|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Racunalo se samo gasi
Pozdrav svima. Imam problem naveden u naslovu teme, koji se poceo dogadjati jucer nakon povratka sa faksa. Komp star 2 godine. Konfiguracija je: CPU: Core 2 duo E6750 maticna: Nvidia nforce 680i SLI memorija: Super Talent cl4 DDR2 3x1GB Napajanje: Fortron FSP650- 80 GLN 650W HDD: Seagate baracuda 250GB Graficka: Albatron GF8600GTS Objasniti cu sto sam pokusao u cilju rijesavanja problema: Upalio sam pc, usao u igru WoW da bih se pohvalio kolegi no pc se ugasio nakon otprilike 2 min. Pomisilio sam nestanak struje no tv je radio, a takodjer i monitor je pokazivao znakove zivota. ponovo sam ga upalio i usao u igru cod6 mw2, no isti problem, zatim sam upalio pc i ostavio ga u windowsima u leru no opet se ugasio. Otvorio sam pc probao sa ramm-ima jednu po jednu plocicu ostavljao unutri i palio no isti problem sa svakom. zatim sam ga upalio sa svim komponentama i srusio se prilikom ulaska u windowse. zatim se nekoliko puta u biosu rusio, uspjesnim paljenjem i ulaskom u windowse sam uspio odvrtiti 3 testa u everestu i svi su pokazali da je sve u redu, zatim sam probao smanjiti mhz od procesora i memorije no opet ista prica. jutros sam ga palio jedno 3 puta i ta 3 puta uspio je zavrtiti ventilatore i istog trena se gasio nakon toga je usao u windowse i opet se srusio, odnio sam takodjer i napajanje jucer na provjeru ali su mi rekli da sve valja. pomislio sam mozda da je problem sto je napajanje oslabilo pa sam iskljucio cd-rom, nepotrebne ventilatore sa kucista no opet isti scenarij. Moje misljenje je napajanje, cekam prijedloge. Iduci tjedan bih ga trebao na servis odnijeti da utvrdim problem. Inace nisam nov na forumu nego je ovo novi acc, stari se ne mogu loggirati zaboravio sam username. ![]() Svaka pomoc i prijedlog je dobro dosao, Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Za početak otvori malo kućište i posiši hladnjak od grafe i CPU hladnjak od prašine, provjeri ako ti CPU cooler dobro leži na procu, ako to ne da rezultate pokušaj kresnuti komp s drugim napajanjem. Ako ni onda ne upali već možemo pričati o ploči kao dežurnom krivcu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Hvala na odgovor, proc sam jucer cistio vadio ga van i stavio novu pastu takodjer i provjerio temp ali sve se cini ok u leru je 32 stupnja, graficku nisam dirao ali cu svakako danas uzet usisivac i probat je pocistit. EDIT: Skinuo graficku, ocistio cooler, stavio novu pastu na gpu, vratio natrag medjutim isti problem, upalim pc zavrti ventilatore i ugasi se, nekad 2-3 sec nekad samo zavrti i ugasi. ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.11.2009. u 16:11. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|