Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.10.2009., 20:33   #1
Carlinov duh
Banned

Datum registracije: Feb 2009
MP3 i audio CD-i ne rade, prikazuje track 1, track 2,... ali svaka 1 kB

Pozdrav,

przilica je pioneer dvr-109 i potpuno ispravna. Bilo koji audio cd, orig., ili przen kad ga otvorim imam track 1, track 2 i koliko je vec pkjesama na albumu, ali svaka ima 1 kb.

Prije su svi ti cd-i radili i rade potpuno normalno na drugom kompu i playerima.

Jeli zna tko o cem se tu radi?
Carlinov duh je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2009., 21:01   #2
Mad_Duke
Guest

Pa pusti u nekom programu CD ili ga zripaj. Kaj si mislio samo copy-pasteati ga na komp?
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.10.2009., 21:54   #3
Carlinov duh
Banned

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Pa pusti u nekom programu CD ili ga zripaj. Kaj si mislio samo copy-pasteati ga na komp?
Ne razumijem o cem pricas. Radi se o original cdima sa muzikom na njima. Isto tako o sprzenim cdima sa muzikom. Svi ti cd-i rade na drugim uredajima i radili su na ovom kompu.

Nemam nikakvu potrebu nista ripat, vec slusat te cd-e i treba mi par pjesama za jedan projekt u sony vegasu.
Staro 27.10.2009., 10:36   #4
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
audio CDi opcenito, uvijek imaju fajlove velicine "1kb", kad ih otvoris.
Najlakse je objasniti da su to u biti shortcuti na prave audio fajlove, koji se nalaze u hidden sessionu na CDu, i njima ne mozes pristupiti iz Windows Explorera. Ne mozes direktno kopirati te fajlove na svoj komp, trebas ih ripat.
vinja je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2009., 10:46   #5
Carlinov duh
Banned

Ne razumijem kak je to onda prije normalno funkcioniralo??? Ubacio bi ce i kad bi ga otvorio, vidio bi pjesme i velicinu... Sad vidim samo track1,2,3 i 1 kb. Sta se promijenilo?

Koji program trebam za to?
Staro 27.10.2009., 10:51   #6
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ne vjerujem da si za audio CD vidio ime i velicinu. Mozda si imao CD sa pjesmama u drugom formatu? Uglavnom, jel ti mozes svirati taj cd u necemu (winamp/windows media player/bilo koji program za reprodukciju audija? )

ako ti ne radi autoplay, onda otvori taj "track 1", od 1kb, u bilokojem od ovih programa. i samo reci, jel ti svira doticna pjesma
vinja je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2009., 19:51   #7
Carlinov duh
Banned

Citiraj:
Autor vinja Pregled postova
ne vjerujem da si za audio CD vidio ime i velicinu. Mozda si imao CD sa pjesmama u drugom formatu? Uglavnom, jel ti mozes svirati taj cd u necemu (winamp/windows media player/bilo koji program za reprodukciju audija? )

ako ti ne radi autoplay, onda otvori taj "track 1", od 1kb, u bilokojem od ovih programa. i samo reci, jel ti svira doticna pjesma
Na ovom kompu ne svira ni jedan audio cd u bilo kojem programu. Dvd-i sa pjesmama rade i sve drugo radi normalno. Kazem samo se vide track (onoliko koliko ih ima na cd-u) i 1 kb, a na laptopu sve normalno radi. Radilo je i na ovom kompu.
Staro 27.10.2009., 22:52   #8
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Carlinov duh Pregled postova
Na ovom kompu ne svira ni jedan audio cd u bilo kojem programu. Dvd-i sa pjesmama rade i sve drugo radi normalno. Kazem samo se vide track (onoliko koliko ih ima na cd-u) i 1 kb, a na laptopu sve normalno radi. Radilo je i na ovom kompu.
Vjerovatno ti Dvd nije spojen sa zvucnom, jer kod nekih starijih programa moras imat CD spojen direkt na zvucni. mislim da se zove cd in.
Staro 29.10.2009., 15:26   #9
Carlinov duh
Banned

Citiraj:
Autor zackoj Pregled postova
Vjerovatno ti Dvd nije spojen sa zvucnom, jer kod nekih starijih programa moras imat CD spojen direkt na zvucni. mislim da se zove cd in.
Ma nije problem u zvuku. DVD radi potpuno normalno sa svim osim original audio cd-ima i przenim cd-ima na kojima je muzika. Sve drugo radi. Dvd-i sa muzikom, filmovi, programi, sve.

Kao da ne ocita nista na cd-u osim tih ikona za track1,2,3.., a one su samo 1 kb. Di je sav ostali sadrzaj? Ti cd-i rade na drugom kompu normalno.
Staro 29.10.2009., 16:29   #10
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
sta se dogadja kad ubacis original audio cd u PC?
Jel ti ponudi da ga otvoris s nekim programom?

daj screenshot jer ocito ne znas objasnit...
khm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.10.2009., 19:30   #11
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Citiraj:
Ma nije problem u zvuku. DVD radi potpuno normalno sa svim osim original audio cd-ima i przenim cd-ima na kojima je muzika. Sve drugo radi. Dvd-i sa muzikom, filmovi, programi, sve.

Kao da ne ocita nista na cd-u osim tih ikona za track1,2,3.., a one su samo 1 kb. Di je sav ostali sadrzaj? Ti cd-i rade na drugom kompu normalno.
Ti ocito neke stvari ne kuzis.
Jedna stvar je AUDIO cd, a drugo dvd sa muzikom. Na dvd sa muzikom je muzika u mp3 formatu pa ti zato radi. Na AUDIO cd-u pjesme su nasnimljene na drukciji nacin i kolko ja znam NEMOGUCE je samo ih kopirati preko explorera. Na svakom cd-u su "ikone" od 1kb. Tako je i meni doma.
Pokreni tu ikonu u WMP i vidi hoce li pustiti pjesmu. Znam da je meni na starom kompu svirao bez obzira na dal je cd bio pojen na zvucnu.
A da bi kopirao pjesme na komp tj ripao ih moras koristiti specijalne programe npr. EAC
A to sto si ti vidio naziv pjesama i velicinu znaci da ce NIJE bio Audio CD jer nazive je moguce vidjeti jedino opet u specijalnim programima i ako su na CD nasnimljeni CD text podaci.
Staro 29.10.2009., 22:51   #12
Carlinov duh
Banned

Citiraj:
Autor khm Pregled postova
sta se dogadja kad ubacis original audio cd u PC?
Jel ti ponudi da ga otvoris s nekim programom?
daj screenshot jer ocito ne znas objasnit...
Nista. Autoplay mi je ugasen, jer mi smeta da mi se vrti svako malo. Probao sam ga i upalit, onda samo otvori my computer, ali se ne vidi audio cd ikonica, vec obicna od dvd drive (isto je sa orig. audio cd-ima i sa kopiranim mp3)

Nakon tog kad kliknem na dvd drive, otvori se folder sa track 1, track 2, track 3 i tako do koliko je vec pjesama na tom cd-u. Znaci on zna da taj cd ima recimo 12 pjesama, ali ih prikazuje kao fajlove od 1kb (isto je i sam kopiranim mp3 cd-ima sto je cudno, zar ne?), sto nije moguce jer ti isti cd-i rade potpuno normalno na drugom kompjuteru.

To sam vec bar 5 puta ovdje jasno da ne moze bit jasnije objasnio.

Citiraj:
Autor zackoj Pregled postova
Ti ocito neke stvari ne kuzis.
Jedna stvar je AUDIO cd, a drugo dvd sa muzikom.
Nigdje ja nisam rekao da je to isto. Ti ne znas citat. Ja sam rekao da mi audio cd-i i przeni cd-i sa mp3 ne rade, a da mi dvd-i sa mp3 rade. Kako si ti uspio iz tog izvuc ovo sta tvrdis je preglupo da bi uopce razmisljao o tome.

Citiraj:
Na dvd sa muzikom je muzika u mp3 formatu pa ti zato radi. Na AUDIO cd-u pjesme su nasnimljene na drukciji nacin i kolko ja znam NEMOGUCE je samo ih kopirati preko explorera.
A kako objasnjavas da ne cita ni cd-e sa mp3 koje sam ja snimao na toj istoj przilici. Ajde to pojasni kad mislis da si toliko pametan. O tom se radi, a ne o tom kaj si izmislio toplu vodu tvrdeci da se originali prze drugacije od kopija.

Citiraj:
Na svakom cd-u su "ikone" od 1kb. Tako je i meni doma.
Pokreni tu ikonu u WMP i vidi hoce li pustiti pjesmu.
Nece. Ni u wmp-u, ni u vlc-u. Kao sto sam vec 5 puta napisao.

Citiraj:
Znam da je meni na starom kompu svirao bez obzira na dal je cd bio pojen na zvucnu.
Ma kakva zvucna. Zvuk mi radi normalno.

Citiraj:
A da bi kopirao pjesme na komp tj ripao ih moras koristiti specijalne programe npr. EAC
A to sto si ti vidio naziv pjesama i velicinu znaci da ce NIJE bio Audio CD jer nazive je moguce vidjeti jedino opet u specijalnim programima i ako su na CD nasnimljeni CD text podaci.
Jasno se sjecam da sam kopirao neke pjesme, sad jesu bile sa orig cd-a, ili mp3 to se ne sjecam, ali nikad nisam imao nikakv program osim wmp-a i vlc-a za gledanje/slusanje audio/videa. Ne kuzim kaj se promijenilo da sad to vise ne radi. Obicne kopirane mp3 cd-e ne cita!
Staro 29.10.2009., 23:29   #13
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
cek audio cd-i i mp3 cd-i ti ne rade, a mp3 dvd rade? ako je tako, laser ti je u banani.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2009., 10:52   #14
Carlinov duh
Banned

Cisto sumnjam. Da je stvar u laseru onda ni dvd-i, ni data cd-i nebi radili, a rade. Bas sam jucer sprzio 2 dvd-dl i neki dan sam nesto instalirao sa cd-a. Nije stvar u hardveru. Mozda je nesto sa tuneup-om. Preko njega sam ugasio autoplay, ali isto sumnjam. Budem vec skuzio sta je.
Staro 30.10.2009., 14:05   #15
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
Jedno glupo pitanje, ali da li imas dva opticka uredjaja u tom kompu? Koji windowsi su na tom kompu? Da provjeris da li je ASPI uredno instaliran? Imas instaliran CloneCd?

E da i provjeri da li je spojen audio kabel opticki uredjaj->zvucna iako ne bi trebalo znaciti jer si rekao da ni mp3 cd ne radi.

Proc: AMD X2 3800+ cooled by TT BigTyphoon
Matična: ABIT AN8 SLI
RAM: 2x512MB OCZ Platinum EL rev2 PC3200
Grafička: SAPPHIRE ATI RADEON HD3450 256MB
HDD: WD 40GB i Samsung 160GB @ 7200
RW:DVD-ROM Pioneer DVD-106
PSU: 420W Xilence RedWing

"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again."

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--
Raven_1 je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2009., 14:12   #16
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
taj interni (analogni) audio kabel je pokopan tamo negdje sa win98.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2009., 14:20   #17
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
taj interni (analogni) audio kabel je pokopan tamo negdje sa win98.
Ma znam, ali nije napisao koji su win niti je dao dovoljno detalja. Osim toga meni je i dalje trebao taj kabel za tvkartica->zvucna na winXp.

Proc: AMD X2 3800+ cooled by TT BigTyphoon
Matična: ABIT AN8 SLI
RAM: 2x512MB OCZ Platinum EL rev2 PC3200
Grafička: SAPPHIRE ATI RADEON HD3450 256MB
HDD: WD 40GB i Samsung 160GB @ 7200
RW:DVD-ROM Pioneer DVD-106
PSU: 420W Xilence RedWing

"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again."

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--
Raven_1 je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2009., 14:23   #18
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
vrlo vjerovatno zato kaj nisi imao upaljen digital audio na properties optike.

sumnjam da ima win98

edit: sad sam tek vidio da je tv kartica u pitanju... nvm.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2009., 17:49   #19
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Citiraj:
Cisto sumnjam. Da je stvar u laseru onda ni dvd-i, ni data cd-i nebi radili, a rade. Bas sam jucer sprzio 2 dvd-dl i neki dan sam nesto instalirao sa cd-a. Nije stvar u hardveru. Mozda je nesto sa tuneup-om. Preko njega sam ugasio autoplay, ali isto sumnjam. Budem vec skuzio sta je.
Razlicit je laser za cd i dvd.
Daj ti stavi plus sta ti cita sta ne
Audio cd
data cd
mp3 cd
Staro 30.10.2009., 18:16   #20
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
koliko sam skuzio:

Audio CD: -
Data CD: +
MP3 CD: -
Computer_Modder je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2009., 18:17   #21
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Computer_Modder Pregled postova
koliko sam skuzio:

sto jednostavno nikako nema smisla, buduci da je mp3 cd= data cd.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2009., 22:20   #22
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
sto jednostavno nikako nema smisla, buduci da je mp3 cd= data cd.
tu ga i cekam....
Staro 02.11.2009., 01:24   #23
Carlinov duh
Banned

Citiraj:
Autor Computer_Modder Pregled postova
koliko sam skuzio:

Yes, yes. Kao sto sam vec objasnio, sve radio osim

1. audio cd-a

2. cd-a sa mp3

Sve drugo sta ova pioneer dvr-109 przilica cita i snima radi. Recimo mp3 na dvd-u cita normalno. Ima novije verzija vlc-a koju cu instalirat, pa cu i wmp na novo instalirat. Mozda je u njima problem.

Sad mi je bas palo na pamet Mozda je jedna od win. services. Budem i tamo pogledao, samo isto sumnjam da ima jedna koja bi sprijecila ucitavanje audio cd-a i mp3 cd-a. Ko zna mozda je.
Staro 02.11.2009., 07:14   #24
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Citiraj:
Yes, yes. Kao sto sam vec objasnio, sve radio osim

1. audio cd-a

2. cd-a sa mp3

Sve drugo sta ova pioneer dvr-109 przilica cita i snima radi. Recimo mp3 na dvd-u cita normalno. Ima novije verzija vlc-a koju cu instalirat, pa cu i wmp na novo instalirat. Mozda je u njima problem.

Sad mi je bas palo na pamet Mozda je jedna od win. services. Budem i tamo pogledao, samo isto sumnjam da ima jedna koja bi sprijecila ucitavanje audio cd-a i mp3 cd-a. Ko zna mozda je.
Ovo je malo cudno jer je mp3 cd zapravo data cd kao sto je gore vec napisano.
To nesto opako kod tebe nestima.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno