|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Uvoz RiTT opreme za privatne potrebe...
Pozdrav svima! Dakle, imam malih problema s uvozom Auto radia koji u sebi ima GPS, DVB-T i bluetooth jer nikako ne uspjevam dobit odzvolu HAKOM-a za uvoz istog. Radio je sa Kineskog tržišta. To je short verzija malo duze koja slijedi u nastavku. Dakle, narucio sam jedan takav uredjaj neznajuci da ce me traziti navedene dozvole za uvoz. Ok, nakon razgovora s HAKOM-om, rekli su mi da traze certifikat 1999/5/EC koji firma od koje sam narucio naravno nema. Imao sam samo certifikat 2004/108/EC na koji je HAKOM odbio izdati odobrenje. Ok, carina je vratila uredjaj. E sad sam ja probao naci firmu koja ima taj certifikat, nasao sam je i poslao certifikate u HAKOM cisto da mi kazu da li je s tim certifikatima moguce uvesti takav uredjaj u Hrvatsku. (Certifikati su u prilogu.) Odgovor iz HAKOMA je sljedeci: "Poštovani, Na osnovu priloženih dokumenata ne možete ishoditi odobrenje za uvoz, budući da je za izdavanje odobrenja potrebno priložiti EC Declaration of Conformity koji izdaje proizvođač ili njegov zastupnik u EU. Dokumenti (certifikati) koje ste dostavili su izdani od laboratorija koji je radio ispitivanje i odnose se samo na jedan ispitani uzorak. EC Declaration of Conformity se odnosi na svaki pojedini proizvod koji izađe iz tvornice. S poštovanjem, mr.sc. Mladen Sikirica, dipl. ing. el. Voditelj Odsjeka RiTT opreme" E sad, tko je ovdje lud?! Lijepo se trazi 1999/5/EC, na dokumentima pise 1999/5/EC ali to opet nije to?! To mene kinezi zezaju ili HAKOM? Jer ja bas i ne kuzim sto ovi u HAKOM-u traze... Tnx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
aaa sikirica moj dobar drugar ![]() moras imati CE od doticnog uredjaja i to je to nemos ga nikako drugacije uvesti.. jedino ako ga nepresveras.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Opcija broj 2: sverc... Primam na PM prijedloge ![]() Nego, jos jedno pitanje "uz put"... Da li bi se isti takav proizvod dalo mozda importirati u Sloveniju ili Italiju pa samo preko naše granice "prevest" :-/ Ili se u cijeloj europi traze isti dokumenti za uvoz? Tnx! Zadnje izmijenjeno od: morfeus. 16.11.2009. u 18:51. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|