vidio (pogotovo na http://forum.msi.com.tw ) da trebas napajanje s minimalno 20A na 12V.

Ako imas SATA diskove, prebaci ih na konektore 3 i 4.
N!NO je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2004., 14:14   #4
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
E sad kad kažeš, i kod mene je bilo problema jer je cooler dodirivao ploču, nisam stavio one plastične odstojnike :clap:
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2004., 00:57   #5
cenobit
Registered User

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Originally posted by N!NO
Eto da ne odgovaram na PM, pa cu tu...

Moj problem s plocom u biti je bio problem s hladnjakom. Naime ovaj Zalman 7000ACu koji ja imam je revizija 1 i problem je u backplateu (metalna ploca koja dolazi iza maticne i drzi hladnjak). naime na ovom mom je onaj prozorcic premali i dodirivao je elemente na ploci koje nije trebao.

Rezultat je bio kod paljenja su se samo zavrtili ventilatori na sekundu i sve skupa se zgasilo. Vratio sam natrag MSIov bacplate i sve dalje radi super. Jest da je trebalo malo kemijati, ali sad je dobro.

Drugo je pitanje kakvo napajanje imas. Na forumima sa vidio (pogotovo na http://forum.msi.com.tw ) da trebas napajanje s minimalno 20A na 12V.

Ako imas SATA diskove, prebaci ih na konektore 3 i 4.

Hvala na odgovorima, napajanje je tagan 380 W 22 A na 12 V
cenobit je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2004., 09:22   #6
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Najveći sjeb ja - kupljeno u USA - komplikacije oko garancije
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2005., 13:01   #7
flisko
Registered User

Datum registracije: Nov 2003
kaži koji imaš procesor,dali je možda winčester ili obični stari,ako je winčester ,možda trebaš novi bios.
amd opty 3100mhz,dfi nf4 ultra-d,geil one S,2*raptor-raid0,x1800xt 512OC750mhz,ram860mhz,seasonic 600w,nec 3520,dvd rom115,vodeno za CPUVGA,x-fi fatality,microlab x10,logitech g5,LCD 12ms sony sdm-hs94ps,yamaha soobwofer yst-sw320
flisko je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2005., 12:27   #8
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
zalman

I ja sam imo isti problem sa zalmanom pa sam prosirio rupu na podlosci (turpija) i onda ide fino samo stavi cepice da vijci ne diraju plocu

probaj sa novim BIOS.om 1.4 meni sada radi fino, a sa verzijom 1.3 koja je dosla sa plocom imao sam iste probleme kod prvog paljenja (nema slike ili se smrzne)

Testiranje je jos u toku pa ne garantiram da su svi problemi rjeseni sa novim BIOS-om ali za sada radi OK.

Jedini problem koji ne uspjevam rjesiti je sa SATA diskovima koje mi windoze u treju (dolje desno kod sata) javljaju kao safe removal devices ko da su spojeni preko USB-a, moram probat sa nForce driverima 5.03 jer 5.10 mi radi te pizdarije i prespojit ih na SATA 3 i 4 konektore (kod AGP-a) da vidim sta onda kaze.

Pozdrav ekipa.
ante2 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno