|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
batch, majku mu..!
Mučim se oko početničkih koraka ![]() Želim u batch stavit da mi briše sve direktorije i fajlove unutar jednog direktorija ali ne i taj direktorij. Googlanjem svagdje stoji rd /s komanda koja briše sve direktorije i fajlove unutar direktorija uključujući i parent direktorij. Btw. ne kužim ona čemu služi /s switch ako je za brisanje direktorija sa cijelokupnim sadržajem dovoljan rd bez ikakvog switcha!? primjer: želim da mi se izbrišu svi direktoriji i fajlovi u direktoriju c:\windows\zajeb u batch sam stavio: rd /s /q %systemroot%\zajeb rezultat: nema zajeba jer je izbrisan! ahhh...ak je početak već krvav, šta će bit tek kasnije!? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
pa dodaj nakon tog tvog: rd /s /q %systemroot%\zajeb još dva reda cd.. md %systemroot%\zajeb i etotigana, opet imaš zajeb ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
znači jedino make directory pomaže ![]() nemrem vjerovat da se to ne može direktno preko jedne komande ![]() u svakom slučaju, hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
krivo sam mislio, rd nije dovoljan da se izbriše cijeli direktorij.., ipak treba /s switch |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |