|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
(riješeno) Windows 7 ne prepoznaje eSATA HDD
Dakle matična je asus m2n sli deluxe i spojen je hdd wd6400aaks u vanjskoj ladici preko eSATA ali ga prepoznaje samo u BIOSU u win ne. Neznam u cemu je problem jer dok sam bio u win XP sve je super radilo sad kada sam prešao u win7 64bit samo preko USB 2.0 se mogu povezat s eksternom ladicom a u biosu kao sto sam rekao fino ga prepozna kad je spojen na eSATA. Mozda je problem u driverima za matičnu pošto za win7 nema drivera ili što neznam. opet neznam jel su bitni driveri jer u biosu ga vidi. hm??
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Vidim da na ASUS sajtu nema drajvera za tu plocu za W7, ali sto nebi od M$-a trebao povuci drajvere? Ne znam sad tocno proceduru kako ide sa drajverima jer nisam koristio W7! A je li kojim slucajem vidis disk u disk managmentu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nevidim ni u menagmentu. samo kad spojim preko usb 2.0 onda sve radi samo je nekoliku puta sporije nego eSATA pa bi to trebalo rjesit nekako. kako mislis povuci drivere od M$? i sto znaci m$?
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
eSata ti je vjerojatno izveden preko odvojenog kontrolera, za kojeg ti nisu instalirani driveri, pa zato ne vidis disk.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
da izveden je preko odv. kontolera (Jmicron jmb36x) i instaliro sam drivere od viste ili xp za taj kontroler i navodno treba radit ali i dalje nista. neradi. EDIT: cemu sluzi hdd monitoring u biosu? sad je disabled. kad stavim enabled sve isto nista se ne dogadja. EDIT: ee ljudi rjesio sam problem! u biosu kad se ode na postavke za tak drugi kontroler (jmb36x) ima opcija: Disabled/IDE/RAID/AHCI stavio sam na IDE i proradilo je kada je bilo sto osim IDE neprepoznaje ga u win a hdd je SATAII. jos me samo zanima taj hdd monitoring cemu to sluzi?
![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.11.2009. u 00:32. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|