|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() AsRock 939 -A8X-M // Athlon 64 3200+ // Ako mi itko može pomoč, jednostavno ne znam što se događa, uglavnom radilo je do prije pola sata bez beda, stavio sam u njega nove ramove i hard, očistio sam đubre od prašine, stavio novu pastu na procesor uključio i vidio da ne prepoznaje novi hard, ali to nije problem, u među vremenu, sam vratio stari hard na kojem je bio backUp i koji mi je bio potreban da vratim podatke. Sve sam lijepo spojio, sve je na svojem mjestu ali on se ne pali, dali itko zna što bi mu moglo biti, dali je problem u napajanju, ali mislim da nije jer struje ima, kad ga želim upaliti na za to predviđen gumb čuje se klik, cooler trzne i mrtvilo, ne znam kako da vam to objasnim, vjerojatno je do same zaštite na matičnoj ploči, ali jednostavno ne znam što bi moglo bit, dali se nešto krši od konponenta, zbilja ne znam. Molim vas pomozite jer nije moj komp i sad ću morat dat svoj ako ovo ne uspijem riješiti...... ![]() Znači ovako, ima spojena dva harda, jedan na SATA ulaz, drugi na ATA, optički pogon, grafičku ATI Radeon 9600, dva puta po 1024 MB Ram (no name), i neko jadno napajanje LPK2-30 od ??KW..... Evo ovo je specifikacija matične...... Platform: Micro ATX Form Factor: 9.6-in x 8.6-in, 24.4 cm x 21.8 cm CPU: 939-Pin Socket Supporting AMD AthlonTM 64 / 64FX Processor Supports AMD’s Cool ‘n’ QuietTM Technology (see CAUTION 1) Chipset: Bridge: ULi (ALi) M1689, FSB @ 1000 MHz Memory: 4 x DDR DIMM Slots: 4 DIMMs support PC3200 (DDR 400) / PC2700 (DDR 333) / PC2100 (DDR 266), Max. 4GB IDE: IDE1: ATA 133 / Ultra DMA Mode 6 IDE2: ATA 133 / Ultra DMA Mode 6 Support up to 4 IDE devices Serial ATA: 2 x SATA connectors Support 1.5Gb/s data transfer rate Floppy Port: Supports up to 2 floppy disk drives Audio: 7.1 channels AC’97 Audio LAN: Speed: 802.3u (10/100 Ethernet), supports Wake-On-LAN Hardware Monitor: CPU temperature sensing Motherboard temperature sensing CPU overheat shutdown to protect CPU life (ASRock U-COP) CPU fan tachometer Chassis fan tachometer Voltage monitoring: +12V, +5V, +3.3V, Vcore PCI Slots: 3 x PCI slots, PCI specification 2.3 AGP Slot: 1 x AGP slot Supports 1.5V, 8X / 4X AGP card USB 2.0: 8 x USB 2.0 ports: 4 ready-to-use USB 2.0 ports on the I/O panel, plus 2 on-board headers supporting 4 extra USB 2.0 ports (see CAUTION 4) ASRock 8CH I/O: 1 PS/2 Mouse Port, 1 PS/2 Keyboard Port 1 Serial Port: COM1 1 Parallel Port (ECP/EPP Support) 4 Ready-to-Use USB 2.0 Ports 1 RJ-45 Port Audio Jack: Side Speaker / Rear Speaker / Central/Bass / Line In / Front Speaker / Microphone Molim vas ako itko ima kakvu ideju što bi moglo biti neka mi se obrati na mail..... wood@net.hr..... hvala unaprijed.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koje napajanje imaš? Probaj ovo. Uzmi komadić žice (može i spajalica), isčupaj iz ploče ATX konektor (veliki bijeli od 24pina) te žicom spoji zeleni vodič (jedan jeini) i bilo koji crni ima ih više). Ako se napajanje upali i ventilator počne vrtiti, onda se napajanje vjerojatno može isključiti kao problem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
dodatak: Nisam matičnu ni dirao, samo sam slotove dirao, jer sam morao, ali nakon toga on je radio, jedini problem mi je bio što nije prepoznao taj novi hard, a kad sam htio otič pod my computer / manage onda mi je bacao poruku da mi fali neki file, kojeg ja mulac nisam zapisao, i spominjao je da fali MOC...... zatim sam ja vratio stari hard uz ovaj novi jer sam morao prebacit backUp na novi hard, tako mi je bilo rečeno i kad sam htio upalit situaciju, došlo je do opisanog problema. Kad stisnem power on cooler trzne, ali kad opet oču stisnut, mrtvilo, to je znak da neče zbog nečega raditi, zbog čega, ne znam. Zbilja nisam pametan, stvarno sam sve pokušao, povadio sve van što sam stavio, vratio sve na staro i ništa se ne dešava... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
nisam probao jer ne želim nešt spaliti, nisam na ti sa tim, tako da je bolje ne dirati..... nisam probao jer nisam doma sa tim, ne diram nešto što ne znam i jeb ga..... napajanje je neko standardno no name gore sam specificirao model ali ni voltaža ne piše, ma ne znam, neko sranje od napajanja..... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 24.11.2009. u 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Spajanjem žica kako sam naveo neće ti se ništa dogoditi. Naime, napajanjima treba 'signal' sa ploče da bi se upalila. Spajanjem žica, ti daješ taj 'signal' i napajanje bi se trebalo upaliti (najjednostavnije se vidi po tome da se vrti ventilator u njemu). Inače, tamo nema visokog napona koji bi te mogao ozlijediti.
![]() |
#9 |
Registered User
|
Uspio sam ga sredit, napravio sam ono sa žicom i uvjerio se da napajanje radi, izvukao sam sve što je bilo u njemu van, na kraju eto prdnuo sata disk, admini koji su promjenili naslov ove teme ipak su imali pravo...... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|