|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Koji hosting, koji program za izradu jednostavnog websitea?
Naime, trebao bih jednom prijatelju napraviti jednostavnu web stranicu za firmu, znači ništa komplicirano, par slika, cjenik, podaci o firmi i slično... S čime je to najbolje napraviti pošto sam početnik, Frontpage? I drugo, koji hosting preporučate, da je stabilan i jeftin, ne treba mi mnogo prostora pošto se radi o vrlo jednostavnom web siteu... Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Od Hrvata... infoit.hr |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Potpuno isto meni treba. Lagana stranica, informacije najosnovije, cjenik i logo, ništa više, također neki host tek toliko |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Joomla
Citiraj:
www.ucenik.net |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
Buying Bitcoin
|
gledam ovo www.ucenik.net i tamo nema ništa za početnike. npr. Besplatni programi koje ćemo koristit: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Buying Bitcoin
|
Evo riješio sam hosting. Prijatelj ima hosting na Godaddyju kojeg plaća skupa sa domenom 450kn godišnje, i za to dobije 1.5Tb bandwidtha i 150Gb prostora, dok su domaći hostinzi daleko lošiji, npr. kod jednog dobijem za 220kn 1Gb prostora, i ne znam koliko bandwidtha. Vjerovatno neću ni iskoristiti tih 1Gb za website koji meni treba, ali rađe ću ovako dati prijatelju 100kn na ruku godišnje (on dijeli svoj hosting sa još 2 osobe) pa imam i prostora i bandwidtha u izobilju, evo baš gledam, prostora mu nije zauzeto ni 0,01%, a bandwidtha troši cca. 6Gb mjesečno (od 1.5Tb slobodno). Što se tiče izgradnje websitea, jučer me prijatelj cijeli dan učio postaviti hosting, spojiti domenu sa nameserverom, instalirati joomlu, tako da još proučavam joomlu, ali bojim se da je neprikladna za ovo što meni treba. Koliko vidim, ona je više za portale, dakle za redovno ubacivanje novih članaka, tj. više izgleda kao za kreiranje bloga, a ne poslovnog websitea sa par slika, menu-om i cjenikom, pa se mislim da li da pokušam napraviti poslovni website preko joomle, ili preko Dreamweavera/frontpagea... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
jao za tako jednostavnu str..joomlu si stavio.. Pa skini gotov template neki fin malo ga preuredi il daj frendu koji zna s photoshopom..da ti samo header sredi...ostalo mozes lakocom u dreamweaveru ubacit neku php skriptu za slike i u php jednu stranicu ostavit za cjenovnik...to sve radis na svom pc i spremas tako da se sta desi oept samo upload par mb i odma radi.bez zezanja sa bazama... al radi kako hoces..pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Buying Bitcoin
|
Pa ja nisam ni znao što je joomla, nego svi govore joomla, joomla, joomla, pa rekao idem vidjeti šta je ta j***na joomla... I eto, jučer vidio i skužio da je to totalno bespotrebno za ono što meni treba, tako da sada tražim neki dobar wysiwyg program... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Umjesto da si tu pogubio metar dana vremena, mogao si nekom tutleku (hint: susjedov mali) dat 300-400kn i slozio bi ti jednostavan website za 3-6 sati. Za neki mali static web je joomla / wordpress / drupal totalni overkill jer tebi vise treba da skuzis kako raditi s tim i kako ga postaviti, nego nekom pocetniku webmasteru da slozi osnovnu stranicu od nule. I to tebi treba jedno 10 puta vise. Pogotovo ako nemas blage veze kao sto kazes, bez uvrede. Iako sve to na papiru izgleda jednostavno, pogubiti ces sate i sate na rjesavanje trivijalnih problema koje bilokoji webmaster s minimalnim iskustvom sredi za 5-15 min.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|