Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.11.2009., 12:52   #1
Mario Bralic
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Nekoliko pitanja prije flashanja BIOS-a

Evo pošto imam problema sa memorijom i nemogu je nikako dovuć do 1066mhz kako sam i mislio da jesu kad sam uzimao bar tako piše na njima a rade na 800mhz odlučio sam po savjetu nekih updateat bios. Dakle ploč mi je gigabyte EP45-UD3LR i trenutno imam F5 bios. Pa me sad zanimaju neke stvari na koje bih molio odgovor od onih koji se razumiju u to jer stvarno nisam to nikad radio:

1.) Može li se desit da mi updajteom na novi bios opčenito neke stvari funkcioniraju i rade lošije nego u ovom kojeg imam?
2.) Koliko traje to updajtenja otprilike?
3.) Dali uopće ja mogu ić na ovaj F7 http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...2951#anchor_os
4.) Jedan s foruma u ovoj drugoj temi koju sam postavio isključivo vezanu za memoriju mi je rekao da ima jedna aplikacija od gigabytea koju imam na cd-u od ploče i zove se @BIOS. E sad kako. Valjda preko njega skinem BIOS pa je onda rekao restart pa onda kad mi dođe za uć u BIOS uđem i stavim neku opciju LOAD OPTIMISED DEFAULTS i onda save and exit pa će ga opet restartat? Jel tako tim redosljedom sve i hoće li to bit ok?
Mario Bralic je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 14:24   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Mario Bralic Pregled postova
1.) Može li se desit da mi updajteom na novi bios opčenito neke stvari funkcioniraju i rade lošije nego u ovom kojeg imam?
Ne bi trebalo raditi losije, osim da se ne stavlja neka beta verzija bios-a (koja moze opet uredno radit), ili neka modana..

Citiraj:
2.) Koliko traje to updajtenja otprilike?
Vrlo kratko...

Citiraj:
3.) Dali uopće ja mogu ić na ovaj F7 http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...2951#anchor_os
A zasto ne bi mogao?

Citiraj:
4.) Jedan s foruma u ovoj drugoj temi koju sam postavio isključivo vezanu za memoriju mi je rekao da ima jedna aplikacija od gigabytea koju imam na cd-u od ploče i zove se @BIOS. E sad kako. Valjda preko njega skinem BIOS pa je onda rekao restart pa onda kad mi dođe za uć u BIOS uđem i stavim neku opciju LOAD OPTIMISED DEFAULTS i onda save and exit pa će ga opet restartat? Jel tako tim redosljedom sve i hoće li to bit ok?
Prepruka bi isto bila mozda da radis (ako ces radit) sa Q-Flash toolom nego sa @BIOS! Imas tu PDF manual pa prouci -> http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...ech_qflash.htm
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2009., 14:31   #3
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Samo skines sa gigabyte stranice bios koji oces (F7,jel?!), stavis ga na USB, drmnes usb u komp, resetiras komp, stisces end i onda odaberes bios, i krece flash koji traje pola minute-minutu i restart. I odvrtis load optimized values u biosu (neznam koliko je to iskreno i potrebno, ali ja to onako po defaultu prvo stisnem, pa kod sljedeceg restarta odaberem svoje postavke) i to je to, mirna herceg-bosna.
Apacer ft Bozja je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2009., 13:36   #4
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
na mojoj staroj 965p-s3 si mogao fleshati samo sa diskete
housel je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2009., 17:24   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Prima ona i USB stickove i CD-e...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305