Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2009., 23:35   #1
gazus69
Registered User
Moj komp

gazus69's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Nezahtjevne igre štekaju

ovako posjedujem nesto stariju konfiguraciju ASUS K8N maticna,proc.AMD Sempron 2800+ (overclock na 2 Ghz, 256 MB RAM-a, grafulja nVidia 5200 FX, HD WD 80 GB i imam problem sa nekim igrama koje i nisu zahtjevne sto se tice hardware-a... npr wolfenstein enemy territory multiplayer koji zahtjeva 600 MHz, 128 RAM.a, 32 MB OpenGL graphic card, 56.6k Modem/LAN, a meni dosta "steka", koristim XP proferssional SP2 i win redovito cistim od spywarea i virusa pomocu zadnje verzije Kasperky AntiVir...takodjer nemam ni 10 programa instalirani na PC-u tako da mi nije natrpan svakakvim programima, jos koristim Game Booster koji iskljuci sve servise tj Win prebaci u gaming mode...ali nista ne pomaze ne znam sta da radim??
gazus69 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2009., 08:17   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nabavi još rama iak je bilo kakvo ulaganje u takvu konfu vrlo dubiozno sa aspekta uloženo/dobiveno.
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2009., 18:06   #3
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
taj proc i plocu su mi necakinje prije imale. U kombinaciji s gigom rama i radeonkom 9600pro naigrale su se posteno na toj kanti.
Ovdje postoje 2 problema - premalo rama (256 za XP? kome to jos pada na pamet?) i stvarno preslaba grafa. Iz FX serije (gf5) ne valja niti jedna, nije valjala ni kada su bile aktualne a ta 5200 kostala kao danas jedna 4850
Ram i neka "postena" agp grafulja tipa te radeonke kostati ce do 200kn iliti 50 KM, mozda bacanje love u bunar ali barem ce omoguciti pokretanje starih naslova. Uostalom, to je sve kategorija hardvera koja slabo gubi na cijeni jer je vec dosegla dno i u slucaju kasnije kupovine bolje konfe dati ce se prodati po nabavnoj cijeni. Dakle, gubitak nikakav.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2009., 19:34   #4
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Možda te muči lagg?
Pogotovo kod Wofensteina?
Probaj ovdje pogledati.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2009., 19:57   #5
pasanac
debeli oklopni pacov

Datum registracije: Mar 2009
Ma za 50km se taj stroj da opremit.. Nabavi Radeon 9550/9600 grafičku i još 512MB ram-a i to je to, Wolf će letit (slikovito rečeno)
pasanac je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 10:06   #6
gazus69
Registered User
Moj komp

gazus69's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
taj proc i plocu su mi necakinje prije imale. U kombinaciji s gigom rama i radeonkom 9600pro naigrale su se posteno na toj kanti.
Ovdje postoje 2 problema - premalo rama (256 za XP? kome to jos pada na pamet?) i stvarno preslaba grafa. Iz FX serije (gf5) ne valja niti jedna, nije valjala ni kada su bile aktualne a ta 5200 kostala kao danas jedna 4850
Ram i neka "postena" agp grafulja tipa te radeonke kostati ce do 200kn iliti 50 KM, mozda bacanje love u bunar ali barem ce omoguciti pokretanje starih naslova. Uostalom, to je sve kategorija hardvera koja slabo gubi na cijeni jer je vec dosegla dno i u slucaju kasnije kupovine bolje konfe dati ce se prodati po nabavnoj cijeni. Dakle, gubitak nikakav.
sve ja to kontam slaba grafulja, malo rama itd...ali ne isplati mi se nist ulagat kao sto kazes a nedavno sam uzeo laptop ali neda mi se igrat na njemu, a ne igram nista drugo osim wolfa za kojeg mi nije jasno zasto steka jer je bas nezahtjevna sto se tice hardware.a a pokretao sam i igrao bez ikakvi problema recimo naslove poput unreal 08' sa kojim nije bilo nikakvi problema...sad mi nista nije jasno...
gazus69 je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 10:08   #7
gazus69
Registered User
Moj komp

gazus69's Avatar

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Možda te muči lagg?
Pogotovo kod Wofensteina?
Probaj ovdje pogledati.