Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.11.2009., 16:08   #1
stuki2910
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
PomoĆ oko virusa na serveru

Ako neko zna, bio bih jako zahvalan da mi pomogne u rješavanju ovog problema.

Da ne duljim, imam zakupljen prostor na bluehost serveru, gdje se nalazi nekolicina web stranica.

Prošli mjesec skoro sve te stranice su blokirane od strane google-a sa porukom da sadrže malware. Obrisao sam sve sa servera, a kompjuter koji koristim za upload skenirao u potrazi za virusima i sličnim pi.....arijama i ništa, sve je čisto.

Nakon toga sam zatražio review od googla i maknuta je poruka o malware-u i to je funkcioniralo do jučer. A danas, sve po starom, opet malware poruka.

Ako netko zna kako ovo trajno rješiti molio bi za pomuć budući da mi je ovo vrlo važno.

Unaprijed hvala
stuki2910 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2009., 14:15   #2
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Nije nikakav malware, nego ti je 'zli kod' ubacen u sami html/php/aspx file ili sta vec koristis... Vjerojatno nisi chmodao fileove na read only pa se uz par trikova mogu editirat i par botova-gamadi koji crawla po tome dodaju svoje nevidljive divove u file i napune ih linkovima na 'funky' siteove... Tu te google blacklista zbog phishinga ili slicnih sr*nja.

Nakon brisanja fileova sa sitea nisi rijesio problem jer si uploadao ponovo iste datoteke na host i za par dana se ista stvar desi, bot naleti na stranicu, skuzi da zastita smrdi, ubaci svoje sranje i eto te opet na crnoj listi.

probaj malo poguglat o tome pa ces dobit okvirnu ideju kako izbjec takve stvari.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno