|
![]() |
#1 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
USB stick, problem pri prijenosu podataka u FAT32 i NTFS
Pozdrav. Problem je pomalo bizaran - naime, nedavno sam kupio Corsair Voyager GT 16 GB, formatirao ga na stolnom kompu (XP SP3, vidi Moj komp) u NTFS. I sve stima, prijenos podataka i s njega i na njega radi. Na laptopu na kojem je Sedmica Ultimate isto tako. Do danas. Naime, primijetio sam da kada sa sticka na komp pokusam prenijeti bilo koji file velicine od oko (ili nesto manje od) 2 GB, prenese nesto sitno, prestane blicati (na samom sticku) i baci jedan od errora (the device is not ready, the source drive is not available), prekine transfer i nanovo prepozna stick. Probam to isto na laptopu i transfer radi u oba smjera, neovisno o velicini filea. Pokusao sam i na prednjem i na straznjem hubu, ista stvar. No, onda sam probao nesto sto me zbunjuje. Formatirao sam stick u FAT32 i uspio i s njega i na njega prebaciti file od oko 3.8 GB i sve je proslo bez greske. E sad... Stick je ocito zdrav ![]()
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam isti stick i XP na kompu i nikada nikakvih problema s njim, jesi probao na drugom USB portu ili drugom kompu kopirati?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Outlaw Torn
|
Citiraj:
Na W7 - nikakvih problema. Bilo sto bilo koje velicine uredno ide i sa sticka i na stick. Probat cu jos danas i/ili sutra na drugim XP-ima, ako drugdje radi normalno, to ce ubrzati moju odluku da i na stolnom kompu predjem na Sedmicu... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da nemaš neku custom verziju XP-a (npr. Black & co.)? Takve verzije znaju imati sitne greškice koje se otkriju u najnezgodnijem momentu. Isto tako, SP3 zna dosta razhebati sistem pa bi možda bio dovoljan povratak na SP2.
![]() |
#5 | |
Outlaw Torn
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Outlaw Torn
|
Cackao sam malo po Corsairovom support forumu i ispada da nisam jedini s takvim bizarnim problemom. Najcesce ga ima ekipa s nForce maticnim plocama, jedno od rjesenja koje modovi nude jest ovo -> http://www.sdcard.org/consumers/formatter/sdfv2000.exe, Panasonicov proggy za dubinski format prijenosne memorije (stick mi je formatirao 10 minuta, nakon toga sam ga formatirao u NTFS). Cini se da je upalilo, sa sticka i na stick ide sve, od mp3ce velicine 5 MB do ISO imagea od skoro 6 GB... Isto tako i na Sedmici. Doduse, nije iskljuceno da je pomogao i jedan od updateova za XP koje sam prisilno skinuo ![]() Predstoji mi jos isprobati istu metodu na dva razlicita sistema s XPima sutra, ali mislim da je problem rijesen. Neka tema bude otkljucana jos koji dan, doduse. Tko zna sto jos moze iskrsnuti.
![]() |
#7 |
Outlaw Torn
|
Pisi kuci propalo, ista stvar i na SP2 :-/ No mislim da sam skuzio u cemu je stvar - nakon sto mi se na isti nacin zbrecao Sonyjev mp3 player (nestao, pa se odmah opet stvorio, a samo sam ga upiknuo), mislim da je stvar ili u prednjim USB utorima, ili u kompletnoj USB sabirnici. Ne znam tocno koje jer mi se stick ranije brecao i kad bih ga spojio iza, ali na tom istom straznjem USB utoru inace je prikopcan eksterni disk koji radi bez greske. Osim sto je problem ipak vjerojatno hardverske prirode, sto mi je ciniti? Kupiti PCI USB kontroler? EDIT - donekle sam doskocio problemu uz pomoc TeraCopyja, programa koji mijenja Windows copier. Kopira brze, a kad se stick zblesira, automatski nastavi dalje kad se ponovno pojavi u sistemu. Ali nisam zadovoljan time. Ideje? :-/
The sun sets forever over Blackwater Park Zadnje izmijenjeno od: Corporal Clegg. 02.11.2009. u 01:10. Razlog: Nova informacija |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|