|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Zastajkivanje kod gledanja filmova
Imam problema sa gledanjem fimova na monitoru T200 grafička kartica je Gigabayt HD 2400, na prošlom računalu sve je radilo normalno sada kada povečam sliku preko cijelog ekrana bočna zastajkivati driveri od grafe sam zadnje skino i instalirao inaće koristim Winamp kao glavni video preglednik procesor je Q8200 imal li tko kakvu sugestiju što napraviti? Zadnje izmijenjeno od: Beeman. 18.10.2009. u 23:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Otkantati Winamp jer je sranje od video playera, a bome mu to nije ni primarna funkcija, pa probati s nekim playerom (VLC, MPC-HC, GOM, KMplayer, ma bilo kaj, a da nije Winamp) koji se na područuju videa snalazi daleko bolje od Winampa? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ja gledam u vlcu na laptopu i vecina stvari mi tako zastajkuje...al, npr, kad sma gledao transformers 3 je bilo ok cijeli film..damn..ima netko rjesenje? da inst neki codec pack? edit... lap je asus eee 904hd |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-------
|
Kaj vi opće gledate, HD ili običan video materijal? Ako je HD u pitanju tvoj laptop je preslab za to i ne pomogne ti nikakv codec-pack (a bome ti ni codec-pack ne treba za gledanje filmova), dok je u Beemanovom slučaju cijela konfiguracija i više nego dosta za HD. U slučaju da gledate običan (DivX, XviD, itd.) video materijal, onda je vjerojatno problem softverske prirode. Sad dal je do nepotrebnih codeca, loše kodiranih filmova, nikud-nikam playera, sfušanih drivera ili pak do nečega desetog - znate samo vas dvojica, kad niste naveli ništ bitno, osim toga da vam zastaju filmovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ne kužim zašto bi trebalo biti problema sa time što je winamp video player, prije nije bilo zašto bi sada bilo! ne ne gledam HD običan divix kada sam pokrenuo u windows media playeru onda nije bilo zastajkivanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Najbolje ti instaliraj BS Player,i stavi K-lite codec pack i nećeš imat problema.Barem ja nemam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
-------
|
Citiraj:
Makar ako je vama bolje imati kaos s nepotrebnim codecima i ako vam odgovara koristiti šrot playere poput Winampa i BSplayera - samo naprijed. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
Citiraj:
To što su neki playeri stabilniji u globalu, nekom bolji za koristit je drugi par rukavica! |
|
![]() |
![]() |
#9 |
-------
|
Nije problem u playerima koji trebaju vanjske codece i filtere da bi radili kak spada, problem je u samim korisnicima koji nemaju pojma koji codec(pack) ili filter im treba. Pa onda instaliraju sve i svašta, pa se posle čude zakaj ne radi, zakaj trza, zakaj nema slike, a ima zvuka i tome slično. Dok god budu korisnici sami instaliravali masu nepotrebnih sranja samo da pogledaju neki film u playerima poput Winampa i BSplayera, tak dugo budu diljem neta i foruma otvarne teme o problemima. Ljudi pucaju samo Next-next-next, skida se K-Lite, pa još k tome ffdshow, pokreće Winamp ili BSplayer i onda u dobroj većini slučajeva imaju problem na problem. Zato su playeri poput Winampa i BSplayera sranje, jer zahtijevaju vanjske codece, jer samim time korsnici rade sami sebi više štete nego koristi. Bome i u današnje vrijeme pored mase odličnih playera koji dolaze sa svojim codecima i koji nakon instalacije ne zahtijevaju od korisnika da instalira i podesi još masu stvari, koristiti Winamp i slične, je stvarno nepotrebna zayebancija i mučenje samog sebe. Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.10.2009. u 23:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
Uostalom, ne vidim u čemu je mučenje. Tak i onak u većini slučajeva ne šaraš sa različitim formatima. Par najboljih codeca skineš i to je to! A istu stvar trebaš napraviti i u jednom VLC-u, ili mpc-hc ako želiš neki bolji external codec zaposlit. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
|
Meni ima savršeno logike, jer ti playeri funkcioniraju na zastarjelom principu. Stvarno ne vidim razlog zbog kojeg bi danas neko koristil Winamp i BSplayer za gledanje video materijala. Kak god okreneš, čim player traži korištenje vanjskih codeca, problemi i zayebancije su zagarantirani. Rijetki su ljudi koji budu si dali truda pa proučili koji codec-pack im treba i kaj sve isti instalira. Ne da im se, jer im je bitno samo da čim prije počnu gledati film, seriju ili nekaj drugo. Druga je stvar kad neko treba recimo samo CyberLink codec pa ga jednostavno doda u listu i složi da se koristi za to i to. Dok je sasvim deseta stvar, kad se cijeli codec-pack iskrca diljem sistema, a ljudi pojma nemaju kaj su instaliratli i čemu kaj služi. Stavi bilo kojeg korisnika koji koristi playere poput Winampa i BSplayera pred komp i reci im nek slože sve potrebne codece i roku nekolko minut imaš veselje i pol. Prvo skidaju K-Lite, nakon toga CCCP, a nakon toga ffdshow i kad se sve to fino pokolje, kad se prebrišu već postojeći codeci i kad se za jedno te istu namjenu instalira masa nepotrebnih filtera za sliku i zvuk - evo ti šou. Jednostavno nema smisla i potrebe da se danas neko zamara s playerima koji funkcioniraju samo ako im se prethodno servira pokoji codec-pack. Takve stvari su prolazile prije skoro deset godina, kad nije bilo boljih rješenja. Ali danas pored playera ko VLC, GOM, MPC-HC, KMplayer i sličnih, nekome stvarno mora biti jako drag Winamp i BSplayer, da ih koristi za gledanje omiljenih video sadržaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ma ja nisam mislio ništa loše preporučivši mu bsplayer+k-lite.Ja tako koristim već dosta vremena,i nikakvih problema sa slikom,zvukom i drugim stvarima nije bilo.MNOGO sam filmova pogledao,i dosta programa koristio,a bsplayer mi je na kraju nekako ispao najednostavniji. To za codec pack,pa i ja sam prije instaliravao samo divx,xvid,ffdshow jer sam znao čemu služe,ali sam s time imao problema ,pa sam stavio K-lite i sve je ok. Što se tiče samih playera,VLC sam koristio i nisam bio previše oduševljen.Sve ovisi o tebi,meni ili nekom desetom kako će nam se koji svidjeti i koji ćemo izabrati i koristiti,a ruku na srce ima mnogo playera,a meni se ne traži novi ako mi ovaj radi sasvim dobro. Sve u svemu,99% ljudi koji gledaju filmove/serije i drugo na kompu ne zanima što je codec,codec pack i slično jer se jednostavno ne žele zamarati s time,bitno je samo da im radi kako spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Sorry, ali ja nigdje nisam rekao da instalira nekakvav žnj blj codec pack, nego najbolji codec koji ima vani za svaki format. To nije zastarjeli princip, jer nema ništa ni novo, ni staro u njemu nego je jednostavno drugačiji princip. A to što ti generaliziraš se neću osvrtati. |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ugl, ja nisam nikakve kestra codece instalirao, samo vlc sam stavio...no izgleda da cu morat probat neki instalirat...neko vrijeme sam mislio da se mozda hdd na lapu pregrije, pa zato usteka malo, pa sam ga probao drzat podignutog od podloge, no ni to nije pomoglo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
VLC u sebi već ima codece pa ti nisu potrebni. McG je napravio thread o playerima pa baci oko.
![]() |
#17 | ||
-------
|
Citiraj:
Pa ima kaj dobar dio popodneva raditi. I to je onda bolje i jednostavnije rješenje od recimo instalacije VLC-a ili KMplayera? ![]() Citiraj:
svojem svijetu i dok god budu tražili da se uz njih instalira K-Lite (koji je najgori codec-pack koji postoji, bez obzira kaj se hvali na sve strane) i slični ostali budu sranje. Konkurencija ih je prestigla po pitanju mogućnosti već prije nekolko godina, a ovi se još uvijek drže jedno te istih gluposti. Daj si truda pa instaliraj K-Lite (ili bilo koji drugi codec-pack) i onda pregledaj kaj sve si dobil diljem sustava. Pa nakon toga probaj nekaj od toga deinstalirati, a da ne syebeš sam operativni sustav - nemoguća misija. Evo, vele ljudi da ih u 99% slučajeva ne zanima kaj je to codec(pack), već samo žele gledati seriju, film, dokumentarac i tome slično. I to je vredu, ali ako ih ne zanima kaj je codec(pack), zbog čega se zayebavaju s playerima koji bez tih istih codec(packova) ne rade. U tome je stvar, a kasnije se čude kak im ne radi ovo-ovo, a ni sami ne znaju kaj su instalirali. Zato su playeri poput VLC-a, GOM, a MPC-HCa i sl., boljih od Winampa, BSplayera i ostalog društva koje treba codec(packove) da bi radili. Za razliku od Winampa i BSplayera, VLC i ostatak, ne traže od korisnika da zna kaj je codec(pack), dosta ih je instalirati i to je to. Stvar radi bez potrebe za dodatnim codecima. Znam da ovo kaj pričam nikoga ne dira 5%, niti mi je cilj ljude preobratiti s Winampa i BSplayera - boli me briga. Ali nema smisla instalirati Winamp ili BSplayer, pa onda ili zaseban codec-pack ili pak svu silu posebnih i provjerenih codeca, samo da se pogleda neki film - a u isto vrijeme konkurencija nudi rješenja koja nadmašuju Winamp i BSplayer u svakom pogledu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
|
Citiraj:
ja nigdje nisam spominjao nikakav bsplayer, winamp. Ovo moje vrijedi za SVAKI player koji postoji. ako instaliraš codece koje želiš imati svaki player će ih imati na raspolaganju koristiti. ako si ti zadovoljan sa internim codecima u VLC-u, mplayer-hc-u, KMplayer-u to je tvoj izbor isto kao što je tvoje mišljenje koji je najbolji player. A o tome dal netko ima znanja(ako nema znanja onda i vremena)/volje/potrebe za tak nečim je na njemu, a ne na meni ili tebi. što se tiče toga dal je bolje imati player sa integriranim codecima ili player bez integriranih codeca. Nema odgovora jer jedno nije bolje od drugog. Može biti samo jednostavnije! EDIT: I još jedno kaj si očito previdio u svom monologu opet je da ja nisam NIGDJE spomenuo nikakav žlj codec pack! |
|
![]() |
![]() |
#19 |
-------
|
Evo nas opet, svaki put kad ti i ja na nekoj temi imamo raspravu, uvijek sve postavljaš ko da pričam gluposti kakvih nema. Dobro, ja vodim monologe. Znam da nisi spomenul codec-packove i Winamp ili BSplayer, ali si zato "skočil" na to kad sam ja rekel da su ti playeri sranje. Moremo do sutra ovak i na kraju bude ostala činjenica da su Winamp i BSplayer sranje od video playera. Na stranu sad codec packovi, ali autori tih playera su kroz godine syebali sve kaj se moglo, jer u svoje proizvode trpaju sve samo ne ono kaj bi poboljšalo izvornu im namjenu. Mislim Winamp je od audio playera postal katica za sve, samo još fali da natrpaju opcije za tweakanje Windowsa i kompletni su. Ako nekome odgovara imati takve i slične playere, pa slagati codece - samo naprijed. Ja isto kreten kaj se opće obazirem na ovakve teme, kad tak i tak svaki put dojdemo na isto - da ja pričam gluposti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#21 |
-------
|
Fora je u tome da ja ne tvrdim niti pokušavam tvrditi da su playeri koji dolaze sa svojim codecima jedino i pravo rješenje. Naravno da nisu, ali su zato kud i kam bolje, jednostavnije i praktičnije rješenje od Winampa i BSplayera. To je sve kaj sam htel reći. Zato sam i tolko put naglasil da je Winamp i BSplayer pregazilo vrijeme. Primjera radi, jedan MPC-HC u svakoj verziji postaje sve bolji i bolji, a čita praktički sve zamislive formate, te još k tome ne traži instalaciju. Player i njegovo korištenje nemre biti jednostavnije i zato velim da nema potrebe da se neko u današnje vrijeme zayebava s dodatnim codecima i playerima poput Winampa i BSplayera - pogotovo ako samo želi gledati filmove, serije, itd. Ako neko hoće/treba player koji ne koristi svoje codece, ima puno boljih od Winampa i BSplayera, ali pošto su se ljudi s godinama navikli na njih, znam da sve ovo kaj se reklo na temi, korisnike tih playera ne dira previše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|