|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Nekoliko pitanja prije flashanja BIOS-a
Evo pošto imam problema sa memorijom i nemogu je nikako dovuć do 1066mhz kako sam i mislio da jesu kad sam uzimao bar tako piše na njima a rade na 800mhz odlučio sam po savjetu nekih updateat bios. Dakle ploč mi je gigabyte EP45-UD3LR i trenutno imam F5 bios. Pa me sad zanimaju neke stvari na koje bih molio odgovor od onih koji se razumiju u to jer stvarno nisam to nikad radio: 1.) Može li se desit da mi updajteom na novi bios opčenito neke stvari funkcioniraju i rade lošije nego u ovom kojeg imam? 2.) Koliko traje to updajtenja otprilike? 3.) Dali uopće ja mogu ić na ovaj F7 http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...2951#anchor_os 4.) Jedan s foruma u ovoj drugoj temi koju sam postavio isključivo vezanu za memoriju mi je rekao da ima jedna aplikacija od gigabytea koju imam na cd-u od ploče i zove se @BIOS. E sad kako. Valjda preko njega skinem BIOS pa je onda rekao restart pa onda kad mi dođe za uć u BIOS uđem i stavim neku opciju LOAD OPTIMISED DEFAULTS i onda save and exit pa će ga opet restartat? Jel tako tim redosljedom sve i hoće li to bit ok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Vrlo kratko... Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Samo skines sa gigabyte stranice bios koji oces (F7,jel?!), stavis ga na USB, drmnes usb u komp, resetiras komp, stisces end i onda odaberes bios, i krece flash koji traje pola minute-minutu i restart. I odvrtis load optimized values u biosu (neznam koliko je to iskreno i potrebno, ali ja to onako po defaultu prvo stisnem, pa kod sljedeceg restarta odaberem svoje postavke) i to je to, mirna herceg-bosna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prima ona i USB stickove i CD-e...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|